cozemedigim led sorunu

Başlatan agora_meyhanesi42, 27 Ekim 2013, 10:18:21

agora_meyhanesi42

Selamlar 3 adet seri lede bir adet 130 ohm direnc bagliyor ve 12 volt veriyorum ledler kendi aralarinda 14 adet paralel fakat bazi kollardaki ledler once yanip sonuyor sonra tamamen sonuyor sonen ledin grubundaki diger iki led yanmaya devam ediyor voltaji 10 volta kadar dusurdum acaba problem nedir. ledler 3.2 v 20 ma beyaz mantar led. Tesekkurler
Yüksel Türk ! Senin için yükselmenin hududu yoktur...

Kabil ATICI

Ledlerin hepsi aynı değil gibi görünüyor. Farklı akımlarda ışık veriyorlar.Güçlü olanlar akımı fazla çekmeye çalışınca zayıf olan ölüyor. Kaliteli bir ürün kullanmaya çalış.

Led ölüyor ama tamamen değil. Akım geçiyor ama ışık yok...
ambar7

rree

Led+Led+Led+direnc  bir grub. Ledler parelel bağlnmaz. Grubları parelel bağlayabilirsin. Grublar parelel bağlı ise problem olmaması gerekir. Şerit ledler yapıları bu tasarımda.

EGE

Normalde çalışması gerekir ,birde şöyle bağlatın yapıp deneyin,

beslemeyi + ledlerin bir ucundan  gnd yi diğer uçtan verin  nasıl yazacağımı düşünüyorum anlatmak için şöyle dersem daha çabuk anlaşılacak floresan gibi düşünün floresanın bir ucuna + diğer ucuna gnd gibi ledlerin beslemesini verin ,

kolaygelsin

agora_meyhanesi42

Alıntı yapılan: rree - 27 Ekim 2013, 12:08:00
Led+Led+Led+direnc  bir grub. Ledler parelel bağlnmaz. Grubları parelel bağlayabilirsin. Grublar parelel bağlı ise problem olmaması gerekir. Şerit ledler yapıları bu tasarımda.
evet zaten bu sekilde bagli

mesaj birleştirme:: 27 Ekim 2013, 14:00:48

Alıntı yapılan: EGE - 27 Ekim 2013, 12:11:13
Normalde çalışması gerekir ,birde şöyle bağlatın yapıp deneyin,

beslemeyi + ledlerin bir ucundan  gnd yi diğer uçtan verin  nasıl yazacağımı düşünüyorum anlatmak için şöyle dersem daha çabuk anlaşılacak floresan gibi düşünün floresanın bir ucuna + diğer ucuna gnd gibi ledlerin beslemesini verin ,

kolaygelsin
beslene aynen dediginiz gibi bagli

EGE

LEDleriniz de sorun var muhtemelen,

Kolaygelsin

Erdinçbavaş

Ledler aynı marka ve model ise direnci kaldır 4 seri bağla ben bu bağlantıyı yapmıştım.
4 seri ve toplamda 12 led hatta 16 led bağladım.

RaMu

Bencede sıkıntı olmaması lazımm ama,
şuan bizde sorunsuz çalışan kulanım şöyle;
3 adet beyaz led ve 1 adet 330 ohm seri bağlı bir grup,
istediğin kadar grup paralel bağlı birbirine.
Bence 130 ohm kullanma 330 ohm kullan.

Ledler 3.2 V olması lazım tamam ama
ledler üzerindeki gerilim düşümünü bir ölç,
grubun çektiği kol akımına bir bak.
Güç kaynağı gerçekten 12 V u verebiliyormu bunuda kontrol et,
10 V a kadar muhtemelen ölçü aletiyle bakıp ölçmüşsündürde yine doğrulatmak istedim.

Yanmayan ledleri değiştirincede aynı problem devam ediyor mu?
Yanmayan ledler tek başlarına yanabiliyorlar mı,
yanıyorlarsa kaç V kaç mA de yanıyorlar?

Bağlantılarında bir hata yoktur herhalde bunu söylemeye gerek yok.
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

agora_meyhanesi42

Baglantilarda hata yok. Akimlar ve gerilimler normal. Ama direnci 130 ohm kullaniyorum. Ledlere normal gerilim ve akimlarindan daha dusuk degerler uyguluyorum. Sonenleri degistirince o grupta sorun olmuyor yalniz bu seferde baska gurup problem veriyor sanirim sorun ledlerde gittigidiyordan bin tanesini 59 tlye almistim