Sizce de kod yazmak sıkıcı değil mi?

Başlatan serdararikan, 06 Ocak 2013, 01:06:24

serdararikan

Alıntı yapılan: CoşkuN - 06 Ocak 2013, 11:47:29
Böyle bir iş için kütüphaneler kullanılır genelde. Örneğin bir kere çalışan bir seri port haberleşmesi yazdıysanız bunu bundan sonraki bütün projelerinizde aynen kullanabilirsiniz.

o yöntemi bende kullanıyorum.copy-paste.amacım kod yazımını en az zahmet ile gerçekleştireştirmek.mesela a portunun ilk 3 pinini analog diğerlerini dijital kullanacam.açıp datasheeti adc kısmından adcon vs ile uğraşmak istemiyorum.

OG

@serdararikan, ruhen yorgun olunca bu tip işler zor geliyor. Reset desarj falan iyi gelir.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

serdararikan

bi bıkkınlık var doğru.ama zaman değerli.bizden geçti belki ama yeni arkadaşların kattemeleri gereken yol çok uzun.sürekli yeni donanımlar yeni özellikler çıkıyor.örneğin 3 sene önce herkes tek renk GLCD lere tonla para verirken neden bu paraları verelim çin malı tft leri kullanmadığımızı sorgulamış ve bununla ilgili başlık açmıştım.şuan elektronik forumlarında herkesin yazmış olduğu tft kodları tft örnekleri mevcut.anlatmak istediğim ansi-c vs gibi olaylara takılı kalmadan ya kendi kütüphanemizi kendimiz oluşturacağız yada ccs vs gibi derleyicilerin kütüphanelerini kullanacaz.
  ben kod yazarken bana en sevimsiz gelen kısım donanımların kurulması,MCU nun ayarları vs.artık bunlar yüüznden kod bile yazmaktan imtina ediyorum.bu tarz zaman kaybettiren kısımları akılcı ve kreatif bir yöntemle aşıp yeni bilgiler ve donanımlar üzerin yoğunlaşmalıyız.

Mucit23

Banada aksine keyifli geliyor.. :D

Sanırım bu işi uzun sure yapanlar sıkılıyor artık.

serdararikan

neyse sanırım derdimi tam olarak anlatamadım.vakit bulduğumda örnek bir kod yazıp demek istediğimi örnekleyeceğim.

Elektroemre

#20
Hocam,

STM32 kullanmak sizi bir nebze ferahlatabilir. Üreticinin hazır STD libleri var.
Gayet kullanışlı, bir çok hazır örnek bunlarla yapılmış.
PIC'teki gibi keşmekeş yok, RAM ve ROM yeterliyse işlemciden işlemciye ya da projeler arası çok hızlı kod aktarabilirsiniz.
Optimize kod optimize kod diye bağıran bir canavar çıkarsa içinizden, "koçum bak herşeyin donanımsal desteği var rahat ol" diyebilirsiniz.(DMA gibi donanımlar bir çok projenizi ferahlatabilir)
Hıza  etkisi olmayan 300-500 byte fazla kod MegaByte'lara varan ROM sayesinde dert olmaz.
KB'larca ram sayesinde 5-10 kez iç içe fonksiyon çağırdığınızda stack patlayacak korkusu olmaz (tabi programcıya bağlı bu)
C, C++ ve hatta C#'ta* dahil kod yazabilirsiniz. (*STM32F4 için geçerli)
Çok gerekli olmadıkça registerlar için datasheet'e bakma derdiniz olmaz. (en son ne zaman register için datasheet'e baktığımı hatırlamıyorum, elektriksel karakter pin yerleşimi için falan bakıyorum genelde)

3$'a ürün yapıp piyasayı kırmayı hedeflemiyorsanız, 5-6$'lık işlemci sorun değil... ki STM'ninde ucuz konfigürasyonluları var...

ziyaretci

Alıntı yapılan: OG - 06 Ocak 2013, 12:03:36
@serdararikan, ruhen yorgun olunca bu tip işler zor geliyor. Reset desarj falan iyi gelir.
Kesinlikle

skara1214

Alıntı yapılan: serdararikan - 06 Ocak 2013, 01:06:24
genelde Hitech-C kullanıyorum.

her projede aynı ayarları yapmak,timer ccp,i2c,spi vs vs ayarlarını yapmak,bi datasheete bi compiler e dönmek.daha önce yaptığınız ayarları her seferinde yeniden yapmak sizi yormuyormu?

ben PIC programlamanın bu kısmından çok yoruldum ve bıkkınlık vermeye başladı.sanırım bu yüzden bu işleri bırakacağım.

siz bu tür sıkıntıları nasıl aşıyorsunuz?sizi de sıkıyormu bu gibi durumlar? öneriniz varmı?
Asıl sizi farklı kılanın o yaptığınız şeyler olduğunu anlamanız herhalde biraz zaman alcak ccs c kullanıyorum hazır kodlarla yapılıyor herşey ama onu herkes yapar benim bi özelliğim kalmıyor bende artık direk registerler üzerinden yazıyorum(kolay şeyleri yine hazır kodlarla yapıyorum) asıl işin arka tarafında ne dönüyor kimse bilmez bunu bu şekil çalışanlar bilir
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz