Bu motorun kaç kablosu var

Başlatan tdoktoru, 14 Mayıs 2014, 22:43:05

tdoktoru

yukarıda bulunan step motorun kaç adet kablosu var arkadaşlar hazır bir devreden alıyorum bunu

Aşağıda linki bulunan motorun kablo sayısı, bu devreye uygun mu ?

LİNK
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17383__Scorpion_HK_2221_8_Brushless_Outrunner.html

polleme

Linkte verdiğiniz motor bir step motor değildir.

mistek

Step motoru yanlış biliyorsunuz.

Sadece dc motor desenizde ne istediğinizi anlarız.

Linkteki motor Fırçasız DC Motordur.

İç yapısı buna benzer

boş işlerin adamı ---- OHM Kanunu: I = V/R ---- Güç Formülü: P = V*I = I^2*R = V^2/R

Kabil ATICI

@tdoktoru
Çizimdeki bağlantılar birbirine karışmış ama o bir step (adım) motor. (6 bağlantısı var)

Bağlantısını verdiğin yerdeki motor tamamen birbirinden farklı. Fırçasız DC motor diyorlar da DC kısmı sürücü devresi olmadan biraz hikaye.
ambar7

mistek

boş işlerin adamı ---- OHM Kanunu: I = V/R ---- Güç Formülü: P = V*I = I^2*R = V^2/R

Fgocmen

YaFeS

tdoktoru

Merhabalar resimde ki motor proteus da unipolar olarak görünüyor

L298 yerine başka bir sürücü kullansam dc motor proteusda eklesem aynı pic kodlarıyla sizce çalışır mı ?

Elinizde seri port ile çalışan dc motor devresi var mı ?

polleme

Resimdeki motor 5 uçlu bir unipolar motordur, yerine 5 veya 8 uçlu olanlar da kullanılabilir.

tdoktoru

anladım arkadaşlarım çok teşekkür ederim.

yalnız linkini verdiğim motor proteus isis te ne olarak geçiyor.

ÇALIŞTIRILACAK MOTOR
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17383__Scorpion_HK_2221_8_Brushless_Outrunner.html

Yani motorun üç tane kablosu görüyorum. Ama isis te "MOTOR-BLDCM " eklediğimde 6 kablo görüyorum.

Maruzatımı affedin arkadaşlarım hakkınızı helal edin

İSİSTEKİ MOTORLAR

BLDC-STAR
MOTOR               ACTİVE            SİMPLE DC MOTOR MODEL
MOTOR               MOTOR            SİMPLE DC MOTOR MODEL
MOTOR-BLDCM   MOTORS          ANİMATED BRUSHLESS DC MOTOR MODEL
MOTOR-DC          MOTORS         ANİMATED DC MOTOR MODEL WİTH İNERTİA AND LOADİNG