50 mhz oscilloscope + logic analyzer

Başlatan Karamel, 09 Ağustos 2014, 19:04:53

Karamel

Hocam anladigim kadari ile trigger devrsi olctugumuz ac sinyalin baslangic noktalarini gosteriyor. mesela trigger e ac sinyal giriyor kare dalga sinyale benzer bir sinyal cikiyor. bu kare dalga sinyal i digital ortamda orneklemeye baslamak yada ornekleme yapmayi birtirmek icin kullanabiliriz? eger boyle ise basit bir is cikartmak icin trigger devremden gelen tetik sinyaline gore adc cikislarini enable bufferler ile fifo ramime baglamam ramin adreslemesinide ornekleme frekansim hizinda arttirmam gerekli. Mantigim dogrumudur ki?

Karamel

bu konuda halen cok ciddiyim yalniz yonlendirilmeye ihtiyacim var. youtube da tamda benim yapabilecegim birsey gordum. su isin trig leme ve adc kisimlarini yapabilsem stm32f429 ile 7 inch lcd ye bile goruntu cikartabilirim. 10 mhz benim gibi elektronik ogrenen kisiler icin iyi bir deger.

http://www.jyetech.com/Products/LcdScope/e094.php

JYEtech Dual-channel Oscilloscope 094 Usage


hasankara

basit bir şekilde hızlı sonuç alabilmen için bir kaç öneride bulunayım. stm32f429 un varsa adc modülünden örnekleri alıp pc yolla. serial port bağlantısı yada biraz daha vakit ayırarak usb modülüyle pc yollama işini halledebilirsin. pc üzerinde visual studio ile bu değerleri sayısal olarak görüntüle. bu basit başlangıçla bile fena sayılmayacak tecrüben olur.

Karamel

hocam stm32f429 discovery ile yapilmis zaten hali hazirda khz ler mertebesinde scop var. birde hocam sinayli trigger devreleri ile hold etmek gerekir. yoksa dediginiz gibi yapilirsa ekranda karmakarisik seyler gozukur. sinyali trig devreleri ile trigleyip surekli baslangic kismindan orneklemeye baslamak gerekir. giris kimismlarini(yukseltec, trigger vs) halledebilsem bahsettiginiz kisimlar 1-2 gun icersinde halledilebilir. scoplar hakkinda daha cok bilgi edinmem gerekli  :-\

hasankara

trigger i yazılımsal olarak da yapabilirsin. örnekleri sen hele bir pc e yolla pc de her işi yaparsın. mesela örnek veri yığını recursive filtreye sokulur. filtre çıkış sinyalinde yükselen yada alçalan kenar aranır. bulunan kenar, zaman ekseninde bir nokta ifade eder o noktayı işaretlenen trigger noktasına denk gelecek şekilde grafik çizdirilir. diğer deyişle orijin noktasını kaydırmış olursun. uzun lafın kısası bunlar dijital olarak da yapılabilir. triggersiz gelen veri yığınlarını bir çizdirip gör, trigger bir sonraki aşaman olsun. adc kanalına elinle tuttuğun zaman iç içe geçmiş sinüs dalgası görmen muhtemel.

Karamel

hocam ben devremde ad9283-100 adc si kullanmak istiyorum. http://www.analog.com/static/imported-files/data_sheets/AD9283.pdf 100mhz adc. bunu  trigger devremin sinyaline gore cpld yada fpga ile kontrol edip fifo ram e yazmak fifo ramin diger kismindanda okuyup ekrana cizdirmek istiyorum. diger turlu mcu nun adc ile anca khz degerinde scop yapabilirim. birde hocam ben lise ogrencisiyim. mat 1-2 biliyorum ama bunu elektronige uygulayamiyorum daha.

hasankara

frekans yükseldikçe tasarımda tahmin edemeyeceğin parametreler çıkabilir karşına. khz ler mertebesi deyip geçme ufaktan başlamış olursun. kendimin de osilaskop konusunda çok spesifik bir bilgimin olduğunu iddia edemem o yüzden sana bu konuda pek yardımcı olamayabilirim. çinden aldığım osilaskopumun içini açtığımda adc girişinde çok ahım şahım bir giriş devresi olduğunu söyleyemem. istanbula geçtiğim zaman fotoğraf çeker koyarım hatırlatırsın sende.

Karamel


Icarus

350$'a Türkiye'de "sıfır" DSO 100MHz osiloskoplar var... Bir tanesini al.


kaliptra

Bu arada arrow BeScope'u satışa sürdü. 45 dolar  ve 250msps örnekleme hızına sahip. hala ucuz bir çözüm arıyorsan bence bir bak derim.

http://bit.ly/VKMqCo

Maxim

Alıntı yapılan: hasankara - 18 Ağustos 2014, 20:27:58
http://www.ebay.com/itm/300989753717?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

her fırsatta yazarım
USB skopların prob şaseleri ile usb şasesi ile aynıdır.
yani, probu yanlış bir yere dokunursanız notebook bozulabilir.
bilginize

Mnemonic

Alıntı yapılan: Maxim - 25 Ağustos 2014, 22:28:11
her fırsatta yazarım
USB skopların prob şaseleri ile usb şasesi ile aynıdır.
yani, probu yanlış bir yere dokunursanız notebook bozulabilir.
bilginize

Ben bir invertor projesi üzeirne uğraşırken programlayıcı kartın üzerinde unuttuğum için devreye enerji verince devre programlayıcı ve laptop tavana vurmuştu.
ortak şase her zaman sıkıntı
sahibinden.com üzerinde ikinci el uygun fiyatlı scoplar satılıyor. elektronikle uğraşmak demek herşeyi sıfırdan yapmak değildir. elinde biraz eskide olsa alet olsun sen başka şeyler yap. ama artık şu herşeyi sıfırdan yapalım mantığını bir kenara bırakın. buna evde pcb yapmak dağil. onlarca pcb firması var irili ufaklı. 100tl ve daha altına çizdiğiniz pcbyi yaptırabilirsiniz. böylelikle projeyle uğraşırken acaba scobum yanlışmı ölçüyor yada pcb hatalı soruları kafandan çıkar ve sadece proje tasarım sorunları ile uğraşırsın

kaliptra

Alıntı yapılan: Maxim - 25 Ağustos 2014, 22:28:11
her fırsatta yazarım
USB skopların prob şaseleri ile usb şasesi ile aynıdır.
yani, probu yanlış bir yere dokunursanız notebook bozulabilir.
bilginize

Yok o onu tasarlayan mühendisin eşekliğidir. Dijital GND ile analog GND birleştirilir mi ya :D Bilgisayara zarar vermesini geçtim, bilgisayar üzerinden gelen usb groundundan gürültü alır şıkır şıkır. Genelleme yapmamak lazım. Ben bir haftalığına tie pie diye hollandalı bir şirketin ürettiği cihazı kullanmıştım. Adamlar usb cihaz üzerindeki sinyal jeneratörü çıkışının ve analog scope girişlerinin her birini izole etmişler. Sıkıntısız ölçüm alabiliyordum. 

Maxim

benim bildiğim tüm hantek marka usb skopların usb şase ile prob şaseleri kısa devredir.
bende bir ara vardı öyle idi.