işlemci programlama

Başlatan OSM-FTH, 14 Ağustos 2014, 13:10:51

OSM-FTH

Herkese kolay gelsin.2 yılı geckın bır suredir ccs nin hazır kutuphaneleriyle birşeyler yapmaya çalışıyordum.Artık elin oglunun yazdıgı kutuphaneleri kullanmamaya karar verdim.Stm32f4 ve xc16 da çalışma yapıyorum.Anladığım kadarıyla sadece işlemcinin datasheeti programlama için yeterli olmuyor.Mesela dspic33ep512mu810 datasheetinde register yapıları anlatılmış fakat  yazılımda registerlerin isimlerinin struct olarak tanımlandıgını goremedim.Yeni bir işlemciyle çalışma yaparken kullandığınız dökümanlar neler oluyor?

t2

Benim gördüğüm durum şu. Üretici firma bir işlemciyi çıkardıysa bununla ilgili bir stack, örnek  illa ki yayınlamıştır. Kullanılacak işlemciyi belirlediysek ilgili demo projeyi açıyoruz. Bir de ne görelim? Tüm registerlerin isimlerinin struct olarak zaten tanımlanmış. Herşey hap gibi.

Bize çalışan demoyu modifiye etmek kalıyor. verilen dosylarar sadece datasheet'ten ibaret değil yani.
Acaba yanlış mı gördüm?

kimlenbu

Elin oğlunun yazdığı kütüphaneler oldukça vakit kazandırıyor. Misal sadece GPIO işleri için "stm32f4xx_gpio.h" dosyasını baştan yazmaya kalksan saç baş yolarsın datasheet  kurcalarken.

Ben de  STM32F4'e başlarken önce datasheetini okuyayım dedim 1000 küsur sayfa, onun yerine led yakıp söndüren hazır programdan başladım, sonra kullanacağım özelliklerini işim düştükçe açtım okudum, örnek proje buldum inceledim.

Ha zamanla kendine göre modifiye edersin ama baştan yazmaya kalkarsan esas yapmak istediğin işe vaktin kalmaz.

t2

Çok şaşırdım, bunları üretici firma yayınlamıyor mu?

RaMu

Bence elin hazırladığı kütüphaneleri kullanmak zorundasın.
Gerekirse kütüphaneyi değişterebilmeli veya kendinde yazabilmelisin.

Sizce bütün kütüphaneleri tek adam mı oturup yazıyor?

İşlemci programlanabilir mi?
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

OSM-FTH

Alıntı yapılan: t2 - 14 Ağustos 2014, 14:00:19
Benim gördüğüm durum şu. Üretici firma bir işlemciyi çıkardıysa bununla ilgili bir stack, örnek  illa ki yayınlamıştır. Kullanılacak işlemciyi belirlediysek ilgili demo projeyi açıyoruz. Bir de ne görelim? Tüm registerlerin isimlerinin struct olarak zaten tanımlanmış. Herşey hap gibi.

Bize çalışan demoyu modifiye etmek kalıyor. verilen dosylarar sadece datasheet'ten ibaret değil yani.
Acaba yanlış mı gördüm?
Tesekkur ederim.

OSM-FTH

Alıntı yapılan: RaMu - 14 Ağustos 2014, 23:51:47
Bence elin hazırladığı kütüphaneleri kullanmak zorundasın.
Gerekirse kütüphaneyi değişterebilmeli veya kendinde yazabilmelisin.

Sizce bütün kütüphaneleri tek adam mı oturup yazıyor?

İşlemci programlanabilir mi?
ihtiyac halinde adamın yazdıgı kutuphaneyı tabıkı ıncelıyecegım.Yalnız benım sorunum kutuphanelerle degıl.Kımın yazdıgıda umrumda degıl.