İngilizce problemleri

Başlatan Ramiz, 06 Mart 2014, 22:04:54

OptimusPrime

Ramiz
intermediate dan advance e 4 ayda geçmek çok kolay bir iş değildir. ama derecelendirme farklıysa ona birşey diyemem. intermadiate dan sonra high intermediate ondan sonra upper intermediate sonrada advance gelir. en yukarısı zaten proficiency dir. upper intermediate derdini anlatan çok az gramer hatası yapan dinlediğini büyük ölçüde anlayan vs vs dir. advance is karşılıklı oturup geyik yapabilen her konuda kelime bilgisi yeterli nadir gramer hatası yapan demektir. Türkçe konuştuğun gibi yani.

bence; hazırlık geçmeye çalışıyorsan sınavın formatına çalışsan iyi olur. formata göre çalışmak başarı oranını artıracaktır.

film vs izlemek dinlemeyi geliştirebilir mesela dizilerde genelde daha çok muhabbet dolayısı ile daha fazla kelime olur. zaten bi kelimenin 80 tane anlamı olduğu için ezberlemek zorlaşır. duydukça veya kullandıkça daha kalıcı olur aklında. mesela get in kaç farklı anlama geldiğini tecrübe etmek istiyorsan zor ölüm 4 ü izleyebilirsin... :)
https://donanimveyazilim.wordpress.com || Cihân-ârâ cihân içredir ârâyı bilmezler, O mâhîler ki deryâ içredir deryâyı bilmezler ||

timpati

kolayca dil öğrenmenin ana mantığını bildiğiniz halde aradan geçen zamanda (doğum tarihinizle şu anki zaman arası fark) unutmuşsunuz. bir bebek (bile) 1 yılda konuşmayı öğrenir. nasıl yapar?

işin içinde yaşayarak!

gerisi kelime bilgisidir ki onu da zamanla, tecrübeyle edinir. siz bunu yaparken bir eksi puanla başlıyorsunuz çünkü daha önce öğrendiğiniz dil (anadiliniz) bu yeni dile negatif şartlanmalarla yaklaşmanıza neden olur. türkçe düşünüp ing. konuşmaya çalışmak zordur. çünkü ikisinin temel yapıları farklıdır, geçiş sırasında arada zaman kaybı ve mantık hataları olur. yazılımla aranız nasıl bilemem ama oradan bir örnek vereyim. makinelerin anladığı temelde 2lik sistemdir yani lojik1 ve lojik 0 yani voltaj var ya da yok. ama buların binlercesi milyonlarcası biraraya gelip şu anki teknolojik görüngüleri oluşturur. insan dili bilgisayar dilinden faklı daha organik yapıdadır. onlarla iletişim kurabilmek için (yani derdimizi anlatıp onun anlayıp sonra bize sonuçlarını vermesi için) bir takım sistem dönüşümleri yaşanmak zorundadır. siz, ekrana "yaz" dersiniz (tabi bunun ing karşılığı olarak kayıtlara "write" diye geçer) o önce bunu alır her harfin sonra da kelimenin tüm karşılığını ascii koduna, ardından hexadecimal (16lık ) sisteme ve son olarak da 2lik sisteme dönüştürür ve anlar ki "haa, bu insanoğlu benden yazmamı istiyor" der. sonra sonucu 2lik sistemde oluşturur, ardından 16lık, ascii, ingilizce komut sistemi... derken iletişimde gecikmeler oluşur. siz makine diline ne kadar yakın bil dille yazılım yaparsanız yani o geri zekalı makinenin diline benzer kodlar yazarsanız yazılımınız da o kadar hızlı çalışır.

demem o ki, zamanla ing. düşünmeyi öğreneceksiniz, otomatikkleşeceksiniz. hiç acele etmeyin, insan hemen her koşula ayak uydurabilen, adaptasyon gücü yüksek bir yaratıktır.

öğrenme sürecini hızlandırmak isterseniz, yani sadece size verilen eğitimle yetinmezseniz yapacaklarınızdan birkaçı:

her gördüğünüz turisti yakalayın, bedava rehberlik yapın. onlar da bundan memnun kalır. mümkünse o dilin konuşulduğu memleketlere gidin. onu da yapamıyorsanız kendinize bir mektup arkadaşı -penpal- (bugünkü koşullarda -chatmate-) edinin. internet gibi bir nimet elinizin altındayken zenginlik içinde fakirlik yaşamayın.

ing. katalog, dergi, kitap, hatta gazete bulursanız okumaya/ çevirmeye çalışın. yalnız bunu başlarda yazılı yapmanızda yarar var. kelimeleri, deyimleri, hazır cümle gruplarını kafanıza "çakmış" olursunuz böylece.

