bitirme projesi için öneri verebilir misiniz?

Başlatan engineer42, 17 Mart 2013, 20:32:19

M.Salim GÜLLÜCE

Alıntı yapılan: meftun - 20 Mart 2013, 00:12:00
Ben şunları öğrenmek isterdim. Belki sizede fikir verir.
Parmak izi okumak
Gözden insan tanımak. (Güvenlik amaçlı)
Beyinden düşünce algılamak(beyinin yaydığı manyetik etkileri algılayarak)
Fiziksel engellilerin hayatını kolaylaştıracak robotik tasarımlar. Mesela adam tuvalete gidemiyor ona bunu kolaylaştıracak birşey yapsan ömür boyu dua eder.
Biraz daha basit olsun derseniz. İnsanı takip eden hareketli kamera.
Herşey insan için biraz insan odaklı projeler olsa daha faydalı olur.
Bir tanıdığım mühendis akciğer ile ilgili bir hastalık için bir proje yaptığını söylemişti. Tam hatırlamıyorum konuyu.
Kolay gelsin.

Bahsettiğin konular Doktora tezi olabilecek seviyede. Arkadaş için epeyce iddialı olur kanaatindeyim.

f15eagle

Matlab kullandıysan yada en azından yazılıma, blok diyagram kullanmaya meraklıysan görüntü işleme yada basit işaret işleme uygulaması yapabilirsin.
Matlab ile görüntü işleme zevkli bir konu ve tek ihtiyacın bilgisayar.
Zor olmasın yeniyim dersen tek resim üzerinde işleme yap. Sunuma kadar geliştiririm kendimi dersen video üzerinden uğraş.

Figesin sitesinden girersen örnekler de var. Yuvarlar 5-10 tane şekerin olduğu bir resimde kırık, hatalı olmayanları belirleyip hatalı ve normal şekerleri saydırıyorlardı.

speak48

Alıntı yapılan: Mehmet Salim GÜLLÜCE - 20 Mart 2013, 00:27:10
Bahsettiğin konular Doktora tezi olabilecek seviyede. Arkadaş için epeyce iddialı olur kanaatindeyim.

o konulardan doktora çıkmaz anaca proje çıkar oda 4 yılda bitmez

pisayisi

Pek çok sensörden gelen veriyi değşim olduğu zamanlarda ölçüp sdcarda kayıt eden bir portable olan batarya ile beslenen saha çalışmasına uygun data logger yapabilirsin. Böylece ilerde bu tip bir çalışma ile para da kazanma ihtimali oluşabilir...
Murat

berat23

Alıntı yapılan: speak48 - 20 Mart 2013, 11:21:40
o konulardan doktora çıkmaz anaca proje çıkar oda 4 yılda bitmez

o konulardan pekala dönemlik proje çıkar ama bazı handikaplar var. mesela görüntü işlemek için temiz görüntü alabileceğiniz bir platform ve matlab olursa çok kolay. gibipte embedded birşeyler yaparsanız zor. veya bu eeg ile düşünce okuma tipinde işlerde elinizde eeg donanımı ve database varsa gayet kolay.

Gökhan BEKEN

Bunlar doktora seviyesinde ise bizim doktora yapan vatandaşlarımız bişey bilmiyor demektir. Adamlar neler yapıyor bu söylediklerim onların yanında basit kaçar. Einstein çok küçük yaşlarda, ışık güneşin etrafında giderken ne kadar yamulur diye hayal kuruyor, 11 yaşında "bir ışık dalgasının üstünde gidersem dünyayı uzaydan nasıl gorurum" diye düşünüyor. Lisedeyken bir gün, "ışık hızında giderken bir ışık hüzmesine bakarsam, birbirine dik iki tane sinusoidal dalga görür muyum?" diye soruyor ve bu düşüncelerine göre kesin kabul edilen bazı teorileri çürütüyor veya kabul ediyor. Bizim doktora yapan vatandaşlarımız daha önceden defalarca yapılmış bu basit şeyleri yapamıyor mu? Cevabı evetse...
Özel mesaj okumuyorum, lütfen göndermeyin.

