Sinüs dalga üretmek

Başlatan blacklogic, 27 Mart 2013, 12:38:52

blacklogic

Şuana kadar forumlarda hep bu konulara baktım baktım ama ya alıntı kodlar yada yarım açıklamalar. Buyrun soruları alayım :)

İlk örnekte bir takım hatalar vardı bu bitmiş hali.

Ayrıca Power control pwm konusunda çalışmış arkadaşlara bir sorum olacak;
With PWMs configured in complementary mode, even PWM (PWM0, 2, 4) outputs will be
complementary of the odd PWM (PWM1, 3, 5) outputs, irrespective of the POUT bit
setting. datasheette böyle bir ifade var ama ben bunu OVDCOND ve OVDCONS registerında uygulayamadım. Pwm sapıtıyor.

SERRO EFE

Alıntı yapılan: blacklogic - 27 Mart 2013, 12:38:52
Şuana kadar forumlarda hep bu konulara baktım baktım ama ya alıntı kodlar yada yarım açıklamalar. Buyrun soruları alayım :)

İyide ne sormalarını bekliyorsun.. Kod varmı? yok... Şema varmı? yok... Herhangi bir açıklama varmı? yok...
Madem böyle bişey yapıyorsun ver kodları şemayı anlat neyi nasıl yaptığını en azından sıfırdan başlayacak arkadaşlarada güzel bir kaynak olsun.

Maxim

hakkatten bende birşey anlamadım
ne sorsak acaba şimdi hımm :o

Okan AKÇA

şuanda resimlerden ibaret.

blacklogic

Hangi akla hizmet bu tepki anlamadım. Bende tıp hakkında bu şekilde konuşurdum. Sıfırdan Sinüs pwm başlayacak birine bu işin neresini anlatayım? Mosfet sürmeyimi datasheet okumayımı ? Neyse ihtiyacı olan bilir ne sorması gerektiğini, gereksiz ise mod konuyu silsin.

iyildirim

Alıntı yapılan: blacklogic - 27 Mart 2013, 12:38:52
Ayrıca Power control pwm konusunda çalışmış arkadaşlara bir sorum olacak;
With PWMs configured in complementary mode, even PWM (PWM0, 2, 4) outputs will be
complementary of the odd PWM (PWM1, 3, 5) outputs, irrespective of the POUT bit
setting. datasheette böyle bir ifade var ama ben bunu OVDCOND ve OVDCONS registerında uygulayamadım. Pwm sapıtıyor.

Complementary modda çift sayılı kanallarda, tek sayılı kanallardaki seviyenin tersi görünür. Low iken high, high iken low. Başka birşey yok.
Bunu overwrite regsiterlerine uygulamak ne demek. overwrite enable olduğunda Pwm pulsleri yerine, registere sen ne yazdıysan pin de sürekli o seviye görünür.  Ne yapmak istiyorsun daha açık yazmalısın. 

Başka soruların varsa onları da alabilirim. :)

t2

Alıntı yapılan: blacklogic - 27 Mart 2013, 15:47:09
Hangi akla hizmet bu tepki anlamadım. Bende tıp hakkında bu şekilde konuşurdum. Sıfırdan Sinüs pwm başlayacak birine bu işin neresini anlatayım? Mosfet sürmeyimi datasheet okumayımı ? Neyse ihtiyacı olan bilir ne sorması gerektiğini, gereksiz ise mod konuyu silsin.
Konu silinmeden acele soruyorum. Şema görünmüyor da resimden sorayım dedim. osiloskobun arkasında ne var?

blacklogic

Alıntı yapılan: iyildirim - 27 Mart 2013, 15:51:43
Complementary modda çift sayılı kanallarda, tek sayılı kanallardaki seviyenin tersi görünür. Low iken high, high iken low. Başka birşey yok.
Bunu overwrite regsiterlerine uygulamak ne demek. overwrite enable olduğunda Pwm pulsleri yerine, registere sen ne yazdıysan pin de sürekli o seviye görünür.  Ne yapmak istiyorsun daha açık yazmalısın. 

