PIC seçimi hakkında !

Başlatan musti463, 26 Ağustos 2014, 13:50:27

musti463

Merhaba, PIC seçerken I/O sayısı,Hız,Mimari vs vs dışında şu seri PIC'lerin dahili ADC 'si daha kararlı ve sağlıklıdır.Şu seri veya model PIC'ler EMI/EMC açısından daha iyidir şeklinde bir şey varmıdır?
Mustafa Emir SADE

cengav4r

Soruna cevap olmayacak ancak belki işine yarar; Android telefonlar için PICmicro Database var. Ayrıca bir http://www.microchip.com/maps/microcontroller.aspx site var;

Tagli

Genel olarak 8 bitlik modellerde olmayıp da 16 bitlik modellerde gördüğüm bir özellik: Schmitt Trigger girişler. Bazı uygulamalarda gerekli olabiliyor. BLDC motor hall effect sensörlerini okurken, normal TTL girişler ile sorun yaşamıştım.
Gökçe Tağlıoğlu

muuzoo

Alıntı yapılan: Tagli - 26 Ağustos 2014, 17:18:19
Genel olarak 8 bitlik modellerde olmayıp da 16 bitlik modellerde gördüğüm bir özellik: Schmitt Trigger girişler. Bazı uygulamalarda gerekli olabiliyor. BLDC motor hall effect sensörlerini okurken, normal TTL girişler ile sorun yaşamıştım.

Hocam bir yanlışlık olmasın. Pic16F877A da bile Schmitt-Trigger giriş mevcut. Portc mesela bu özellikte. Portb nin de bir kaç Pini bu şekilde.
gunluk.muuzoo.gen.tr - Kişisel karalamalarım...

Erol YILMAZ

PIC24 ler sağlam ve  taş gibiydi.

Tagli

16 bitlik PIC'lerde tüm girişler Schmitt Trigger. Uygulamamda bana özellikle PORTB kesmesi üreten bacaklar gerekmişti ve onlar Schmitt Trigger değildi. Sorun yaratmıştı. Yoksa doğrudur, 8 bitlik PIC'lerde de Schmitt Trigger giriş var.
Gökçe Tağlıoğlu