Bankamatik Kartının kopyalanması****

Başlatan ercan_t, 21 Mayıs 2014, 10:05:36

ercan_t

merhaba,
Dün arkadaşım Bankamatik kartını kopyalayarak 1500TL sini çekmişler,
bugün savcılığa gidip suç duyurusu bulunmuş ve oradan aldığı dilekçeyi bankaya vermesini istemişler, bankada dilekceyi almak istememiş.

Banka olur olmaz yerlerde bankamatik kartınızı kullanmayın, para çekmek içinde banka olan yerlerdeki bankamatikleri kullanın ve para çekim için normal iş günleri içinde kullanın demiş.
o zaman her yerde neden bankamatik var? neden böyle bir tavsiyesi oluyor?

X bankasın bankamatik kartını Y bankasından nakit olarak çekmiş.

CoşkuN

Ücra yerlerdeki bankamatiklere kart kopyalayıcı yerleştirmeleri ve farkedilmemesi daha muhtemeldir diye öyle demişlerdir sanırım

LukeSkywalker

Bankanın tavsiyeleri gerçekten mükemmel.
Milleti soyup soğana çevirdikleri yetmiyor, bir de hırsız kankalarına soyduruyorlar...

ipek

2000 yılında başıma geldi.içerenköy Ak... şubesinden işlem yapmak için kartı soktum, şifremi yazdım ve elektrikler gitti. cepten bankayı aradım,bir saat tüm klasik bestecileri dinledim ve bataryam bitti.hemen eve gittim aramaya devam yarım saat sonra ,operator çıktı kartımı iptal edin ve bakiyeyi söyleyin dedim,tahmin ettiğim gibi günlük çekilebilecek limit kadar bakiye eksikti.maslaktaki genel merkezine gittim.bilgisayardan baktılar.beyefendi hiçbir hukuki yolunuz açık değil ,sineye çekeceksiniz.mahkemeler kabul etmez,çünki şifrenizi girmişsiniz dediler.sanki daha iyilermiş gibi en azından tatmin olabilmek için mevduatımı başka bir bankaya aktardım.
içimdeki sesi dinler isem bankanın personeli tarafından sistemli bir şekilde soyuldum.

ylmz

ıyıde o nasıl saçma bir iş öyle onu anlamadım bu bankamatiklerde ups yokmu veya bır koruma önlemi bu nasıl iştir...
Regülatör Dns Trafo | Regülatör | Redresör | Ups

Ersin

Savcılığın yada polisin kim yürütüyorsa araştırmayı bankadan kamera görüntüsünü talep etmesi lazım.Banka dan gelen negatif cevap bunların kötü reklam olacağı düşüncesi ile terslemişlerdir.Bunu bir gazeteci veya tv ye haber yaparsa banka parasını iade eder.

Kabil ATICI

Neyseki benimki daha ucuz olmuş.
2000 yılından önceki zaman Bursa'da şehirler arası bağlantıyı (yanlış hatırlamıyorsam kromportör deniyor ) sağlayan PTT bölümünde yangın çıktı. Bankada param olduğu halde,   Ankara'daki merkezle bağlantı kuramadıkları için para çekemiyordum. Ticari hesabı olanlara bir belge imzalatarak para veriyorlardı. 1 hafta boyunca öyle kalakaldık. Neyseki Bilecik'e yolun düştü de  bankamatikten para çekebildim.

O günden beri banka olayına güvenmem. 
ambar7

trinity

Alıntı yapılan: Ersin - 21 Mayıs 2014, 20:38:40
Savcılığın yada polisin kim yürütüyorsa araştırmayı bankadan kamera görüntüsünü talep etmesi lazım.Banka dan gelen negatif cevap bunların kötü reklam olacağı düşüncesi ile terslemişlerdir.Bunu bir gazeteci veya tv ye haber yaparsa banka parasını iade eder.
Elinizde kamera görüntüleri olsa bile miktar çok büyük olmadığı sürece, pek takipçi olunmuyor dosya kapanıyor. Hergün böyle yüzlerce olay olduğu düşünülürse her olaya bir ekip atanması mümkün değil zaten.

rree

Kredi  kartı işlemlerinde bizim şifre kredi kartı içerisindemi server demi saklanıyor bu çok önemli.

Salih

Alıntı yapılan: rree - 22 Mayıs 2014, 12:38:20
Kredi  kartı işlemlerinde bizim şifre kredi kartı içerisindemi server demi saklanıyor bu çok önemli.

Sanki, post cihazı önce şifreyi kontrol ediyor, sonra bağlantı yapıyor gibi.