İngilizce problemleri

Başlatan Ramiz, 06 Mart 2014, 22:04:54

Ramiz

Selam herkese,

Şuan intermediate seviyesinde ders görüyorum. Bir ay kadar sonra upper intermediate ve temmuz ayı gibi de advanced seviyesine çıkacağım.(Tabi ki herhangi birinde kalmazsam)
Elementary  ve Pre-intermediate beni pek zorlamadı. Fakat, intermediate ta bir inceden zorlanmalar gözlemliyorum kendimde..
Ben şimdiye ingilizce eğitimi bakımından pekte iyi bir geçmişe sahip değilim.. Dizi izlemeyi de pek sevmem(vakit kaybı olduğunu düşünüyorum)
Daha bu sene İngilizce filmler izlemeye başladım..

Intermediate seviyesinde eğitim almış kimseler, bana ne gibi tavsiyelerde bulunabilirler?

Teşekkürler
Electrical & Electronics Engineering -> Step one

yusuffyk

ingilizce seslendirilmiş ve ingilizce altyazılı dizi izlemek, yabancı müzik dinlemek, çeşitli sitelerde bulunan ingilizce seslendirilmiş metinleri dinlemek kulak aşinalığı ve pratik cümle kazanımında oldukça etkilidirler. mesleki ingilizce içinse datasheed okumak bire bir.
http://yusuffyk.com  ||  http://www.youtube.com/yusuffyk

Ramiz

Şuan hazırlıktayım..

Intermediate ın bazı konuları, özellikle relative clauses konusu çok k armaşık geliyor bana.. Mantığı daha tam olarak oturtamadım aklımda vede artık hocalar bizden,

bir den fazla anlamı olan kelimelerin, paragraf içersindeki anlamını, ingilizce olarak anlatmamızı istiyorlar.. Yada reading sınavlarında bunları eşleştirmemizi..

Dersler artık neredeyse full ingilizce anlatılıyor.. Ortam bir anda çok garip bir hal aldı. Sınıfın yarısından çoğu, ne yaptığımızı anlamıyor bile. Çünkü dersi tam olarak anlayamıyoruz.
(Ben dersin %80-90 ını anlıyorum)

Ramiz

Alıntı yapılan: gerbay - 06 Mart 2014, 22:41:17
@Ramiz hocam İngilizce konusunda istemişsiniz ama ben başka bir konuda tavsiyede bulunmak istiyorum, bu benim şahsi görüşüm ve beni bağlar.

Öğüt en çok verilen ama en az alınan şeydir.

imzanızda şöyle yazıyor;
Ağabeylik taslama falan kısımlarını bilmem, o arkadaşlarla aranızda ne geçti de size öyle söylediler onu da bilmem ama benim gördüğüm kadarı ile ego nuzu biraz törpülemelisiniz.

Niyetim dostça bir öğüt vermek o kadar..

Ben tüm forum üyelerine değer verdiğim gibi size de çok değer veriyorum gerbay ve ben bu yazdıklarınızı okuduğumda gıdım sinirlenmiyorum. Aksine kendimi sorgulayıp, haklı olduğunuz yanları anlamaya çalışıyorum. Fakat forum üyelerinin bir kısmı bunu yapmıyor, aksine insanları yanlış anlayıp(anlatan kişide kendini yanlış ifade etmiş olabilir. Mesela ben kendimi pek iyi ifade edebildiğimi düşünmüyorum) hemen ona cephe pozisyonu alıveriyorlar.

Sizi şahsi olarak tanımasamda, yazdıklarınızı heyecanla okuyan birisim.. ve sizi böyle düşünmeye iten mesajımı, mesajlarımı tekrar okumak isterim.

Sevgiler,
Ramiz

RaMu

yktronik bana yazacak bişe bırakmamış tamamen katılıyorum,
kısaca nerede hafif zorlanarak anlayabildiğin ingilizce bişey varsa atla üstüne yeter.
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

Ramiz

Alıntı yapılan: gerbay - 06 Mart 2014, 23:03:40
öncelikle incinmenize sebep olduysam özür dilerim.

mesaj ya da mesajlar değil de tüm yazdıklarınızın bende oluşturduğu duyguya göre bir şeyler yazdım. bizden daha genç ve heyecanlısınız, belki onun da etkisi olabilir.

burada hiç kimse kimsenin mimiklerini göremiyor. burada tartışan ya da kavga eden insanlar gerçek hayatta "yüz yüze" görüşseler belki de çok iyi anlaşacaklar. bilemiyoruz. belki sanal ortamdan kaynaklanan bir durum..

yazdıklarıma takılı kalmayın lütfen..

