Tasarım için öneri arıyorum

Başlatan Müh. müh., 12 Haziran 2014, 22:28:24

Müh. müh.

Selam,

Yeni bir projeye başlıyacağım ve fikir yürütmek açısından burada sizlerede danışmak istedim.

Proje bir el cihazı. Main board ı ve kernel i olacak.

Main tek, kernel 4 versiyonda üretilecek.

Aklımı kurcalayan sıkıntı şudur ki,

Kernel, main e sök tak mantığında assembly olmalı. Bu yüzden 180 derece dimm soket kullanabilirim. Yalnız ürün el cihazı olacağından dimm soket ile assembly olan 2 pcb sarsıntılardan etkilenebilir diye düşünüyorum. Nasıl bir çözüm önerirsiniz?

Not: Kernel ile main e vida vb metaryel kullanma şansımız yok.
Destiny of white is dirtied. Destiny of black is found guilty...

interrupter

Ben çok acemiyim galibaa yazınızdan kafamda hic bisey canlanmadi. Anlamadim galibaa

Melih1802

Biri main board biri ekran kartı diyelim. Bunları bilindik 90 derece de monte etmek istemiyor. Vidali v.b ek işçilik gerekecek bir yöntemde olmayacak.

Doğrumudur.

Sıra kablolar için kullanılan kilitli soketler iş görürmü.

Müh. müh.

Kernel mcu + ram vs barından 2 den fazla katmanlı bir pcb.

Main ise çevre ara bilirimlerini barındıran iki katmanlı bir pcb.

Aşağıdaki fotoda kernel ortada açıkça gözüküyor.

Bizim sistemimizde dimm soket kullanmak sıkıntılar doğurabilir diye düşünüyorum. Ayrıca alan kısıtlı. 180 derece monte edilmeli. vs vs.. Sorunlar sorunlar! :)

Melih1802

atomx

Hüseyin TECER

Müh. müh.

Alıntı yapılan: Melih1802 - 12 Haziran 2014, 22:44:20

Bu öneri şimdilik en son çözüm. Daha mantıklı çözümler olabilir.

Alıntı yapılan: atomx - 12 Haziran 2014, 22:45:45
Böyle olabilir
(Resim gizlendi görmek için tıklayın.)

Bu sarsıntıda, dimm den daha çok ekilenecek gibi duruyor?

Melih1802

Tecrübe ile sabit çok sağlam duruyor. Ben bir tasarımda bunu kullanmış plaketin her 2 yanına ve PCB lerin birbirine bakan taraflarına neodyum mıknatıs eklemiştim tabii tasarımda hiç sorun oluşturmayacak bir yapıydı. Kartlar sürekli biribirini çekiyordu.

atomx

iki taraflı kullanıp ağırlık noktasını dengelemek bir çözüm olabilir belki

wireless dimm soketlerde iş görebilir
Hüseyin TECER

Müh. müh.

http://tr.farnell.com/te-connectivity-amp/1612618-1/memory-socket-so-dimm-200way/dp/2112529

atomx in bahsettiği connectorler so-dimm diye geçiyor. Yandan tırnaklı ve 200 pinli. Daha karar vermedim ama 200 pin gereğinden fazla olabilir. Aşağıdaki linkteki pcbnin saplandığı dimm soketi bir türlü bulamadım..

http://www.raisonance.com/OP4DB-STM32F429__product__stm32f4.html

Şu kartın saplandığı soketi bir türlü bulamadım.

Cemre.

Hocam http://www.globalsources.com/gsol/I/Board-to/p/sm/1003277509.htm linkteki konnektörün daha az pin sayılı olanı k750i telefonunda vardı, bükülebilir (flexible) pcb ile ekran bağlantısı yapmak için kullanmışlar. Ben o telefonu nerelerden düşürdüm yinede görüntü gitmedi :D Bence iş görebilir..