%100 Hidrojenle Çalışan Araba Projemi Takdim Ediyorum

Başlatan cilekespilot, 27 Ağustos 2013, 16:55:21

z

Bir zamanlar ortagimin projesi olan hidrojen gazli kaynak makinesi uretmistik.

Amac asetilen gaz tupu tasimak yerine minik bir makine tasiyip elektrikle sudan hidrojen uretip bu gazi salomada yakip olusan alev ile kaynak yapmak. Bu projede kullanilan elektrigin maliyeti onemli değil. Cunku tehlikeli ve agir gaz tupu tasimama fikri cazip.

Tam hatirlamiyorum ama 5v da 20..30A akim cekerek urettigimiz hidrojen gazi alevi 1mm capinda 10..20 mm uzunlugunda oluyordu. Bu haliyle bu kaynak makinesi ancak kuyumcularin isine yariyordu. Pasta sanayinde cukulata kapli pastalarin uzerindeki cikolata tabakasinin pruzsuzlestirilmesi vs gibi isler de olabiliyor.

Durum boyle olunca elektrikle hidrojen uretme fikri bana cok cazip gelmiyor.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

RcALTIN

bu filmi daha önce de izlemiştim, arkadaş kesinlikle ikinci bir "kubilay barlas" vakası, son mesajından bunu anladım. kime ne anlatmaya çalışıyorsunuz ki "aferin çok iyi düşünmüşsün" deyip geçmeli, boş uğraştığıyla/harcadığıyla kalsın...
KİMSEYİ ENGELLEDİĞİM YOK, ÖZEL İLETİ DEVRE DIŞI !

zeka43

Tabii bende katılıyorum işinizi kolaylaştıryor ve maliyeti çokta değilse neye mal olduğunun pekte önemi yok tüplerden kurtuluyorsun harika bir altarnatif.
Ben şuan maliyeti merak ettiğim için küçük bir araştırma yaptım tabi netten. Bir firmanın elektroliz hücresi max 4.4 lt volt:12-14V akım 20A bu sanırım 280watt oluyor
bir başka firmanın hidorojen jenaratörü max 750 lt\saat güç :4.2Kw tabi bunun için saf suya ihtiyaç var onun maliyeti ne olur bilmiyorum şimdilik bildiğim 750lt hidrojen için 1.47tl lik elektriğe ihtiyaç var. Tabii bilmediğim çok şey var bu 750 lt de kayıp oluyor mu...

malabody

degerli kardesimiz cilekespilot
   oncelikle boyle bir fikre sahip olman ve bu konudaki azmin seni kısa surede emeline ulastıracagını belirtmek isterim.
kimin ne dusundugune aldiris etme kardesim. bu suregelmistirki her fikir zamanında once karamsar fikirlerle bulanmazsın.
   sizin calismanıza gelecek olursak calısmanız dogru adimda ikimizde biliyoruzki su an yuzde yuz su ile calisan araclar var. rusca bilmis olsaydınız bunu size gosterebilirdim.ama onemli olan masonlar tarafından ,kapitalistler tarafından engellenmeye calısılan bu fikir sadece milletin ekonomisini yani cebindeki paraları sovuslemeye dayalı olarak engellenmekte hattaki bu fikrin sahibi olan stenli maer de olduruldu.
    levha sayılarını arırarak elde edecegin gazi karburatorde yakıt emme manifoltuna vererek aracı hareket ettirebiliriz. dediğin gibi aracın akusu bu amperi surekli karsılayamadıgı için ekstra bir eku destegi yada guclu bir aku destegi lazim.
peki soruyorum. akumulatoru besleyen dinamo degilmi. peki sen akumulatore az hareketle fazla elektrik veremezmiyiz. bunuda magnetik motor yani kullandıgımız dinamoyu mıknatis tabanlı destekli yaparsak bu az hareketle daha fazla elektrik uretir anlamına gelmez mi.
  bildigimiz gibi turkiyede emekli polis amiri muhammer bey mıknatıslı motoru tum dunyada yankı uyandırdı...
ben sana komple mıknatıslı motor yap demiyorum. ben sana sadece dıs rotorun mıknatıslı olması daha fazla elektrik verecegidir.

