Segger-Emwin Kullanımı

Başlatan yamak, 15 Kasım 2013, 14:27:56

yamak

Arkadaşlar Emwin library'lerinin kullanımı merak edenler.Temel bir uygulama üzerinden anlattığım yazıyı aşağıdaki linkten okuyabilirler.
http://www.yusufyamak.com/stm32f429i-disco-emwin-uygulamasi/

sadogan

Eline sağlık çok faydalı paylaşım.

yamak

Ramiz

Hocam bende yakın zamanda LPC4370 ile çalışmalar yapacağım. Sitenizden faydalanacağıma eminim. Çok teşekkür ederim.
Electrical & Electronics Engineering -> Step one

fgokcegoz

Alıntı yapılan: yamak - 15 Kasım 2013, 14:27:56
Arkadaşlar Emwin library'lerinin kullanımı merak edenler.Temel bir uygulama üzerinden anlattığım yazıyı aşağıdaki linkten okuyabilirler.
http://www.yusufyamak.com/stm32f429i-disco-emwin-uygulamasi/

5 Kasımdaki empa nın stm32 ürünleriyle alakalı seminerine katıldınız galiba yusuf hocam. Bu STM32F429I DISCO üzerinde uygulama yapmışlardı orada...
"Vicdanın ziyası, ulûm-u diniyedir. Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecelli eder." (Bediüzzaman Said Nursi)

yamak

Alıntı yapılan: Ramiz - 15 Kasım 2013, 16:04:53
Hocam bende yakın zamanda LPC4370 ile çalışmalar yapacağım. Sitenizden faydalanacağıma eminim. Çok teşekkür ederim.
Hocam ben de lpc4300 serisi ile çalışmak istiyorum da board'lar çok pahalı.O yüzden bi chip alıp devreyi kendim basmayı düşünüyorum.
Alıntı yapılan: fgokcegoz - 15 Kasım 2013, 16:32:04
5 Kasımdaki empa nın stm32 ürünleriyle alakalı seminerine katıldınız galiba yusuf hocam. Bu STM32F429I DISCO üzerinde uygulama yapmışlardı orada...
Hocam seminerden haberim yoktu.Zaten olsa da gelemezdim. En az 10 saat yol gitmem lazim :)

Düzeltme:Hocam gelemezdim diyeceğime yanlışlıkla gelmezdim yazmışım.Yanlış anlamayın.İmkanım olsa tabiki de gelirdim.

Ramiz

Alıntı yapılan: yamak - 15 Kasım 2013, 18:28:00
Hocam ben de lpc4300 serisi ile çalışmak istiyorum da board'lar çok pahalı.O yüzden bi chip alıp devreyi kendim basmayı düşünüyorum.

Chip bga.. Bende tasarlayacağım ama nasıl lehimleyeceğim bilemiyorum.. (Not:Tasarlama konusunda sıkıntım yok)
Electrical & Electronics Engineering -> Step one

fgokcegoz

Alıntı yapılan: yamak - 15 Kasım 2013, 18:28:00
Hocam ben de lpc4300 serisi ile çalışmak istiyorum da board'lar çok pahalı.O yüzden bi chip alıp devreyi kendim basmayı düşünüyorum.Hocam seminerden haberim yoktu.Zaten olsa da gelemezdim. En az 10 saat yol gitmem lazim :)

Düzeltme:Hocam gelemezdim diyeceğime yanlışlıkla gelmezdim yazmışım.Yanlış anlamayın.İmkanım olsa tabiki de gelirdim.

Anladım hocam. Bu STM32F429I DISCO kitlerinden orada dağıtmışlardı da. Deneme üretimi yapıldığını ve seminer esnasında ellerinde olan 95 adedinden 49 adedini dağıtacaklarını söylemişlerdi. Kalanını da bir sonraki gün ankaradaki seminerde dağıtacaklarını söylemişlerdi... Seminer sonunda 1 saat civarı hızlı hızlı birkaç uygulama yapmışlardı hocam... O şekilde temin edip, uygulama yapmaya başladığınızı falan düşünmüştüm :) Ama maşallah siz çok hızlı çıktınız, tebrik ederim...
"Vicdanın ziyası, ulûm-u diniyedir. Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecelli eder." (Bediüzzaman Said Nursi)

yamak

Hocam biz empa'dan sipariş verdik 15 güne geldi.Emwin'ine zaten bi merağım vardı.Bir kaç gündür onla uğraşıyorum.

fgokcegoz

Alıntı yapılan: yamak - 15 Kasım 2013, 22:47:04
Hocam biz empa'dan sipariş verdik 15 güne geldi.Emwin'ine zaten bi merağım vardı.Bir kaç gündür onla uğraşıyorum.

Demek ki bize yalan söylemişler... Şuan üretimde değil, sadece deneme üretimi yapıldığını söylediler... Bende merak ediyorum bu aleti. Zira çok hoş birşeye benziyor... Driver sız TFT sürme meselesini iyice öğrenmek istiyorum....

yamak

Hocam üretildi.Hatta şu an çizgi marketten şu an ön sipariş verilebiliyor.emwin şu an neredeyse tüm tdt sürücüleri desteklemekte ama nxp nin ya da st nin destekledikleri yani ücretsiz olanlar sadece run time configurable olanları desteklemekte.Bir de compile time configurable olanlar var.Ama yine de büyük bi kısım destekleniyo.Aşağıdakiler desteklenenler:

fgokcegoz

Teşekkürler hocam. Anlaşılan yelpaze oldukça genişmiş... Bir gelsinde şu alet, hemen başlayacağım inşallah çalışmalara...

yamak

Hocam cihaz gerçekten çok güzel.MCU'ya hasta oldum resmen.Bir çok değişik çevre birimi var.tft sürme hızı çok güzel.Zaten demo uygulamada movie oynatma falan var.

fgokcegoz

Evet hocam, FSMC yi geliştirip adını FMC yapmışlar herhalde, SDRAM sürebilmek için. LTDC eklemişler, DMA2D eklemişler, driver sız tft-lcd sürebilmek için. Birde SAI(serial audio interface) diye birşey eklemişler. 180MHz (0-wait state) CPU ve 2MB Flash da cabası :)