16x2 LCD Voltaj problemi

Başlatan ismail kaya, 11 Mayıs 2014, 11:42:06

ismail kaya

16x2 LCD(1602K) pic ile yaptığım devreyi pil ile beslemek istiyorum pil (3.6V) fakat ekranda karakterler silik çıkıyor. 5V da normal çalışıyor. Bunun bir çözümü var mı? yada HJ1602 3.3V la çalışıyormuş ama Türkiye'de yok. Türkiyede'de bulabileceğim düşük voltajda çalışabilen başka 16x2 LCD bulabilir miyim?

tntgonzales

hocam lcd de bende benzer sorunları yaşıyorum ancak şu an için 5v çözüm gibi duruyor

Kabil ATICI

"PCM1602K-FS(W)-GBW/VD" Özdizsan firmanda  olacaktı. Halen var mı bilmiyorum.

http://www.direnc.net/WH1602C-MAVI,PR-18294.html
direnc.net'de bu ürün için veri kağıtlarında 3V ile çalışabileceği belirtilmiş.(kendim denemedim) Yalnız led gerilimi yüksek!
ambar7

Andromeda

Neden uygun gerilimde pil  kullanmıyorsunuz?
" Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır, yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar." ..." Tanrı'dan mesaj gelmiyor, biz Tanrı'ya mesaj gönderiyoruz"

F.T

step up dc dc converter kullan.3 voltu 5 volta çevir.yada 3.3 volt ile çalışan lcd al.ayrıca kontrast ayarın normal mi?
Hakk şerleri hayr eyler Zannetme ki gayr eyler Ârif anı seyreyler Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler.

ismail kaya

kontrast için 10k pot kullanıyorum 5v ta normal çalışıyor.

mesaj birleştirme:: 11 Mayıs 2014, 12:30:27

3.6v li-ion kullanıyorm çünkü, ona uygun mcp 73831 kullanıyorum. bu pil 4.2V ile şarj oluyor. o yüzden pili değiştiremem. 3V la çalışan LCD daha kolay olur sanırım.