bobin teli kaplaması soymak amaçlı ne kullanabilirim ?

Başlatan restore, 13 Ocak 2013, 20:21:39

restore

arkadaşlar smps trafosu ile ugraşırken cogu zaman litz teli kullanıyorum. 0.3 mm lik tel ile yapmak zorunda kaldıgımda tel sayısı fazla oldugunda bobin uçlarını iletkenini ortaya cıkarmak epey zor oluyor . bugüne kadar falçata kullandım kullanıyorum. acaba sizlerin kullandıgı hızlı pratik çözümler varmıdır ?

metaltrrocker

Mucit23

Çakmakla boyasını hafifçe yak. Daha kolay kazınıyor

F.T

Hakk şerleri hayr eyler Zannetme ki gayr eyler Ârif anı seyreyler Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler.

sadogan

Alıntı yapılan: restore - 13 Ocak 2013, 20:21:39
arkadaşlar smps trafosu ile ugraşırken cogu zaman litz teli kullanıyorum. 0.3 mm lik tel ile yapmak zorunda kaldıgımda tel sayısı fazla oldugunda bobin uçlarını iletkenini ortaya cıkarmak epey zor oluyor . bugüne kadar falçata kullandım kullanıyorum. acaba sizlerin kullandıgı hızlı pratik çözümler varmıdır ?
Litz teli nasıl bir teldir. Dışı emaye kaplı bobin telimi yoksa dışı plastık kaplı bildigimiz telmi ?

z

Litz telini havya ile yakmaktan baka çaren yok.

Teli pastaya sokup havya ucudaki lehime dokundurduğunda kısa sürede lehimlenmesi lazım.

(Çok ince emaye teller birbirine burularak daha büyük çapta tel oluturulur buna litz teli denir.)
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

sadogan

Alıntı yapılan: z - 14 Ocak 2013, 00:02:19
Litz telini havya ile yakmaktan baka çaren yok.

Teli pastaya sokup havya ucudaki lehime dokundurduğunda kısa sürede lehimlenmesi lazım.

(Çok ince emaye teller birbirine burularak daha büyük çapta tel oluturulur buna litz teli denir.)
Acıklama için teşekürler hocam

ylmz

Orada pahalı vermişler cıhazın fıyatını karaköyde 100 - 120 tl gıbı bı rakkama satın alabılırsın
Regülatör Dns Trafo | Regülatör | Redresör | Ups

mehmet

Alkollü flux sürüp havya ucuna lehimle birlikte tutunca kulayca lehim alıyor.
Ben delikli pertinaksa yaptığım çalışmalarda eski radyolardan çıkan litz tellerinden kullanıyorum.

Saygılar...
Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
---------------------------------------------
http://www.mehmetbilgi.net.tr
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.tr "CC BY"

denass

merhaba, acilen litz teline ihtiyacım var nereden temin edebilirim?

polleme

Az miktarda ise eski radyolardan temin edilebilir. Fazla miktarda ise Alibaba'da var.

mistek

Litz telinin dışı izoleli mi oluyor ? Bobin sarmaya uygun mudur?
boş işlerin adamı ---- OHM Kanunu: I = V/R ---- Güç Formülü: P = V*I = I^2*R = V^2/R

polleme

Dışı izoleli ve bobin sarmaya uygun. Çok ince ve izoleli çok sayıda telin bir araya gelmesi ile oluşuyor.

MT

Ben hep çakmakla yakarım iki üç üfleyip elimle sıyırırım. Tertemiz oluyor.

learner

Peki kulaklık kablolarını nasıl soyarız. Çok ince olduğundan yaktığımda onlarda yanıyor. Bıçakla soyduğumda kopmalar oluyor. 3kuruşluk şey ne uğraşıyon dedirtiyor insana:)