PIC 'li Devrelerde Debug İşlemleri İçin Ne Kullanılmalı ?

Başlatan Kazım, 28 Şubat 2013, 16:50:45

Kazım

Biraz daha açayım sorumu.Arkadaşlar artık ISIS vb. programlar Debug İşlemleri için yeterli gelmiyor. Beni kodu bir kerede doğru yazmak zorunda bırakıyor.Örnek-CC1101 - neyse ki bunu başardım.PICKIT gibi bir donanımım olmadığı için.BRENNER ile programı atıyorum.MPLAB X ile Defeult idi galiba yani kendi yazılımsal simulatörü ile de beceremedim.MPLAB 8.* sürümleri X sürümlrinden bu konuda daha başarılı bence ama yinede donanımsal şekilde DEBUG yapmam şart oldu.

İşte bu husus ile ilgili Hangi Donanımı tercih etmeliyim.Hatta Aliexpress vb. link te verirseniz çok makbule geçer.Teşekkür ederim

fgokcegoz

"Vicdanın ziyası, ulûm-u diniyedir. Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecelli eder." (Bediüzzaman Said Nursi)

camby

programlayıcılarla debug yapabilirsiniz , ben ICD3 kullanıyorum. Donanımsal debugları falan filan birşeyler varmış içinde , spartan bile var içinde. Yine de donanımsal breakpoint sınırlı sayıda.

ASM performansı iyi , C'de tutarsız.

Başlarda debug güzel geldi ama zamanla bıraktım.

Isis aynı şekil , evet dediğiniz gibi yetersiz ve bence vakit kaybı. Donanımın olması yeterli.

Program geliştirirken serbest olarak kullanılabilecek tek bir led  yeterli oluyor. Hele ki LCD vs var ise , akışı buradan takip etmek sisteme müdahale etmek bence çok daha pratik debug yapmaktan.

Kazım

Ben C 'de verim alabileceğim ve istediğim registerin veya değişkenlerimini aldığı halleri görmek istiyorum.Neyse expkits linklerini inceleyeceğim.