Step Motor ile Hareket kontrolü

Başlatan magnification, 21 Şubat 2013, 17:54:10

trgtylcnky

Hocam sürücü yerine bir çeşit encoderi doğrudan step motorun uçlarına bağlayarak  daha basi bir sistem yapamaz mıyız?
Yani elimizde 4 uçlu bir rotary encoder olsun, biz her ucu step motorun bir kutbuna bağlarsak encoder her çeyrek tur attığında motor da bir adım atmış olmaz mı?

magnification

valla beni bütçe olarak zorlamayacak her türlü işe razıyım ben yeterki işim görülsün  ::)

iyildirim

Tedarik etme konusunda direkt yardımcı olamasam da, bu işleri yapan bir kaç kişi biliyorum. İletişim bilgilerini veririm. Belki forumdan da çıkar yapmak isteyen birileri. 

En boy hareket mesafesi objenin mi taşınacağı, kameranın da hareketli olması isteniyormu gibi şeylere açıklık getirin. 
Bunlara göre malzemeleri belirlemenize yardım edebilirim. Hazır modüllerde olabilir ama maliyet de önemli ise biraz pahalı kaçar sanırım. 

magnification

toplamda hani maksiumum 150ye kadar çıkabilirim  :-[

Sistemin taşıyacağı maksimum yük en büyüğünden bir sinek olur o da zannediyorum bir küp şekerin ağırlığından daha fazla değildir...

Kameram tripot üzerinde sabit olacak benim için sistemin hareket etmesi yeterli çok teşekkür ederim  :)