Araç hız Ölçümü İçin Öneri

Başlatan muhittin_kaplan, 11 Ekim 2013, 15:04:44

muhittin_kaplan

Astsubay Başçavuş luğun Son yılındayım. Askerim Yani, Profesyonel.
Niye açıkladım onuda bilmiyorum ama nedense "nereye yapıyon ceza yazılacak" felan konuları oldu.
Birlik içerisinde 40km hız sınırı var. Bunun Tespiti için Kullanacağız.

papsukkal

Bunu bildiğim için yazdım.  Olan astsubaylara olacak yani.

muhittin_kaplan

Veli B.

Alıntı yapılan: muhittin_kaplan - 14 Ekim 2013, 12:53:57
Elimde birtana hcsr4 vardı bir tane daha sipariş ettim. gelsin çalışayım. system tick min 1ms ye kuruluyordu değil mi ?

M0@48Mhz LPC11XX de 40us de kullanıyorum. sorun yok.

muhittin_kaplan

Denemelerimi stm32f4 ile yaparim muhtemel.

muhittin_kaplan

Hocam Kameraya da ihtiyacımız var. Tabancalar düşünüldü, ama olay bir müddet sonra yanlış noktalara gider. makam/mevkisini kullanmak isteyen ben yapmadım yanlışlık var diyene.
ağır hiyerarşinin olduğu bir yeri düşünün.

teknikelektronikci

hocam olayi sirf yazilim ile haledebilirsiniz belki 2 kamera ard arda atiyorum 5 metre ara ile koyar kameradan plaka tanima yapar  ikisinin arasindaki zaman farkini hesaplar ordanda hizi hesaplarsiniz diye düsündüm  ama biraz zormu olur?
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

muhittin_kaplan

yapacağım yöntemle aynı. daha zoru.

teknikelektronikci

Alıntı yapılan: muhittin_kaplan - 16 Ekim 2013, 12:51:41
yapacağım yöntemle aynı. daha zoru.

yapacaginiz yöntemi bilmiyorum :/
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

muhittin_kaplan

iki adet ultrasonik sensör le aracın belli bir mesafeyi kat etmesini ölçeceğim.

Icarus

Meraktan soruyorum kullanacağınız sensörü seçtiniz mi ? Çünkü hatırladığım kadarıyla ses dalgası cephesi(leri) araca çarptığında sadece bir yerden yansımayacak, kırılma ve kırınım ile de pek çok yankı oluşutracak. Artı frekansı yükselterek (>20kHz) dalga cephesini küçültürseniz hava muazzam bir absobsiyon yapacak.

muhittin_kaplan

Hocam HC-SR4 kullanacağım.

tek sensör kullanmayacağım hocam iki adet sensör kullanacağım.
4mt aralıkla koyacağım bu sensörleri.
Gidiş yönüne göre ilk sensör, aracın burun kısmını tespit ettiğinde timer başlatacağım.
Gidiş yönüne göre ikinci sensör aracın burun kısmını fark ettiğinde durduracağım. (aracın boyunu vs ölçmek gibi bir niyetim yok)

F.T

Hakk şerleri hayr eyler Zannetme ki gayr eyler Ârif anı seyreyler Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler.

muhittin_kaplan

Hocam yolun genisligi ni dusunursek (ikiserit) 4mt sensor algilama mesafesi yeter