Yoo hayır.. Üzülmedim. :) Sadece kendimi sorguladım vede dediğim gibi ben kendimi pek iyi ifade edemeyen birisiyim.. Ayrıca İngilizce eğitim almaya başladığımdan bu yana, Türkçe min daha çok bozulduğunu düşünüyorum. (şu sıralar bunu sorguluyorum sürekli..)

Bir yanlışlık varsa, oda benim yetersiz Türkçemden kaynaklanıyordur.. Ayrıca sanal ortam ve mimik konusunda size tamamen katılıyorum..

Son olarak başta da söylediğim gibi ben hiç üzülmedim ama kazara birilerini üzdüysem özür dilerim o kişilerden..

Alıntı yapılan: RaMu - 06 Mart 2014, 22:59:14
yktronik bana yazacak bişe bırakmamış tamamen katılıyorum,
kısaca nerede hafif zorlanarak anlayabildiğin ingilizce bişey varsa atla üstüne yeter.

Şuan, deli gibi film izliyor, dil bilgisi çalışıyorum :) Bu soruları sorma sebebim, kalma korkum.. Yaş ilerliyor ve bir level da kalırsam, hazırlığı minimum bir buçuk senede bitirebilirim.. Bunu düşününce bile insan geriliyor..

engineer42

building skills for proficiency... hazırlıkta kalan adamı muafiyette geçirir :D

polleme

Dün kullanan bir arkadaşım bunu önerdi, çok memnun. Ben denemedim ama incelemeye değer.

http://www.konusarakogren.com/

Ramiz

Alıntı yapılan: polleme - 07 Mart 2014, 08:29:50
Dün kullanan bir arkadaşım bunu önerdi, çok memnun. Ben denemedim ama incelemeye değer.

http://www.konusarakogren.com/

Link için teşekkür ederim. :)

Peki unutulan kelimeler için ne gibi şeyler yapabiliriz? Defterimin arkasından ters olarak kelimeleri not alıyorum ve yaklaşık 2000 civarında kelimeye ulaştı..

Bazı kelimeleri görünce "ben bunu biliyordum ama unuttum diyorum"
Bazı kelimeleri görünce anlamını anımsıyorum.
Bazı kelimeleri Türkçe olarak sorduklarında, hemen İngilizce olarak söyleyebiliyorum.

Sizde de böylemi oluyor?

0xefe

timpati

ezberlerseniz (kısa sürede yapılan bir "yutma" işlemi) unutursunuz (sindiremediğiniz için). akılda kalması için bağlantı kurmalısınız. sözlüğü elinize alıp sırayla kelime ezberlemektense gün içinde yaptıklarınızı "ilişkilendirin". çevrenizde gördüğünüz nesnelerin isimlerini, eylemlerinizi, ing. kelimelere dökün. çocuğunuza sarıldığınızda bunun ing karşılığını bir kere sesli ve yazılı olarak belirtseniz, bir dahaki sarılma eyleminde sadece aklınız değil, bedeniniz de olaya katılacak hatta aklınızı tetikleyecektir.

bir şeyleri öğrenirken (olabildiğince) rahat olmazsanız, gerilirseniz bunu bir angarya, bir zorakilik olarak görürseniz bilinçaltınız benimsemeye karşı koyar, unutmanın ve karıştırmanın temelinde bu yatar. yani olayı eğlenceli hale getirmenin ya da sevmenin bir yolunu bulmanızı tavsiye ederim öncelikle.

ayrıca, siz o kadar gramer öğrenin, kurallarına, telaffuzuna çalışın, sonra öğrenmeye çalıştığınız dilin konuşulduğu yerde bile adamların iki kelime değil sadece iki heceyle yetindiklerini görerek kahrolun. size anlatılanlar belki de 30-40 yıllık kitaplardan yıllardır tekrar edilenler olmasın? yabancı dizilerin ya da filmlerin önemi burda; onlar size dil öğretmeye kalkışmıyorlar çünkü, görsel, işitsel hatta sembol diliyle bir şeyleri empoze etmeye çalıştıklarından daha gerçekçiler, daha günceller.

bir katkıda bulunayım:

ing. öğrenme işini bu kadar ciddiye almayın. ömür kısa, yaşanacak çok şey var ve bu "önemliler" listesinde sonlarda olmalı bence. panik yok, gerek te yok.
why mr. anderson, why ?

