Owon osiloskop hakkında ne düşünürsünüz ?

Başlatan restore, 21 Mart 2013, 14:14:33

restore

telefonla konuştum ve eft yaptım. onlarda kargoladı. sonuç olarak bi firma. ben güvendim.tabikide bu size güven saglayabilir ama ben bu durumun olası kötü sonuçlarının sorumlulugunu almak istemem.siz yine de işinizi sağlama alın.

Maxim

bu ödeme konusunda tuhaf bir durum var
başka türlü birşey alınabiliyormu ?

zaten önce parası ödenir sonra mal gelir benim bildiğim
sanki farklı bir durum varmış gibi konuşuluyorda

dijital74

Alıntı yapılan: Maxim - 24 Mart 2013, 12:47:06
bu ödeme konusunda tuhaf bir durum var
başka türlü birşey alınabiliyormu ?

zaten önce parası ödenir sonra mal gelir benim bildiğim
sanki farklı bir durum varmış gibi konuşuluyorda

Siz firmaya güvenmiyorsanız, firma size nasıl güvensin. Önce malı yollayıp sonra parasını alan kaç tane firma var ? Bu iş bana biraz garip geldi. Sözüm meclisten dışarı, art niyetli alıcılardan satıcıları kim koruyacak o zaman ?

Maxim

Alıntı yapılan: dijital74 - 24 Mart 2013, 12:59:13
Siz firmaya güvenmiyorsanız, firma size nasıl güvensin. Önce malı yollayıp sonra parasını alan kaç tane firma var ? Bu iş bana biraz garip geldi. Sözüm meclisten dışarı, art niyetli alıcılardan satıcıları kim koruyacak o zaman ?

sanırım yanlış anladın herkes gibi..
bende onu diyorum zaten
yukarıdaki ödeme şeklide o zaten

önce para yollanmış sonra mal gelmiş
yani olması gerektiği gibi (başka ne olacaktıki?)
ama sanki farklı bir durum varmış gibi anladı herkes

restore

internet üzerinden alırken  sitelerin bazı güvenlik önlemleri var. tabi bu önlemleri kullandıgınız takdirde belli bir komisyon   yada bekleme süresi gibi şeyler ekleniyor mebla artıyor.  ben hiç bunlar ile ugraşmadan direk satıcıyla sözlü olarak konuşup paramı yolluyorum dedim. oda tamam kargoyu hazırlıyorum dedi. alışverişimiz bundan ibaret. 

satıcı ve alıcı istedigi takdirde  , satılan mal teslim edilip deneme süresinden sonra para teslimatı da yapılabilinen sistemler de var.

dijital74

@Maxim üstad. Sizi eleştirmedim, kendimi yanlış anlattım sanırım. İkimiz aynı şeyi söylüyoruz. Evet farklı ödeme seçenekleri var.

Sahibinden.com'da GET diye bir seçenek var malı kredi kartı ile alıyorsunuz. Para havuzda bekliyor, sonra satıcı malı kargoluyor. Alıcıya ulaştıktan sonra alıcı onay veriyor ve para satıcıya aktarılıyor. Ödeme ve kargolama süreci sistem tarafından takip ediliyor. Bu hizmet için de 7% komisyon kesiyorlar. Bu sistem de bana suiistimal edilebilir gibi geliyor. Get daha çok alıcıyı koruyor. Satıcının malı alıcıya ulaştıktan sonra bozulur ve alıcı malı geri gönderirse o zaman bu işten satıcı zararlı çıkıyor. O kadar hassas ürün var ki, hele mevzu elektronik olunca kuvvetle muhtemel.

Maxim

Alıntı yapılan: dijital74 - 24 Mart 2013, 15:05:14
@Maxim üstad. Sizi eleştirmedim, kendimi yanlış anlattım sanırım. İkimiz aynı şeyi söylüyoruz. Evet farklı ödeme seçenekleri var.

Sahibinden.com'da GET diye bir seçenek var malı kredi kartı ile alıyorsunuz. Para havuzda bekliyor, sonra satıcı malı kargoluyor. Alıcıya ulaştıktan sonra alıcı onay veriyor ve para satıcıya aktarılıyor. Ödeme ve kargolama süreci sistem tarafından takip ediliyor. Bu hizmet için de 7% komisyon kesiyorlar. Bu sistem de bana suiistimal edilebilir gibi geliyor. Get daha çok alıcıyı koruyor. Satıcının malı alıcıya ulaştıktan sonra bozulur ve alıcı malı geri gönderirse o zaman bu işten satıcı zararlı çıkıyor. O kadar hassas ürün var ki, hele mevzu elektronik olunca kuvvetle muhtemel.

kesinlikle
ben mesela asla get uzerinden birsey satmam. o kadar ruh hastasi insan varki.

mesela bir arkadas notebook satmisti
notebook geri geldi icindeki memoryler degismis.. ornek cok