Java Kitap Tavsiyesi

Başlatan Mr.Java, 29 Ekim 2013, 10:55:47

Mr.Java

Arkadaşlar merhaba.Java'ya iyice sardım ve inceliklerini iyice anlamak istiyorum.Yapmak istediğim Java'da Görsel Masaüstü uygulamaları geliştirmek.(Veritabanını unutmamak lazım).

Java'da OOP(GUI) Tasarımını çok iyi öğrenmek istiyorum.Tavsiye ettiğiniz kitap varmıdır acaba?

Aklımda Herbelt Schildet Java SE 7 kitabı var.

Tagli

Java'yı Daniel Liang'ın kitabından öğrenmiştim. Tavsiye ederim.
Gökçe Tağlıoğlu

Mr.Java

Hocam biraz daha türkçe ağırlıklı kitap istiyorum.İngilizcem çok iyi değil.

polleme

Alıntı yapılan: Tagli - 29 Ekim 2013, 10:57:37
Java'yı Daniel Liang'ın kitabından öğrenmiştim. Tavsiye ederim.

Bu kitap gerçekten çok iyiymiş. Tüm kod ve örnekler yanında veriliyor. Neredeyse 2000 sayfalık bir eser.

Mr.Java

polleme

Alıntı yapılan: Fkarizmatik - 29 Ekim 2013, 14:30:22
Evet kitap çok sağlam.Keşke birde ingilizcemiz olsaydı  :'(

Bu forumda çok defalar geçti. İngilizce konuşmanız gerekmiyor ama en azından okuduğunuzu anlayacak kadar İngilizce şart. Bunu öğrenmeniz neredeyse zorunlu, Türkçe kaynak çok kısıtlı. Elektronik teknik temellere dayandığından aslında okuduğunu anlamak çok zor değil, teknik terimlere hakim olmak işi kolaylaştırıyor. Bu sebeple anlamasanız da okumaya gayret ederek ilerletmeniz gerekiyor.

Mr.Java

Kursa yazılacağız zaten hocam.Dediğiniz gibi kaçarı kalmadı.5 aylık kursa gideceğiz.Bakacağız artık.

fthdmrl

papatya yayıncılığın java kitabıda güzeli ve ingilizce varsa Daniel Liang'ı kitabı.

Mr.Java

Java ile ilgilendim.Uygulamalar yaptım fakat bir türlü usb hid uygulaması yapamamıştım.Sonra baktım ne göreyim ? Java resmi olarak usb desteklemiyor.C++ ile native library kullanacaksınız ki ancak haberleşebileceksiniz buda Java'nın o meşhur platform bağımsızlığı özelliğinden ediyor malesef.

Farukc

Başlangıç için KODLAB JAVA 7 (Mehmet Kirazlı-Sezer TANRIVERDİOĞU) kitabı fazlasıyla yeter. Temelden sonra GUİ için ayrı kitaplara bakmak gerek. Ama bence C++ ve QT kullanırsan daha iyi olur. QT de yazdığın programı farklı platformlarda derlersen Javadan farkı kalmaz. Ben java ile başladım ama şuan qt kullanıyorum. Naçizane tavsiyem QT kullanmanızdan yanadır.

Mr.Java

Yok artık C türevi hiçbir dile bulaşmak istemiyorum.Python'da ilerlemeye çalışıyorum.Fakat Java'nın yeri bir başkadır benim için

Farukc

Alıntı yapılan: Fkarizmatik - 31 Ocak 2014, 22:05:13
Yok artık C türevi hiçbir dile bulaşmak istemiyorum.Python'da ilerlemeye çalışıyorum.Fakat Java'nın yeri bir başkadır benim için

Siz bilirsiniz bir süre sonra yorumlanan dillerin nasıl işlediğini ve hızlarının nasıl olduğunu fark edeceksiniz.