inverter yapımı

Başlatan orcunkubilay, 27 Kasım 2013, 09:26:18

orcunkubilay

Arkadaşlar 12 voltluk araba akusuyle inverter yardımıyla 220 volt elde etmek istiyorum.İnternette devrelrini gördüm.Ben sadece televizyon çalıştıracağım.Televizyonda eski tip tüplü televizyonlardan.İnverter devresini 500W lık yapsam yeterli olur mu sizce?

Mnemonic

televizyonun arkasında kaç wat çektiği mutlaka yazar bir etiket vardır
onu baz alabılırsın ama en az %30 daha fazla güçte bir inverter yapman lazın

remzi

Alıntı yapılan: orcunkubilay - 27 Kasım 2013, 09:26:18
Arkadaşlar 12 voltluk araba akusuyle inverter yardımıyla 220 volt elde etmek istiyorum.İnternette devrelrini gördüm.Ben sadece televizyon çalıştıracağım.Televizyonda eski tip tüplü televizyonlardan.İnverter devresini 500W lık yapsam yeterli olur mu sizce?
Tam sinüs çıkışlı inverter yapman gerekir. Modifiye sinüs çıkışlı olan inverterlerden yaparsan TV'de dalgalanma olur.
TV'ler bildiğim kadarı ile 120-150W civarında. 500W çok rahat işini görür...

HexfeT

500-600 Va diye satılan tek 12v 7ah akülü kgk lardan bulabilirseniz hem daha ucuza gelir, hem kendiniz yapacağınızdan daha sağlıklı olur, hem de uğraşmamış olursunuz. Bir bilgisayarcıdan ya da hurdalıktan aküsü bozuk vaziyette bulmanız mümkün olabilir. Çıkışları "modifiye sinüs" tabir edilen karedalgadır. Ben eskiden tüplü tv ile kullanmıştım, dalgalanma hatırlamıyorum.

fatih6761

Çok eski değilse televizyonun güç katı SMPS'tir. Girilen dalganın kare olması vs. kullanım olarak çok birşey değiştirmez...

mistek

Forumun birinde adam kare dalga ile televizyonunu çalıştırmış ve 15 dakika sonra arızalandığını yazmış. Bende uzun süre bilgisayarımı ve televizyonu modifiye sinüs inverter ile çalıştırdım bir sıkıntı olmadı. Kare ve sinüs arasında arıza çıkaracak bir durum var mıdır? Bilgilerimizi tazeleyelim.
Bu konuda bilgisi olan var mı?
boş işlerin adamı ---- OHM Kanunu: I = V/R ---- Güç Formülü: P = V*I = I^2*R = V^2/R

Mr.Java

Bana göre 1kw ups yeterlidir.Ortalama 800W yük tam yükte besleyebilirsiniz.Buda tek bir televizyon için yeterlidir.Ama alırken trafolu olmasına dikkat edin.Trafosuz upsleri tavsiye etmiyorum..

trgtylcnky

Alıntı yapılan: mistek - 27 Kasım 2013, 15:38:02
Forumun birinde adam kare dalga ile televizyonunu çalıştırmış ve 15 dakika sonra arızalandığını yazmış. Bende uzun süre bilgisayarımı ve televizyonu modifiye sinüs inverter ile çalıştırdım bir sıkıntı olmadı. Kare ve sinüs arasında arıza çıkaracak bir durum var mıdır? Bilgilerimizi tazeleyelim.
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Bence kare dalga ya da bozuk bir sinüs olursa gürültü çok olur ve düşünüyorum ki trafo çıkışında yüksek voltajlı zıplamalara sebep olabilir. Belki de bu sebeplerden aletler bozuluyordur.

sirhot

yapmakla uğraştığına değmez 300 wat modifiye intverter işini çok rahat görür. Televizyonu bozulan arkadaşta farklı bi sorun vardır. Hatta televizyonun yanına 3-4 tane de ampül yakabilirsiniz. Eğer isterseniz 300 Watt modifiye inverteri 100 tl ye yollayabilirim.