LPS Hakkında Bildiklerimiz ? (Local Position System)

Başlatan MrDarK, 02 Temmuz 2013, 09:17:38

MrDarK

Merhaba arkadaşlar ;

Bir araştırma projesi hakkında yardıma ihtiyacım var konu ise GPS kullanmadan konum tespiti, örnek vermek gerekirse bu cep telefonlarındaki google haritalar uygulaması..

GPS açık olmasada konumumuzu gösteriyor ama nasıl ? veya polis vb kurumlar sinyal takibi ile aradıkları kişiyi nasıl buluyorlar ?

Aynı GPS mantığıyla çalıştığını biliyorum sistemin, Şebekelerin cellid veya LAC dediğimiz kodları ve sinyal kuvvetleri ile 3 adet şebekeden alınan bilgilerle bir üçgen içine alınıyor , ama bunun google map entegrasyonu veya koordinat oluşturma kısmında sıkıntı yaşıyorum.

Bu konuda bilgisi olan veya çalışma yapmışlardan bilgi almak istedim.

Saygılarımla
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

yldzelektronik

Alıntı yapılan: MrDarK - 02 Temmuz 2013, 09:17:38
Merhaba arkadaşlar ;

Bir araştırma projesi hakkında yardıma ihtiyacım var konu ise GPS kullanmadan konum tespiti, örnek vermek gerekirse bu cep telefonlarındaki google haritalar uygulaması..

GPS açık olmasada konumumuzu gösteriyor ama nasıl ? veya polis vb kurumlar sinyal takibi ile aradıkları kişiyi nasıl buluyorlar ?

Aynı GPS mantığıyla çalıştığını biliyorum sistemin, Şebekelerin cellid veya LAC dediğimiz kodları ve sinyal kuvvetleri ile 3 adet şebekeden alınan bilgilerle bir üçgen içine alınıyor , ama bunun google map entegrasyonu veya koordinat oluşturma kısmında sıkıntı yaşıyorum.

Bu konuda bilgisi olan veya çalışma yapmışlardan bilgi almak istedim.

Saygılarımla

Bazı durumlarda sim card lar koordinat bilgisi verebiliyor.Bir yerde okumuştum.Ancak tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorum.Ayrıca sim5218 in at komutları arasında konum sorgulatma ile alakalı komutu vardı.Oradan belki bir yere varılabilir.Denemiş değilim ancak gördüğümü biliyorum.Oradan koordinat bilgisi çekilebilirse gerisi gmaps e koordinatları göndermekten öte bir iş değil.
Kişinin başına gelen hayır Allah'tandır. Kişinin başına gelen şer nefsindendir. Nefislerimizle kendimize zulüm ediyoruz.

LukeSkywalker

Mantık basit. Gönderilen sinyalin alıcıya ulaşma hızı + gönderildiği zaman bilgilerine sahipseniz, ve bu sinyali gönderen en az üç adet vericiniz var ise nerede olduğunuzu bulmanız çok kolay. Örnek; Çoruma 20 km, Ankaraya 120km, kayseriye 300km uzaktayım derseniz bu üçünün kesişebileceği tek bir nokta olur.

MrDarK

Aslında varmaya çalıştığım nokta şu anda kullanılan bir uygulamayı proje içinde kullanmak istiyorum , şöyle ki hepimiz kullanmışızdır android telefonlardaki google haritalar uygulamasını açın gps 'i çalıştırmayın ve göreceksiniz ki konumunuzu yakın bir yerde gösterecektir.

Bu iş nasıl yapılıyor az çok araştırdım ve şu bilgiye rastladım ;

Link : http://www.open-electronics.org/how-to-find-the-location-with-gsm-cells/

Örnek vermem gerekirse gsm modülden aldığımız LAC ve CID 'yi yazdıktan sonra harita üzerindede görebiliyoruz , bununla ilgili daha detaylı bir çalışma yapmam gerekiyor , sinyal gürültü oranlarınıda katıp işlem yapmak gerek
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

muhittin_kaplan

Manuel Radarların yaptığı gibi Çaprazlama yöntemi ile yer tespiti.

ez az 3 baz istasyonundan bilgi alınarak (duruma göre 2 de olur ama belli bir gölge çıkar) sinyal yönlerine bakılır.