elektrik sobasi yerine 500W projektör lamba super oldu

Başlatan t2, 05 Ekim 2013, 16:37:48

atioky_216

Tek başına çalışılıyorsa tasarruf açısından en mantıklısı şu elektrikli giyilebilir battanileler gibi geliyor bana.. Fiyatları hariç tabi. Çarpılmamaya dikkat etmek lazım birde..

z

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

JKramer

Ayağın ısınması da önemli; ben eskiden strafor koyuyordum, iki senedir Ufo'nun ayak ısıtıcısını kullanıyorum. En son kademede 50W'dan az enerji harcıyor, biraz ısındıktan sonra ikinci kademe bile yetiyor. Fiyatı artmış ama, ben aldığımda 90 TL civarıydı.

muhittin_kaplan

Alıntı yapılan: atioky_216 - 07 Ekim 2013, 00:08:05
Tek başına çalışılıyorsa tasarruf açısından en mantıklısı şu elektrikli giyilebilir battanileler gibi geliyor bana.. Fiyatları hariç tabi. Çarpılmamaya dikkat etmek lazım birde..
O işi Çözmek Üzereyim.

mesaj birleştirme:: 07 Ekim 2013, 13:06:39

Alıntı yapılan: z - 07 Ekim 2013, 00:27:51
Uykuda yatagi gollendirenler giymemeli.
O işide çözmek üzereyim.

muhendisbey

Alıntı yapılan: muhittin_kaplan - 07 Ekim 2013, 13:06:20
O işi Çözmek Üzereyim.

mesaj birleştirme:: 07 Ekim 2013, 13:06:39
O işide çözmek üzereyim.
Kaçak akım rölesi olmaz mı?
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

ekrem

okuldaki hocaman hocam elektrik tasarruf cihazları var onlar gercekten  tasarruf saglarlarmı dedim oda onların içinde  ters kondansatörmü  yoksa  evdeki sebekeye seri bağlı kondansatörmü dedi tam hatırlayamıyacagım.  öyle birşeyler var ondan aktif güç ve reaktif güçlerle oynanıyor buda elektriğin az harcanmasıan neden oluyor oda bir nevi sahtekarlıga yakın birşey dedi sende  al bi kondansatör herhangi bir prize bağla dedi görüceksin azalma olur dedi değerinide söyledi ama şuan hatırlayamıyacağm.

MrDarK

Evlerde kapasitif güç için ücret odemezsin. Endüstriel şirketler için geçerli bu söylediğin şey. Teknik ismi ise kompanzasyon. Yani reaktif güç ve kapasitif gücü eşitleyerek sıfırlamak.
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

ayhani

Alıntı yapılan: ekrem - 07 Ekim 2013, 23:31:42
okuldaki hocaman hocam elektrik tasarruf cihazları var onlar gercekten  tasarruf saglarlarmı dedim oda onların içinde  ters kondansatörmü  yoksa  evdeki sebekeye seri bağlı kondansatörmü dedi tam hatırlayamıyacagım.  öyle birşeyler var ondan aktif güç ve reaktif güçlerle oynanıyor buda elektriğin az harcanmasıan neden oluyor oda bir nevi sahtekarlıga yakın birşey dedi sende  al bi kondansatör herhangi bir prize bağla dedi görüceksin azalma olur dedi değerinide söyledi ama şuan hatırlayamıyacağm.

Hocanız elektriğin az harcanmasına neden olur mu dedi? . Eğer elekriği azaltıyorsa (elektriği azaltmak ne demekse!) o zaman  parasını verip aldığın kondansatörü prize takmak neden sahterkarlık olsun.

Bence siz yanlış anlamışsınızdır. Eğer değilse acilen o okulu terk ediniz !
En iyi bildiğim şey hiçbir şey bilmediğimdir.

remzi

Alıntı yapılan: ekrem - 07 Ekim 2013, 23:31:42
Hocanız sallamış...

muhendisbey

Elektrik tasarruf cihazlarını bulan Einstein bulundu :)
@ekrem hocam, teknik olarak dediğinizin mümkünatı yok. Enerji tasarrufu yapsanız bile faturanıza yansımaz. O nedenle evlerde kompanzasyona gerek duyulmaz.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

ekrem

Alıntı yapılan: ayhani - 08 Ekim 2013, 00:26:04
Hocanız elektriğin az harcanmasına neden olur mu dedi? . Eğer elekriği azaltıyorsa (elektriği azaltmak ne demekse!) o zaman  parasını verip aldığın kondansatörü prize takmak neden sahterkarlık olsun.

Bence siz yanlış anlamışsınızdır. Eğer değilse acilen o okulu terk ediniz !

valla gözüm 2 yıl kadar bir süre geçti nerdeye. ve tahtaya kalkıpta förmül ve çözümünü yaptı watt yani çekilen gücün azaldığını söyledi formüllerle ispatladı. oda oakdar aham şaham bir fark olmuyordu.

kondansatörüde o enerj itasarruf cihazları denen cihazlara eş değer göstermek için söyledi.

tam hatırlayamıyorum söylediğini. hatırlasaydım daha açıklayıcı olurdu.