Başka soruların varsa onları da alabilirim. :)

Teşekkürler cevap için soru işaretimi sildi. Ben 0 = Output on PWM I/O pin is controlled by the value in the corresponding POUTx bit kısmını okuduktan sonra kafam karıştı senin cevabını ile OVDCONS: OUTPUT STATE REGISTER daki POUT5:POUT0: PWM Manual Output bits kısmını anladım.

mesaj birleştirme:: 27 Mart 2013, 16:02:37

Alıntı yapılan: t2 - 27 Mart 2013, 15:58:35
Konu silinmeden acele soruyorum. Şema görünmüyor da resimden sorayım dedim. osiloskobun arkasında ne var?
http://www.yukletr.com/download.php?file=22acf23b33292f4406b6bd8d5d37af0e

XX_CİHAN_XX

Yüklediğin dosyadan nasıl faydalanacağımı anlamadım cidden.

mesaj birleştirme:: 27 Mart 2013, 18:17:22

Sanırım yanlışlıkla DSN yerine DBK dosyasını eklemişsin?
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.

blacklogic

Alıntı yapılan: XX_CİHAN_XX - 27 Mart 2013, 18:16:27
Yüklediğin dosyadan nasıl faydalanacağımı anlamadım cidden.

mesaj birleştirme:: 27 Mart 2013, 18:17:22

Sanırım yanlışlıkla DSN yerine DBK dosyasını eklemişsin?
Proteus 8 ile çalışmamı hazırladım.

mhtgkc

merhaba
ben pic16f877 kullanarak ccs c de tam sinuzoidal dalga çıkışı veren bir invertör yapacağım bu konuda yardımcı olurmusun

blacklogic

Extreme

Alıntı yapılan: blacklogic - 29 Mart 2013, 09:36:21
Elimde öyle bir örnek var istersen incele
http://www.yukletr.com/download.php?file=2408c25ce2d37a0627268b7e3646d201

Süper direk yapılmış bir örnek.

Paylaşım için teşekkürler.

Mnemonic

merhaba bende uzun zamandır bu konu ile ilgili çalışıyorum
igbt yerine direk modul kullanıyorum
pic için sizinde kullandığınız gibi hw motor control pwm çıkışı olan picleri tercih ediyorum
boylelıkle spwmı uretmek cok daha kolay oluyor
ustelık on the fly frekan degısıı ıcın rahat oluyor
registerleri ve yapılması ile ilgili sorulacak şeyler varsa yardımcı olmak isterim

fractal

kullanılan igbt td(on)   ve td(off) süreleri ve tr ve tf (sanrım yükselme ve düşme zamanları) ve tek alternans sinüs için 180 derece için açı çözünürlüğü yani pwm güncelleme adedi süresi, ve çıkış freknasına görede anahtarla frekansı arasındaki bağıntılar nedir?

konuyu açalım biraz
td(on) ve td(0ff)=500ns ise anahtarlama frekansı en fazla 1Mhz olabilir(tdon+tdoff=1us) değilmi?

1.bu anahtralama frekansının çıkış frekansı ile bağıntısı nedir?yani 50hz sinüs alacaksak 10khz yeterli ise 500 hz içinde yeterlimidir?aslında olmaması gerekir.50 hz için atıyorum güncelleme adedi fazla iken 500hz için çok az olacaktır.
ozaman herigbt ve pwm işlemci  ile her freknasın eti yenilmez.igbt sınır koyuyor.

2.değişen çıkış freknası için değişen anahtralma frekansı varsa ve akım kontrol edilecekse ozaman örnekleme sayılarıda değişecektir.bunların aralarındaki ilişki nedir?

pratikte kullanılan yönetem ve oranlar nedir?bu konuda hangi kaynaklar var..
Restantum cogniscutur Quantum deligutur