kırmızı yapışkan

Başlatan nikolai, 20 Temmuz 2014, 13:13:56

nikolai

merhaba arkadaşlar

bir çok cihaz söktüm şimdiye kadar hep dikkatimi çekmişdir cihazların içine kırmızı bir boya sıkıyorlar bu boyanın adı nedir trafo bacaklarına soketlerin üstüne sert kırmızı bir boya

adı nedir ve nerde bulurum
yardım edecek herkeze teşekkürler

MrDarK

Benim bildiğim halk dilinde ona ilaç diyorlar :D

Eski çalıştığım yerde su borusu bağlantı noktalarına sıkılırdı, o kadar sağlam tutuyor ki 500 derecelik hava tabancasıyla anca eritebiliyorduk sökmeye kalkınca.
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

Melih1802

Alıntı yapılan: MrDarK - 20 Temmuz 2014, 14:27:51
Benim bildiğim halk dilinde ona ilaç diyorlar :D

Eski çalıştığım yerde su borusu bağlantı noktalarına sıkılırdı, o kadar sağlam tutuyor ki 500 derecelik hava tabancasıyla anca eritebiliyorduk sökmeye kalkınca.

Sanırım en az 50 şeye İlaç diyoruz.

İlaç;

Crack,
ilaç  (hap),
Solusyon,
Para,
v.s v.s

MrDarK

Valla hocam teknik adını bilemiyorum dediğim gibi ; kırmızı bir kutuda tesisatçı nalbur gibilerine gidip bu şekilde söylerse aradığı ürünü bulur o anlamda söyledim.
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

एक होना

.

hasankara

tam olarak işleyişi bilmesem de çift yüzlü pcblerin dizgisi için, ilk olarak tek yüzüne bu yapıştırıcı dan komponentlerin geleceği yerlere enjekte edilip dizgi yapılıyor. daha sonra pcbler ters çevrilerek tekrar dizgi işlemine elınıyor, bu sefer diğer yüzündeki komponentler diziliyor. ben pc anakartından smd mosfet sökerken bu kırmızı yapıştırıcı çok uğraştırmıştı.

DEno_12

Alıntı yapılan: hasankara - 20 Temmuz 2014, 19:09:49
tam olarak işleyişi bilmesem de çift yüzlü pcblerin dizgisi için, ilk olarak tek yüzüne bu yapıştırıcı dan komponentlerin geleceği yerlere enjekte edilip dizgi yapılıyor. daha sonra pcbler ters çevrilerek tekrar dizgi işlemine elınıyor, bu sefer diğer yüzündeki komponentler diziliyor. ben pc anakartından smd mosfet sökerken bu kırmızı yapıştırıcı çok uğraştırmıştı.

Her anakartta olmuyor heralde. Bende baya mosfet söktüm anakartlardan ama hiç rastlamadım.

hasankara

deno_12 zaten çoğu pc anakartında tüm komponentler tek tarafta oluyor. benim bahsettiğim anakartın markası msi di ve arkasındada komponent olmamasına rağmen mosfetlerinde böyle bir durum vardı. lehim potasına giren yüzeyindeki komponentlerin havuza düşmemesi için bu yapıştırıcı ile yapıştırılmış olması gerekiyor ama bahsi geçen anakartın üstündeki mosfetlerde ne amaçla kullanılmış anlayamadım bende.

mustafaelektro

Eğer karışık malzemelerin bulunduğu bir kartın ( hem smd hem through hole  ) dizgisi makina ile yapılıyor ise , lehimlemesi dalga lehim ile yapılıyorsa , smd malzemeleri bu kırmızı yapışkan ile tutturulur ki dalga lehim yapılırken düşmesinler. Bu bilgi yazılmış zaten başka ne amaçla yapılır acaba ?

hasankara

mustafaelektro

Havuzdaki lehimlerin karta değdirilme yöntemi

hasankara

diyorsun ki havuzda titreşimlerle dalga oluşturuluyor böylece lehim daha iyi yapışıyor ama kartın üstündeki komponentler kart sürekli titrediği için komponentlerin yerinden ayrılma gibi bir durum oluşmasın diye yapıştırılmasına ihtiyaç duyuluyor diyorsun.

t2

O dalga titreşim gibi değil. Gözle görülen, gelip giden bir dalga

erkan614

@t2 dalga pompadan oluyor titreşimden ayrı olarak titreşim ise kaliteli makinelerde iki yönlü bulunmakta çogunda tek yön hatta biar pota satmak isteyen biri bizim makinede yukarı aşşağı titreşimde var dediydi

burak ozturk

kırmızı malzemenin loctite olması lazım ancak hangi numaralısı kullanılmalı onu bilmiyorum.

http://www.kopaz.com.tr/foto/FATGP9VVida_Gevsemezlik.pdf
happy coding.