Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME

Ana Menü

ANSİ C VE HI-TECH C

Başlatan megatron1, 14 Temmuz 2013, 13:09:56

megatron1

Merhaba. Bu sene nasip olursa üniversiteye gireceğim(mekatronik). Meslek mezunuyum ve picbasicde kendi çapımda program yazıyorum. En çok öğrenmek istediğim ve sınavdan fırsat bulamadığım C'yi öğrenmek isityorum. Önecelikle Ansi C yi ardından H-tech C ye geçmek istiyorum. Bana Türkçe kaynak h-tech ve ansi c ile ilgili sağlam  bir kitap önereilirmsiniz?
Teşekkürler

megatron1

yldzelektronik

Alıntı yapılan: megatron1 - 21 Temmuz 2013, 00:21:55
cevap yokmu arkadaşlar

Forumda aratırsan oldukça açıklayıcı başlıklar bulabilirsin.Şimdi linkleri hatırlamıyorum.Bulduğumda buradan yazarım tekrar.
Kişinin başına gelen hayır Allah'tandır. Kişinin başına gelen şer nefsindendir. Nefislerimizle kendimize zulüm ediyoruz.

megatron1

evet var ama konular karman çorman olmuş. tek istediğim önceden belirttiğim kaynaklar

Tagli

Deitel'in kitaplari oldukca populer. Turkce cevirileri de mevcut. Ama tavsiyem Ingilizce kaynaklardan calisman. Yazilim islerine gonul vermis bir insanin "Ben Ingilizce bilmiyorum" deme gibi bir luksu yok. Kaldi ki bence ceviri kaynaklar kafa karistirici oluyor.
Gökçe Tağlıoğlu

Mr.Java

Kesinlikle katılıyorum.Detiel benim C bilgimi alt üst eden bir kitap olmuştu malesef.Türkçe çevirisi berbat.Hiçbirşey anlaşılmıyor.Bana göre en iyi kaynak necati ergin.Tam teferrüatlı C kitabı.

Okan AKÇA

Ansi c temel  C dir hi-tech c derleyicinin adıdır :D ancak anci C temel almıştır. şuanda hitech c  firmasını microchip firması satın aldıgı icin c18 gibi isimler  almıştır.