Canlı varlığını algılamak

Başlatan ttg, 16 Ağustos 2013, 15:32:39

ttg

Merhaba,
Bulunulan ortamda bir canlının olup olmadığını anlamak için kullanılan bir sistem var mı? Google'a biraz baktım ama sanırım doğru anahtar kelimeyi henüz bulamadım.

Bahsettiğim sistemin yapması gereken, mesela odaya bir odun fırlattığımda algılamaması ancak ben girdiğimde ya da kedim girdiğinde algılayabilmesi.

Bir arkadaşım manyetik alandan faydalanarak yapıldığından bahsediyordu ama kendisinden detaylı bilgi alamadım.
4 Buçuk Saatlik Python Eğitimi [Ücretsiz] www.youtube.com/gryyldrm

Klein

PIR sensörler bu işi bir nebze yapar. Eğer odaya giren kütük , ortam ile aynı sıcaklıktaysa PIR sensör algılamaz. 

XX_CİHAN_XX

Termal kamera ve görüntü işleme ile mümkün gözüküyor.
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.

metaltrrocker

Bayramsumbul

Bence Canlılık Belirtileri Nelerdir Onu Bilmek Gerekiyor.Mesela Nabız,Nefes,Isı,Hareket Gibi. Bunları Sensörlerle Algılayarak İşlem Yapılabilir.
Mesela Hepsi Algılanmış İse Bir Ayrım Yapılabilir.(Bu Arada Termal Kamera Isı+Hareketi Algılabilir.Bence Çok Uğraştırır.)Kolay Gelsin...
Bir Elektronik Meraklısının Serüveni...

madpic

Fuarda schinider standındaki vatandaş varlık sensöründen bahsetmiş;
özelliklede pir sensör değil! canlı var veya yok diye de üzerine basa basa söylemişti.
ben incelemedim fakat siz söyleyince aklıma geldi en azından fikir verir düşüncesindeyim.

Erol YILMAZ

Bir vagonda kaçak yolcu var mı yok mu anlamak için karbondioksit sensörlü sistem ile kontrol yaptıklarını biryerde okumuştum.

Analyzer

Selam,

İşinizi Bosch güvenlik sensörleri görür bence :

Bosch Blue Line Gen 2

Analyzer
Üşeniyorum, öyleyse yarın!

mistek

Alıntı yapılan: Analyzer - 21 Ağustos 2013, 17:04:43
Selam,

İşinizi Bosch güvenlik sensörleri görür bence :

Bosch Blue Line Gen 2

Analyzer

Nerden bulunur ki bu?
boş işlerin adamı ---- OHM Kanunu: I = V/R ---- Güç Formülü: P = V*I = I^2*R = V^2/R