STM32F407-MikroC Kitabı Çıktı...

Başlatan LukeSkywalker, 17 Ocak 2014, 18:39:55

LukeSkywalker

Alıntı yapılan: Erhan YILMAZ - 18 Ocak 2014, 12:18:46
Hep micro c, ccs, pic basic, micro basic. Micro c pro bile değil.
Kitapta MikroC pro For ARM derleyicisi üzerinden anlatimlar mevcut. Sizin kastettiginiz şey sanirim keil ile anlatilmasinin daha iyi olacagi. Umarim o derleyici kullanilarak da bir kitap yazilir...

Erhan YILMAZ

Alıntı yapılan: LukeSkywalker - 18 Ocak 2014, 12:48:45
Kitapta MikroC pro For ARM derleyicisi üzerinden anlatimlar mevcut. Sizin kastettiginiz şey sanirim keil ile anlatilmasinin daha iyi olacagi. Umarim o derleyici kullanilarak da bir kitap yazilir...

Evet hocam hep oyuncak derleyiciler üzerinden anlatım yapıyorlar onu kastettim.

Ramiz

Alıntı yapılan: Erhan YILMAZ - 18 Ocak 2014, 13:02:44
Evet hocam hep oyuncak derleyiciler üzerinden anlatım yapıyorlar onu kastettim.

Keil ile st kütüphaneleri kullanmanın, cmcis kullanmanın, mikroC kullanmaktan bir farkı olmadığını düşünüyorum.

-Eğer, mikroc haricindekiler açık kaynak kodlu bahanesini sunarsanız,

Kütüphane ile yazılım geliştirmeye alışmış adam, O kütüphanin içersini açıp, değişiklikler yapamaz.. Pwm1_set(); diye komut yazan adamın, işlemcinin registerlarını kontrol etmeyi becerebileceğini düşünmek saflık olur.

Ben mikroC yi klasmanında iyi buluyorum. Oyuncak değil..
Electrical & Electronics Engineering -> Step one

Okan AKÇA

orta seviyede  hızlı proje geliştirmek istiyorsanız bir adım öne götürür sizi ancak ileri seviye proje geliştirmek gerektiginde bütün reg. kontrol etmek bilmek gerekmektedir.

Ramiz

Alıntı yapılan: cyclone - 18 Ocak 2014, 14:03:18
orta seviyede  hızlı proje geliştirmek istiyorsanız bir adım öne götürür sizi ancak ileri seviye proje geliştirmek gerektiginde bütün reg. kontrol etmek bilmek gerekmektedir.

MikroC ile mcu nun tüm register larını kontrol edemiyormusunuz?
Electrical & Electronics Engineering -> Step one

serhat1990

#20
MikroC - Keil - CooCox vs savaşları başlamadan önce :) kitabı temin eden var mı acaba  ? Kitap içinde anlatılan birimlerin register incelemesi varmı  ? Serdar Çiçek Hocanın CCS C kitabı vardı . CCS C dili kullanarak yapılmış örnekler olmasına rağmen kullanılan mcu'nun birimleri anlatılırken register incelemeleride mevcuttu . Bu kitap içeriğide böylemi yani hem register incelemeleri hemde fonksiyonların işlevleri mevcut , yoksa  sadece MikroC pro For ARM için fonksiyonların kullanımımı mevcut .

Herkese iyi çalışmalar dilerim .


camby

MikroC nedir ? Keil gibi bir derleyici mi ?

MikroC , kütüphane olarak ST'nin kendi hazırladığı kütüphaneleri kullanmak yerine kendi hazırladığı kütüphaneleri mi kullanıyor ?

Örnek kod var mı ? Mesela "triple ADC mode" veya "timer master/slave PWM" uygulaması gibi ?

Okan AKÇA

#23
pwm modülünü kullanmak istediginizde ilgili reg. ayarlama yapmıyorsunuz atıyorum set_pwm(50); diyorsunuz derleyici ayarlıyor bunu demek istedim. pic işlemciler icinde ccs kullanıyorum zamanında ccs kullanılırmı dandik diyen kişiler  (ciddi firmalar)  bugun hepside ccs kullanıyor.micro c icinde durum aynı stm işlemcileri icin derleyici üretmiş her nekadar ccs kadar üst seviye olmasada keil gibi değil. firmaların hızlı ürünler üretmesi gerektigi icin bu tür derleyiciler ön plana cıkıyor.

selimkoc

#24
MikroElektronika firmasının geliştirmiş olduğu, ANSI C uyumlu, gömülü sistem tasarlamak üzere geliştirilmiş bir IDE ve derleyicidir. MikroC'yi popüler yapan, pek çok donamın için geliştirdiği kütüphanelerdir. Ayrıca programlamayı kolaylaştıran pek çok geliştirme aracının bulunması da  tercih sebepleri arasındadır.

Program bünyesinde Derleyici, Debugger (yazılım ve Donanım), Programmer (mikroProg) vb. bir sürü araç (USB Hid Bootloader, HID terminal, USART terminal vb) barındıran bir tasarım ve promramlama platformudur.

mesaj birleştirme:: 18 Ocak 2014, 14:45:03

MikroC ANSI C uyumludur. Başka kütüphaneler de kullanılabilir. MikroC fonksiyonları kullanmadan kendiniz de Register ayarlarıyla istediğiniz gibi program yazabilirsiniz. Regiterlere erişmek oldukça kolaydır.

mistek

Neden Keil vs MikroC konusu açıldı ki?

Ha keil içerisinde stm32 std_lib kullanmışsınız ha mikroC kullanmışsınız çok bi fark yok. MikroC işin biraz daha kolay kısmı.
boş işlerin adamı ---- OHM Kanunu: I = V/R ---- Güç Formülü: P = V*I = I^2*R = V^2/R

Okan AKÇA

burda derleyiciye yada işlemciye takılmamak gerekiyor işimize hangisi geliyorsa onu kullanmak gerekiyor. elektronik okadar büyük deniz biz sadece işimize yarıyan balıkları tutmasını ögrenecegiz. iş zaten sadece program yazmayla bitmiyor donanım tasarlamak başlı başına bir iş her nekadar iyi progracıda olsanız okadarda iyi donanımcı olmanız gerekmektedir. örnegin 25khz  pwm ile sürdügümüz motorun akımını direnç üzerinden okuyacak satabil bir low pass filitre icin gerekli hesaplamaları bilmedikten sonra cokta iyi programcı olmanız fazla bir anlam ifade etmez.

LukeSkywalker

Arkadaşlar derleyici ve işlemci savaşlari bitmez. Kimin işine hangisi geliyorsa onu seçer. Bizden istenilen işi, istenilen şartlarda yerine getirip getirmedigimiz onemlidir. Yeri gelir registerseviyesinde kod yazmak gerekir, yeri gelir hizlica iş bitirmek gerekir. MikroC derleyicide register seviyesinde de kod yazilir. Kutuphanelere müdahele edilemiyor diyenler, dilerlerse st'nin kutuphanelerini de bu derleyici ile kullanabilirler. Dilerlerse kendi kutuphanelerini yazarlar.  Burada st kutuphanelerinin nasil kullanilacagindan bahsedilmiş.
Saygilar.

ogy

Oyuncaksa kullanmazsınız kitabıda satın almazsınız olur biter.Pic vs atmele çevirmenin anlamı yok.

muhittin_kaplan

ben hepsinin birer kazanım olduğunu düşünüyorum.
Orhan Hocaya Selamlarımı İletirim Bu Vesileyle.