8 Bit'e alternatif ucuz ARM MCU'lar

Başlatan Elektroemre, 08 Haziran 2014, 20:21:47

hgs

Bunun yerine bir çok uygulamada PIC16F1455 tercih ederim.

Erhan YILMAZ

Pic hariç her denetleyiciyi tercih ederim. Microchipin ne idesi, ne derleyicisi, ne debuggeri ne şusu ne busu hiç bir işe yaramaz. Saç baş yoldurur, kullanışlılık sıfır. Microchip herşeyden kar elde etmeyi amaçlıyor. Binbir çeşit debuggeri var hangisi ne işe yarıyor farkları ne kim biliyor? Driver switcher diye bir program mı olurya?

elektronart

Arada derede kalmış birde TIn 16 bitlik MSP430ları var. Enerji tasarrufu konusunda çok iddaalılar.
CCS gibi bir IDEyi kullanabiliyor ve debug yapabiliyorsunuz hem de tonlarca pin harcamanıza gerek yok, SpyBiWire adı verilen ve sadece 2 pin kullanan bir protokolle.
Açık Elektronik

Erhan YILMAZ

#18
http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/41639A.pdf Datasheetinden alıntı
"1024 Bytes Linear Data Memory Addressing" Bunu bile özellikten sayıyolar. 877lerin falan dağınık bir RAM haritası(hangi akla hizmet yapılmış çözemedim.) vardı. Şimdi kusurlarını düzeltmişler özellikten sayıyolar pes.

mesaj birleştirme:: 11 Haziran 2014, 08:52:45

TI deyip geçmeyin dokümantasyondan IDE'sine kadar her şeyi 10 numara. Fiyat olarak çok ucuz değil ama kullanımı kolay. http://www.ti.com/lsds/ti/microcontroller/16-bit_msp430/fram/overview.page?DCMP=FRAM&HQS=FRAM Dünyanın en düşük güç tüketen denetleyicisini yaptıklarını söylüyorlar. Bilmem ne bilmem ne bir sürü çevre birimi olması önemli değil(bana göre) işimi görüyorsa fiyatı da iyiyse alırım. Benzer fiyata 5-10 kat özellikli işlemci varmış yokmuş sorun etmem.
Ti'dan bu gün sample iste bir hafta içinde elinde.

oyaz

Fiyat/performans açısından çok iyi bir ürün, o fiyata PIC alınıyor.
Become a learning machine...

minicihazlar

Alıntı yapılan: Elektroemre - 09 Haziran 2014, 23:54:50
Aynen hocam 8 bit'te STM8 serileride F/P ürünleri. Üstelik ST-Link ile de derlenip debug edilebiliyorlar.
DALI protokolü örnekleri gözüme çarpmamıştı, çok iyi oldu hocam bu.

DALI için kütüphanenin yanında STLUX385A içerisinde DALI bloğu var, direkt DALI hattına bağlanabiliyor harici bir devre kurmadan. Bunun içinde de STM8 core var, IAR falan destekliyor. Özellikle aydınlatmacılar için çıkartmışlar, muhtemelen o bahsedilen 1 milyarıncı chip de STLUX385'dir. İçerisinde ayrıca SMED dedikleri state machine'ler var ki bunlar PWM çıkışlarını kontrol etmekte kullanılabiliyor.

Okan AKÇA

Islemcileri on plana cikaran aslinda donanim bilmekten geçiyor donanim bilmeyen birisi işlemci ne olursa olsun donanim bilen birisinin gerisinde kalir haberleşmede hız yetmiyor encoder okumada kaçırıyor falan bir suru sıkıntı meydana gelir  marka taraftari olmaktan ziyade islemci mimarisini bilmemiz size zaten size on plana çıkaracaktır fiyat olarak en pahali işlemciylede calissaniz  fazla bir kaybiniz olmaz