gün içinde sık yaptığınız eylemleri ing olarak ifade edin. örneğin, "tuzu uzatır mısınız" yerine "pass the salt please" diyebilirsiniz. bunlar zamanla ağzınızdan otomatik dökülecek ama genel prensip şudur: kullanmazsanız unutursunuz. ağzınıza yapışmış sakız gibi taşımalısınız onu. şimdiden kolay gelsin  :D
why mr. anderson, why ?

diot

Ben buradaki kurs, ders vs. den pek hoşnut değilim açıkçası. Beni dayım şu an 77-78 yaşlarında ingiliz dili ve edebiyatı mezunu. Okulda öğrendiklerinden sonra amerikaya staj için gitti ve anlattığına göre orada apışmış kalmış. sanki hiç bir şey bilmiyorum gibi geldi bana diyordu. 1 sene orada kaldıktan sonra  okulda öğrendiği teorik bilgiyi o dili konuşanların arasında pekiştirerek akıcı bir ingilizceyle konuşmaya başlamıştı. Bana kalırsa kursları tamamladıktan sonra ingiltereye en az birkaç aylığına gidip orada bu işi geliştirmeniz en sağlıklısı gibi geliyor.
Benim alt katta fizik doçenti bir komşum vardı o da ingilizceyi ingilterede doktorasını yaparken geliştirmişti. Yani anlıyacağınız orda mecbur kalıyorsunuz ve o dille düşünmek ve konuşmak zorundasınız. Bu da dil gelişimini tamamlıyor.

z

Ingilizcenin I sinden habersiz oglum ilk okul 2 ye Irlanda'da basladi. 6 ay gecmedi benim bugune kadar edindigim Ingilizce bilgimi solladi gecti.

Dilin konusuldugu ortamda kalmak ve bu sure zarfinda ana dili konusmamak cok onemli.

Ogretmeni yada arkadaslari oglumun anlamini bilmedigi bir kelimeyi kullandiginda sozlugu kullanmiyor ve kelimeyi ogreniyor sordugumda ise Turkce anlamini soyleyebiliyor.

Dil egitiminde yas cok onemli.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

Ramiz

Alıntı yapılan: z - 08 Mart 2014, 11:22:19
Ingilizcenin I sinden habersiz oglum ilk okul 2 ye Irlanda'da basladi. 6 ay gecmedi benim bugune kadar edindigim Ingilizce bilgimi solladi gecti.

Dilin konusuldugu ortamda kalmak ve bu sure zarfinda ana dili konusmamak cok onemli.

Ogretmeni yada arkadaslari oglumun anlamini bilmedigi bir kelimeyi kullandiginda sozlugu kullanmiyor ve kelimeyi ogreniyor sordugumda ise Turkce anlamini soyleyebiliyor.

Dil egitiminde yas cok onemli.

Yabancı bir ülkeye hiç o ülkenin dilini bilmeden giderseniz, 2-3-6-8-10 ayda falan o dili öğrenemezsiniz. Bu halk içersinde türemiş bir yalan..

Ama gittiğiniz o ülkede dil eğitimi alırsanız, o sürelerde kendinizi ifade edebilecek kadar gelişmeniz normal olabilir.(tıpkı sizin oğlunuz gibi ve ayrıca dil öğreniminin erken yaşta yapılmasına sonuna kadar katılıyorum.)

Mesela benim lise arkadaşım(ben meslek lisesi mezunuyum) Şuan Abd de.. Yaklaşık bir yıldır orada yaşıyor. Şubat ayında ben memlekete, oda Türkiyeye döndü ve görüşme fırsatımız oldu. 1 senede ingilizcenin "i" sini bile kavrayamamış.. Çünkü ona, bak şu böyledir, şu şöyledir diye anlatan kimsesi olmadı.. Fakat dediğim gibi neyin ne olduğunu bilipte, yurt dışında yabancıların içlerine karışılırsa, iyi bir sonuç elde edilir..

Ben şuan öğrenciyim ve bırakın hazırlığı, önümüzdeki birkaç sene boyunca yurt dışına çıkamam. Okulun son zamanlarına doğru, erasmus vs ile anca bir yerlere gidebilirim. O yüzden yurt dışı deneyimini ancak birkaç yıl sonra düşünebilirim.

Şimdilik takılmadan ve öğrenerek, hazırlık dersleri geçip, ingilizcemi buradan geliştirmenin yollarını aramalıyım..

