Nerden başlamalıyım ?

Başlatan ercanaslan, 13 Ocak 2013, 00:06:03

ercanaslan

Bir çok kere Mikroişlemci yazılımı yazmaya niyetlendim hepside hüsranla sonuçlandı. Siteyide biraz karıştırdım  ettim ama kafamdaki sorulara cevap bulamadım. Şimdi amacım  24 bitlik ADC  ile  ile uygulamalar yapmak ama işe nerden nasıl başlıyacağım hiç bilmiyorum.
Ne çok Assembly bilgim var nede C bilgim var .Şimdi işe PIC lemi başlamalıyım ATMEL mi Yoksa ARM lamı Başlamalıyım hiç bilmiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor engin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.Konuyu yanlış yere açtıysam özür diliyorum .

metaltrrocker

hocam benim gibi mikrodenetleyicilere yeni başlamış gibi görünüyorsunuz ama bu konularda maalesef programlama bilginizin belli bir seiyede olması gerekiyor öncelikle kullanmak istediğiniz dili öğrenin derim.hangisi derseniz.C programlama dili çoğu mikrodenetleyici de kullanılıyor.hangi platform diye sorarsanız ben msp430 ve stm32f4 aldım.mikrodenetleyicilerle geçmişte pek alakam olmadı.msp430 ile başladım çalışıyorum işin temelini oturtmak için kullanıyorum.bir mikrodenetleyiciyi öğrenirseniz diğerlerini de halledersiniz.zaten önemli olan programlama bilmek en başta sonrasında da ilgili platform için bu dilin yapısını öğrenmek falan filan.dediğim gibi ben de bu yolun başındayım.ustalar yanlış bi görüşüm yada hatalı dediğim bişey varsa düzeltirler:D

ercanaslan

Teşekkür ediyorum .C  üzerine yoğunlaşmam gerekiyor sanırım ilk etepta

metaltrrocker

Bende c ilk etapta ve daha sonrasında isini epey gorur c nin gucu inanılmazdır:-)
Daha sonrasında asm de ogrenebilirsin c# da.bir tane programlama dili bilirsen digerlerine gecis yapman cok zor olmaz diye dusunuyorum.

ArGeMaNiA

Aslında bu sorunun cevabı durumunuza göre farklı olabilir.
Alanınızın, amacınızın ne olduğuna göre farklı
cevaplar çıkar.

Durumunuza göre arduino + processing, arm+asm, embedded linux cevapları verilebilir.
Kendinizi ne kadar net ifade ederseniz o kadar sağlıklı cevaplar alabilirsiniz.
Haydi göreyim sizi, vazife-i ubudiyetinizi unutmamak şartıyla öyle çalışınız ki,  rûy-i zemini, her tarafı herbirinize görülen ve her köşesindeki sesleri size işittiren bir bahçeye çeviriniz.

ercanaslan

Şöyle söyleyeyim 24bit adc kullanarak profesyonel terazi yapmayı düşünüyorum aslında .