Kar Ortaklığı

Başlatan muhammedkemal, 28 Mart 2013, 23:01:25

muhammedkemal

Merhabalar ,
Bir arkadaşımla kar ortaklığına gireceğim fakat sözleşme konusunda pek deneyimli değilim.

Neleri göz önüne almam gerekir, sözleşmenin resmi geçerliliği nedir, patent firmalara lisanslandığında ben paramı nereden alırım ,genel bir sohbet olsun istiyorum.

Selamlar

peko

Alıntı Yapgenel bir sohbet olsun istiyorum

Mümkünse; az olsun öz olsun ama ortaklık olmasın.

Ortaklık hesabını bilmeyecek kadar parası olan kişilerin işi diye düşünüyorum artık. Ancak o zaman kişiler üzerinde değil sistem üzerinde işleyebiliyor çünkü ortaklık.
" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

mufitsozen

Alıntı yapılan: muhammedkemal - 28 Mart 2013, 23:01:25
Merhabalar ,
Bir arkadaşımla kar ortaklığına gireceğim fakat sözleşme konusunda pek deneyimli değilim.

Neleri göz önüne almam gerekir, sözleşmenin resmi geçerliliği nedir, patent firmalara lisanslandığında ben paramı nereden alırım ,genel bir sohbet olsun istiyorum.

Selamlar

Kar ortakligi diye birsey yoktur.

Ortaklik kara ve zarara ortak demektir. Hatta limited, anonim sirket kanunlara uygun bir durum yoksa bir ortagin yaptigi borc icin oburunun evinede icra gelebilir.

Bunun yaninda eger Avukatlara tonla para veremiyorsaniz, sozlesmenin, antlasmanin uygulanabilirligi yoktur.

Pratik olarak sizin goz onune almaniz gereken, faturayi kim kesecek ve musteriden parayi ILK kim alacak.

Eger ortaginiz parayi musteriden alip, sonra sizin payinizi size verecek diye anlasiyorsaniz, bilinki sizinki ortaklik değil, bedavaya calisan teknik eleman anlasmasidir :-)
Aptalca bir soru yoktur ve hiç kimse soru sormayı bırakana kadar aptal olmaz.