Profesyonel PCB Tasarımı ile ilgili Kaynak - İstek

Başlatan mistek, 27 Mayıs 2014, 18:56:06

mistek

İyi kötü kurallara dikkat ederek PCB çizebiliyorum ama kendimi yeterli görmüyorum. Şimdiye kadar bu forumdan olsun diğer internet sitelerinden olsun edindiğim bilgileri hiç not tutmadım ve zamanla unutmaya başladığımı farkettim. Elimin altında zaman zaman açıp karıştırabileceğim PCB tasarımını anlatan kitaplar olsun istiyorum.

SMPS,Güç Elektroniği, Analog devreler, Dijital Devreler, RF devreler gibi tasarım konularını anlatan satın alabileceğim Profesyonel tasarımda neler olmalı ve işin inceliklerinden bahseden kitaplar önerebilir misiniz?

boş işlerin adamı ---- OHM Kanunu: I = V/R ---- Güç Formülü: P = V*I = I^2*R = V^2/R

Melih1802

Bir zamanlar BEKO elektronik Ar-Ge bölümünde çalışan bir arkadaşım böyle bir kitaptan bahsetmişti.

mistek

boş işlerin adamı ---- OHM Kanunu: I = V/R ---- Güç Formülü: P = V*I = I^2*R = V^2/R

Melih1802

:'( Maalesef hala hatırlayamadım. En net hatırladığım " 10 cm " kalınlığında demişti.
Bu arada bu olay 6-7 sene önceydi. Yinede aklımda hatırlarsam yazarım.

mistek

Alıntı yapılan: mistek - 27 Mayıs 2014, 18:56:06
İyi kötü kurallara dikkat ederek PCB çizebiliyorum ama kendimi yeterli görmüyorum. Şimdiye kadar bu forumdan olsun diğer internet sitelerinden olsun edindiğim bilgileri hiç not tutmadım ve zamanla unutmaya başladığımı farkettim. Elimin altında zaman zaman açıp karıştırabileceğim PCB tasarımını anlatan kitaplar olsun istiyorum.

SMPS,Güç Elektroniği, Analog devreler, Dijital Devreler, RF devreler gibi tasarım konularını anlatan satın alabileceğim Profesyonel tasarımda neler olmalı ve işin inceliklerinden bahseden kitaplar önerebilir misiniz?

Araya gitmesin konum.

mustafaelektro

Black magic book edin. daha pratik Bilgi için app note , design note biriktirmek iyi oluyor bence. incelediğim konudaki tüm sorulara cevap veren tek dokümanı hiç rastlamadım.

mistek

Sanırım yanlış anlaşıldı. Bütün tasarımlar tek kitapta olsun istemiyorum zaten, SMPS için farklı bir kitap, Analog için farklı, Dijital için farklı...

Black magic book nedir? http://www.amazon.com/Black-Magic-Arthur-Edward-Waite/dp/0877282072

Denk geldiğim app note ları indiriyorum ama arşivleme sıkıntım var.

Kitabım olsun rafta dursun arada alıp ayaklarımı uzatıp sayfaları çevirmek istiyorum :)

mustafaelektro

High Speed Digital Design: A Handbook of Black Magic demem gerekirdi. Bunun kadar referans gösterilen başka kitaba rastlamadım.

Her kitapta mutlaka işe yarayacak bilgiler oluyor ama tek kitap bir konuda istediğimi veremiyor genelde.
Konuyu anlatan tüm dokümanları bir araya topluyorum ve okudukça notlar çıkartıyorum ve artık referans olarak o oluşturduğum notlara bakmam yetiyor. bilgilerin kaynak dokümanlarını da saklıyorum ki ayrıntılı başka birşey merak edersem lazım oluyor.

"incelediğim konudaki tüm sorulara cevap veren tek dokümanı hiç rastlamadım." dedim ya buradaki konudan kastım elektroniğin tamamı değil söylediğin alt başlıklardan birisi bile bir kitapta  pek yazılmıyor, belkide biz kitaptan verilen konunun dışında ilintili başka bilgiler istiyoruz ama adamın konusu dışında kalıyor.

Eğer amaç örnek tasarımlar içeren bir kitapsa en güzeli bence app note ve design note vb. yazılar. hem taze ve son teknoloji bilgiler içeriyor hemde oldukça iyi, açık anlatımları var. TI firması hazır tasarımlar yapıp emc esd testlerini de yapıp paylaşmaya bile başlamıştı en son. mesela 2 kanallı 2.1A verebilen otomobil çakmağından usb şarj aleti tasarımı gördüm. oldukça ayrıntılı, sıcaklık analizi bile yapmışlar. daha ne istenirki. al yorumla kullan.