Electrical & Electronics Engineering -> Step one

diot

Etrafınızda yurt dışında bulunmuş iyi derecede ingilizcesi olan kişiler varsa bol bol konuşarak ve ingilizce kitap okuyarak kurslarda aldığınız dersleri pratiğe dökmede iyi bir fırsat olabilir. Bilhassa ingilizce günlük gazeteler.

Ramiz

Alıntı yapılan: diot - 08 Mart 2014, 14:13:38
Etrafınızda yurt dışında bulunmuş iyi derecede ingilizcesi olan kişiler varsa bol bol konuşarak ve ingilizce kitap okuyarak kurslarda aldığınız dersleri pratiğe dökmede iyi bir fırsat olabilir. Bilhassa ingilizce günlük gazeteler.

Evet. Dediklerinizde çok haklısınız. Bu günden başlayarak, The times ı okumaya başlayacağım internet üzerinden..

Öneriniz için teşekkür ederim :)

ahmets

Alıntı yapılan: Ramiz - 08 Mart 2014, 14:00:21
Yabancı bir ülkeye hiç o ülkenin dilini bilmeden giderseniz, 2-3-6-8-10 ayda falan o dili öğrenemezsiniz. Bu halk içersinde türemiş bir yalan..
Neye dayanarak böyle kesin konuşabiliyorsunuz. Bence asıl bu söylediğiniz yalan.

Ramiz

Alıntı yapılan: ahmets - 08 Mart 2014, 14:18:30
Neye dayanarak böyle kesin konuşabiliyorsunuz. Bence asıl bu söylediğiniz yalan.

Sanırım mesajımı düzgün okumadınız. Mesajımın devamında 1 senedir yurt dışında olan arkadaşımdan bahsettim..

Ve ayrıca ekledim. "XXX dili ile hiçbir eğitiminiz yok. 2 ayda bu dilin, dil bilgisini, yapısını, kullanılan pasif kelimelerini vs anlayamazsınız ama XXX dilinin eğitimini önceden almış iseniz, çok hızlı geliştirebilirsiniz"

Demiştim.

student

Alıntı yapılan: Ramiz - 06 Mart 2014, 22:04:54
Selam herkese,

Şuan intermediate seviyesinde ders görüyorum. Bir ay kadar sonra upper intermediate ve temmuz ayı gibi de advanced seviyesine çıkacağım.(Tabi ki herhangi birinde kalmazsam)
Elementary  ve Pre-intermediate beni pek zorlamadı. Fakat, intermediate ta bir inceden zorlanmalar gözlemliyorum kendimde..
Ben şimdiye ingilizce eğitimi bakımından pekte iyi bir geçmişe sahip değilim.. Dizi izlemeyi de pek sevmem(vakit kaybı olduğunu düşünüyorum)
Daha bu sene İngilizce filmler izlemeye başladım..

Intermediate seviyesinde eğitim almış kimseler, bana ne gibi tavsiyelerde bulunabilirler?

Teşekkürler

One of my teacher had said; "The best way to learn a foreign language ​​is touching the tongues to each other with a native speaker.."  ;)

polleme

İngilizce videoları İngilizce altyazılarla izlemenin ve kitap okumanın çok faydasını gördüm. Takip ettiğim sitelerden biri şu:

www.ted.com

Yüzlerce video var. Burada insanlar kendi fikirleri üzerinde 10-15 dakikalık konuşmalar yapıyorlar. Konuşmayı İngilizce olarak dinlerken isterseniz altyazı açabiliyorsunuz. Videoyu indirme şansınız da var.

trinity

Türkiyede hazırlık okuyarak ingilizce öğrenemiyorsunuz, sindiremediğiniz için belli bir süre geçtikten sonra unutmaya başlıyorsunuz. Hazırlık okuduktan sonra ya ingilizce eğitim veren bir üniversitede olmanız yada bir süreliğine yurtdışında kalmanız gerekli.

student

Değerli arkadaşlar,
Her ülkede 3-5 yaşındaki çocuklar -henüz okula gitmemiş, gramer dersleri almamış olmalarına rağmen- ana dillerini konuşurlar.
Pratik sayesinde konuşurlar..
Napolyon ne demiş?
"Practice, practice and practice.." ;)
That's why I said in my previous message; "The best way to learn a foreign language is touching the tongues to each other with a native speaker"
Mealen; "pratik yapmaya istekli değilseniz sizi motive edecek bir güce ihtiyacınız vardır..."
O gücü yakaladığınızda, aylar içerisinde bülbüller gibi şakırsınız, sizi kimse tutamaz...
Muhtaç olduğunuz kudret beyninizin yapısında zaten mevcuttur...