bobınajcılarla konusursan sana dinamoyu bobin ve mıknatıs kordinatlı hale getirebilirler. needyom mıknatısları kullan. bu elde etmek istediğin tum enerjiyi fazlası ile karsıler.
istersen seninle ayrıca e mail bazinda fikir alısverisi yapabiliriz.
saygılarımla kardesim.
ama gunes panellerini kullanmaya gerek yok.......sadece dinamoyu destekle o kadar.
Свободная энергия. Электролизер. Сухие батареи. Лучшие модели батарей Майера
Генератор водорода на автомобиль своими руками
bu videoda anlatmak istediğimiz iyice anlarsın.
Асинхроник на магниты (для ветряка)
su an bu kadar fazla goze gelmeyek selemetle kardesim

malabody

degerli kardesim size bir video daha gonderiyorum burada rotoru miknatıslı nasıl yaparız bir bilgi elde edeceksin. iste arzu ettigin elektrik gucunu arabanin kayısla dınamoya verecegi hafif bir hareketle elde edebilirsin.
STEPPER MOTOR CONVERSION TO THREE PHASE AC PERMANENT MAGNET GENERATOR 1
cevap yazavilirsin selametle

engerex

Bu iş kağıt üzerinde de mümkün değil.
Yeryüzüne inen güneş ışınlarının 1 m2 alana kaç KW bıraktığı belli. Güneş panellerinin verimi belli. Elektrolizin verimi belli. Motorda hidrojende kullansan LPG de kullansan içten yanmalı motorun verimi belli.
Kalem pille elektrikli bisiklet kullanmak gibi bir şey.
Bu iş böyle olmaz.

erkan614


kimlenbu

Zaten söylenecek çoğu şey söylenmiş...

1) Hesaplamaların hepsi doğru orantı kullanılarak yapılmış, keşke mühendislik hesapları bu kadar kolay olsa.
2) Kayıplar hiç dikkate alınmamış ve hep varsayımlarda bulunulmuş.
3) Verimlilikler hiç dikkate alınmamış, hep maksimum verimler üzerinden "hesap" yapılmış.
4) Yeterli elektronik, kimya, fizik bilgisi olmadan ampirik yaklaşımlarda bulunulmuş.

Ben "proje" sahibini cesaretlendirmek istemiyorum, kuvvetle muhtemel hüsranla sonuçlanacak. Vazgeçirmeye çalışanlara yaklaşımına bakarsak hiç de vazgeçmeye niyeti yok. Söyleyebileceğim tek şey tesadüf eseri bulunan oldukça fazla icat ve kimyasal var, umarım bu süreçte şansı yaver gider ve "tesadüfen" de olsa faydalı bir şey keşfeder.

t2

Hocam öyle ampirik  filan az bilinen kelimeler kullanmayalım. Kıytırık gibi bir kelime ile karıştırılabilir, hakaret zannedilebilir.

muhendisbey

@engerex
Anlatamazsın. Anlattığın "fri enerci"cilerin profili yaklaşık olarak aşağıdaki dayı gibi. Bilimsel hesapla kanıtlasan inandıramazsın, gözüyle görse yine de inanmaz. Milletin aya bizim yaya gitme sebebimiz de bu.

Dünyanın düz olduğunu iddia eden dayı.

Bu linkte benden olsun.
http://www.trthaber.com/haber/bilim-teknik/turkiyede-bir-ilk-19588.html
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

TA7R

Hidrojeni araçta üretmek / bagajınızda tam teşekküllü bir cimonto fabrikası inşa etmekten farksız olsa gerek .

birkan

Alıntı yapılan: TA7R - 05 Eylül 2014, 11:49:08
Hidrojeni araçta üretmek / bagajınızda tam teşekküllü bir cimonto fabrikası inşa etmekten farksız olsa gerek .
Hidrojeni mecburen araçta üretecek. Depo etmek akıl karı değil. Hiç depo etmeden ürettiği kadar harcayacak. Yani gaz pedalı üreticiye komuta edecek. Ama bunu elektroliz ile yapamaz bana kalırsa. Arkadaşa tavsiyem borikasit konusunu biraz araştırsın

MC_Skywalker

#117
Huyndai firmasının  %100 Hidrojenle Çalışan  arabası mevcuttur. 700 bar ve 350 bar basınçla sıkıtırılmış sıvı hidrojen kullanmaktadır.

http://www.hyundai.co.uk/about-us/environment/hydrogen-fuel-cell


t2


muuzoo

Alıntı yapılan: MC_Skywalker - 05 Eylül 2014, 15:30:35
Huyndai firmasının  %100 Hidrojenle Çalışan  arabası mevcuttur. 700 bar ve 350 bar basınçla sıkıtırılmış sıvı hidrojen kullanmaktadır.

http://www.hyundai.co.uk/about-us/environment/hydrogen-fuel-cell

(Resim gizlendi görmek için tıklayın.)

Yalnız o araç yakıt hücresi teknolojisi kullanıyor. Yani kabaca yarı geçirgen bir zar ile hidrojenin elektronunu ve protonunu ayırıyor. Böylece bir tarafı + bir tarafı - yüklü kutuplar oluşuyor. Sonrası elektrik motoru zaten.
gunluk.muuzoo.gen.tr - Kişisel karalamalarım...