Ramiz

Alıntı yapılan: timpati - 08 Mart 2014, 00:29:31
ezberlerseniz (kısa sürede yapılan bir "yutma" işlemi) unutursunuz (sindiremediğiniz için). akılda kalması için bağlantı kurmalısınız. sözlüğü elinize alıp sırayla kelime ezberlemektense gün içinde yaptıklarınızı "ilişkilendirin". çevrenizde gördüğünüz nesnelerin isimlerini, eylemlerinizi, ing. kelimelere dökün. çocuğunuza sarıldığınızda bunun ing karşılığını bir kere sesli ve yazılı olarak belirtseniz, bir dahaki sarılma eyleminde sadece aklınız değil, bedeniniz de olaya katılacak hatta aklınızı tetikleyecektir.

bir şeyleri öğrenirken (olabildiğince) rahat olmazsanız, gerilirseniz bunu bir angarya, bir zorakilik olarak görürseniz bilinçaltınız benimsemeye karşı koyar, unutmanın ve karıştırmanın temelinde bu yatar. yani olayı eğlenceli hale getirmenin ya da sevmenin bir yolunu bulmanızı tavsiye ederim öncelikle.

ayrıca, siz o kadar gramer öğrenin, kurallarına, telaffuzuna çalışın, sonra öğrenmeye çalıştığınız dilin konuşulduğu yerde bile adamların iki kelime değil sadece iki heceyle yetindiklerini görerek kahrolun. size anlatılanlar belki de 30-40 yıllık kitaplardan yıllardır tekrar edilenler olmasın? yabancı dizilerin ya da filmlerin önemi burda; onlar size dil öğretmeye kalkışmıyorlar çünkü, görsel, işitsel hatta sembol diliyle bir şeyleri empoze etmeye çalıştıklarından daha gerçekçiler, daha günceller.

bir katkıda bulunayım:

ing. öğrenme işini bu kadar ciddiye almayın. ömür kısa, yaşanacak çok şey var ve bu "önemliler" listesinde sonlarda olmalı bence. panik yok, gerek te yok.

Merhaba,

Önerileriniz için teşekkür ederim. Bu sene eee departmanına giriş yaptım. Bölüm ingilizce ders verdiğinden, bu işi hem öğrenmem, hemde hazırlıkta kalmamam şart..

Yalnız daha tam olarak mantığı oturtamadım.. Mesela birisi bana elektronik mühendisi olacağım dese, matematik ve fizik çalış derim.. Kolayca dil öğrenmenin ana mantığı ne?

Kazım

Yöntemi kasmamak.Herşey zaman alır. Bu zamanı kısaltan en önemli etken interaktif öğrenme şekli. Birde konuşurken ilk etapta gramer kurallarını önemseme. Bebekler nasıl. Baba su derse.Sen öyle de. Şöyle demeye çalışırsan iş karışıyor. Daddy give me water please değil. Daddy water. Kısa kısa cümle kur. Yani uzattıkça işin içinden çıkamazsın. Gramere takılı kalma ilk etapta.Kısa ve öz.

picusta

Alıntı YapKolayca dil öğrenmenin ana mantığı ne?
Gidip o dilin konusuldugu ülkede 2 hafta - 1 ay kalmak.
Ingilizce için Irlanda ekonomik seçim. (Afrika veya hindistan da olur, ama sivesi ayri olur)
Gençsin, git orda çalis, staj yap, vs...

erenbasturk

imkanın varsa yurtdışına çık. Türkiyede grammer ve kelime bilgisini ilerlettikten sonra dinleme ve konuşmada akıcılık için yurtdışına çık. Ben 6 ayda yurtdışında ingilizcemi iyi bir konuma getirdim diyebilirim.