Discovery kütüphanelerini eklerken sorunla karşılaşıyorum.

Başlatan sfiber, 27 Nisan 2014, 16:23:12

sfiber

Merhaba forum üyeleri;

ben stm32f429 disco kullanmaktayım ve bir kaç gündür discovery ve discovery_lcd.c kütüphanelerini eklerken sorunlarla karşılaşıyorum.sorunlarım ve yaptığım işlemleri sıralarsam şu şekilde oluyorlar.
main.h dosyası oluşturup içerisine peripheral example daki gibi içerik giriyorum(discovery headerlarını main.c içinde de denedim aynısı).
Daha sonrasında kütüphaneleri ekliyorum ama compile ettiğimde iki kütüphane için 60 tane hata veriyor.Bu hatalar gpio rtc gibi dış kütüphanelerle alakalı oldukları için bu kütüphanelerin headerlarını   iki discovery h dosyasına da ekliyorum.bu sefer yeni hatalar üretiyor o hatalarla ilgili kütüphaneleride ekliyorum ama bu işlemin sonu gelmiyor.
Peripheral example lara baktığımda ordaki c/c++ ayarlarının aynılarını yapıyorum ama genede sonuç alamıyorum.(kütüphane dosyalarını silip bir kaç kere yüklemeyide denedim.)

bu kütüphaneleri kullananan arkadaşlar siz nasıl bir yol izliyorsunuz.ben bu çözümü hem 5 de hemde 4.71 denedim.sonuç ise ikisinde de olumsuz.

teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.

kimlenbu

Ben de aynı sorunlarla karşılaştım zamanında...

şu başlıkta anlatılıyor yapman gerekenler :

https://www.picproje.org/index.php/topic,43088.0.html

eğer her şeyi bire bir yapmana rağmen gene çalışmıyorsa kullandığın kütüphanelerin versiyonlarına dikkat et. Bir de oluşturduğun proje dosyasını yüklersen hatanı daha rahat buluruz.

sfiber

başlangıçta gpio kütüphanelerini tanımadığını belirten hatalar verdi.onları şu şekilde hallettim.
/* Includes ------------------------------------------------------------------*/
#include "stm32f4xx.h"//bu discovery_lcd.h ın içeriğidir.
#include "stm32f429i_discovery.h"
#include "stm32f4xx_gpio.h"
#include "stm32f4xx_rcc.h"
#include "stm32f4xx_dma.h"
#include "stm32f4xx_ltdc.h"
#include "stm32f4xx_dma2d.h"
#include "stm32f4xx_spi.h"
#include "stm32f4xx_i2c.h"
#include "stm32f4xx_exti.h"
//#include "stm32f429i_discovery_sdram.h"
#include "../Common/fonts.h"

daha sonra bana sdram hatası verdi onlar içinde aynı işlemi yapmak zorunda kaldım.aynı şekilde discovery.h ıda bu hale getirdim.kütüphanelerini çağırdım.
bu işlemlerden sonra hata vermemeye başladı ama bu seferde kodu derleyip yükleyince çalışmıyor.(peripherallardaki main.c lerden biriyle yer değiştirince çalışıyor kod.)

kullandığım driverlarda STM32F429I-Discovery_FW_V1.0.1 klasöründen unpack edildi.

sfiber

Alıntı yapılan: kimlenbu - 27 Nisan 2014, 18:00:48
Ben de aynı sorunlarla karşılaştım zamanında...

şu başlıkta anlatılıyor yapman gerekenler :

https://www.picproje.org/index.php/topic,43088.0.html

eğer her şeyi bire bir yapmana rağmen gene çalışmıyorsa kullandığın kütüphanelerin versiyonlarına dikkat et. Bir de oluşturduğun proje dosyasını yüklersen hatanı daha rahat buluruz.

bu arada başlıktaki herşeyi sırasına göre yaptım.

b3nQ

Sana tavsiyem projende hangi peripherals ları kullancaksan sadece onların kütüphanelerini ekle öyle dene..

örneğin bir led yakma için RCC  ve gpio eklense yeterli olur sanırım..böyle adım adım git..sorunu kökten anlayarak çözersin.

bu arada build output ekranının printscreen ni ni koyarsan daha fazla yardımcı olabilirz.