bulutcan49

merhaba arkadaşlar bende elek. elektronik müh. son sınıf öğrencisiyim bitirme ödevi olarak step motor ile bir kare çizmemizi istediler bana yardımcı olabilir misiniz acaba mezun olamam yoksa.:(

Gökhan BEKEN

Alıntı yapılan: bulutcan49 - 20 Mart 2013, 14:24:34
merhaba arkadaşlar bende elek. elektronik müh. son sınıf öğrencisiyim bitirme ödevi olarak step motor ile bir kare çizmemizi istediler bana yardımcı olabilir misiniz acaba mezun olamam yoksa.:(
Eğer kağıda, step motora bağlı olan bir eksene bağlı bir kalemle kare çizmenizi istediyseler, resmen cnc makinesi yapmanızı istemişler :)
2 eksen yeter size. x ve y yapması yeter z ye gerek yok. Sağlam birşey olmasınada gerek yok altı üstü kalem tutacağından. Bu yüzden maliyeti fazla tutmaz. İnternette çok uygulama var nasıl yaptıklarınıda anlatıyorlar. CNC yapımı diye aratırsanız bu forumdada çok kaynak var.
Özel mesaj okumuyorum, lütfen göndermeyin.

teknikelektronikci

Alıntı yapılan: bulutcan49 - 20 Mart 2013, 14:24:34

anliyorum !
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

bulutcan49

1 haftadan fazladır arıyorum ama kayda değer hiç bişey bulamadım

teknikelektronikci

Alıntı yapılan: bulutcan49 - 20 Mart 2013, 14:51:51
1 haftadan fazladır arıyorum ama kayda değer hiç bişey bulamadım

arkadasim anlamiyorum ya 4. sinif olmusun basit bir proje icin mantik bile yürütüp gerceklestiremiyorsun ki kaldiki inanmiyorum müh4. sinif olduguna
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

bulutcan49

modaratör kardeş neden adamın rencide edici yorumunu yayınlıyorsunda benimkini yayınlamıyorsun.adaletli davran az.yada adamı tamamen aradan çıkarda siteniz bi iişimize yarasın  >:(

Maxim

Alıntı yapılan: bulutcan49 - 22 Mart 2013, 12:54:23
modaratör kardeş neden adamın rencide edici yorumunu yayınlıyorsunda benimkini yayınlamıyorsun.adaletli davran az.yada adamı tamamen aradan çıkarda siteniz bi iişimize yarasın  >:(

canım, güzelim
sen kendini ne sanıyorsunki daha 2. mesajında millete atar gider yapıyorsun ?
o adam dediğin üye 2005 yılında kayıt olmuş, 3500 tane mesajı ve bir sürü faydası var

ya doğru dürüst takıl yada bu siteye yazmak zorunda değilsin bilgine
adaletinide kendine sakla bi zahmet
anladın ?

bulutcan49

3500 yazmakla adam olunmuyor malesef dostum.mod oldun diye atan tutan sensin canım.senin çöplüğün tabi ötersin kendi kendine artık  ;) engellersn de umurumda değil kardaş.adam olsan mod'lüğünü yapar gerekli mesajı yayınlardın ve mod'luğa yakışır cvp verirdin.e tabi bende senden çok şey beklemişim böyle bir cevap verenden ne bekleyebilirm ki  ;)  baktın lafı sana attım zoruna gider tabi. şimdi istediğin kadar havlayın birlikte  8)

bulutcan49

adam 4.sınıf  oldun fikir yürütemiyorsun diyor. o benim sorunum onun değil bırak da bunu ben dert edineyim kendime.onu ilgilendirmez müdahale etmeye veya benim hakkımda konuşmaya hakkı yok.ikinizde anlasanız iyi olur yoksa yazık size yasınız büyük ama nasıl davranmanız gerekdiği hakkında eksikleriniz fazla  ;)