mekanik sayaçtan anormal bir ses geliyor

Başlatan eml581, 02 Haziran 2013, 12:35:03

eml581

sayaç eski mekanik sayaçlardan 1 tane priz linyesi 2 adet ışık linyesi var tesisatta  prize su motorunu taktığımda sayaç hattinden fazla dönmeye başlıyor ve değişik bir zırıldı uğultu tarzı değişik bir ses çıkarıyor bu şekil bir arızayla karşılasan arkadaşlardan yardım bekliyorum

z

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

trinity

muhtemelen sayaç mekaniği arızalı yeni bir sayaç alıp elektrik dağıtıma başvurmalısınız. sayacın içini açmak için yan mühürleri kırmak suçtur.

eml581

Cevaplarınız için teşkkürler .  Gittiğimde priz linyesini kontrol ettim su motunun kablosu eğriyip toprak ile faz birleştirmiş  KAKR olmadığından tabi atmıyor fiş takılı olduğunda faz direk toprağa iletim yapmış sayaç fırıl fırıl dönüyodu :D  moturu kuyudan çıkarıp kontrol ettim faz ile motorun toprağı kısa devre nötrde aynı şekilde motoru yeniledim  sayaçtaki ses kesildi sayaçtaki sesin kaynağı fazın direk toprağa ve kuyudaki suya iletilmesi kaçak akım rolesi olmadığındnda atmamış sigorta 20 A lık sigortada  ne hikmetse atmamış 20 A geçmedi demekki çekilen akım   sigorta 10 A taktım kabloyu yeniledim sorunu düzeltik Teşekkürler

mustafa_cmbz

eml581