Omron Plc Hakkında

Başlatan erbdnm, 10 Temmuz 2013, 11:32:10

erbdnm

Merhaba arkadaşlar. Omronun motion control ünitelerini kullandım ve çok memnundum.
Omronun PLC lerini kullanan arkadaşlardan plcnin performansını soracaktım. Acaba problem yaşanıyormu?
Ayrıca Plcde de motion kontroldeki gibi Basic tabanlı bir yazılımla proje geliştirilebiliyormu?
Saygılar...

Okan AKÇA

şaka yapıyorsunuz herhalde omrondan bahsediyorsunuz. gerci bütün pcller belirli standartlarla üretiliyorlar.

erbdnm

hocam ben omronun motion controllerinen memnunun trajexia diye geçiyor o serieleri ama plclerini hiç kullanmadım.

Okan AKÇA

omron bende kullanmadımda ancak kullanan arkadaşlarım vardı ve  halen omron kullanıyorlar.

makdeniz

Omron, Allen Bradley, Siemens, Mitsubishi bu ve buna benzer ürünlerin kötü olacağını düşünmeyin...
Ancak birinin diğerine belli başlı konularda üstünlüğü olur hepsi bu
Karanlık olmadan aydınlık, Ölüm olmadan yaşam mantıksız.

erbdnm

Omron Plc Basic dilini destekliyormu?

makdeniz

Alıntı YapCX-Programmer PLC programını geliştirmenizi hızlandıracak çok çeşitli özellikler içerir. Yeni parametre ayar diyalogları kurulum zamanını kısaltır ve IEC 61131-3 yapılandırılmış metin (ST) ya da geleneksel ladder dilindeki standart fonksiyon blokları ile CX-Programmer PLC programlarının geliştirilmesini basit sürükle bırak yapılandırmalarına dönüştürür.

http://industrial.omron.com.tr/tr/products/catalogue/automation_systems/software/configuration/cx-one/cx-programmer.html

Daha ayrıntılı bilgi için Türkiye Disbüstörü ile iletişime geçebilirsiniz ama C dilinde programlama yok gibi.
Karanlık olmadan aydınlık, Ölüm olmadan yaşam mantıksız.