Topraklama Ölçümü Hakkında

Başlatan musti463, 29 Ağustos 2014, 14:54:26

musti463

Merhaba, topraklama ölçümü yaparken kazıkları çakacak alan yok ise (heryer beton ise):

1) Tüm makineler ayrı ayrı topraklı değilde, toprağa direk pano bağlantısıyla ulaşıyorsa nasıl ölçüm yaparız? (heryer beton)

2) Tüm makineler ayrı ayrı topraklanmış ise nasıl ölçüm yaparız? (heryer beton)

(kazığı betona koyup üzerine ıslak bez örtülmesi diye bir yöntem duydum)
Mustafa Emir SADE

Kabil ATICI

ambar7

musti463

hocam son söylediğimi kyoritsu marka topraklama ölçüm cihazımın kitapçığında okudum. Sonra bu konuyu açtıktan sonra test ettim sonuç olarak

Kazıklar Toprağa çakıldığında: 5,7 ~ 6,3 Ohm
Kazıklar Fayansa yatırılıp üzerine ıslak bez örtüldüğünde: 6,2~6,4 Ohm
Kazıklar Fayansa yatırılıp üzerine tuzlu ıslak bez örtüldüğünde: 5,9 ~ 6,1 Ohm

sonuçlarını elde ettim.

Mustafa Emir SADE

Kabil ATICI

Burada tam olarak ne ölçtüğünü bilemiyorum. Ama fayans yüzeyi sır tabakası ile kaplıdır. Silisyumdioksit (kuvars camı) kırıklarının yüksek sıcaklıkta kaplanması ile yapılır. (aynı yapı elektrik izalatörlerinin yapımında da kullanılır) Burada fayans kenarlarından sızan sulardan ölçüyoruz desek toprağa kadar nasıl ulaşacak diye bir soru gelir aklıma? Bir olay var ama, sonuca nasıl güvenirsin bilemem.
Yine de karar senin!
ambar7

musti463

hocam bende ilk sizin gibi düşündüm ama ölçüm sonuçları paylaştığım gibi çok yakın çıkıyor. Zaten kyoritsu'nun kitapçığında da belirtilmiş kazıklar çakılamıyorsa betona ıslak bezle örtün diye
Mustafa Emir SADE

Andromeda

Çevrim direnci ölçülebilir...buradan toprak geçiş direnci ile ilgili bir fikir edinebilirsiniz hatta hesaplarsınız.
" Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır, yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar." ..." Tanrı'dan mesaj gelmiyor, biz Tanrı'ya mesaj gönderiyoruz"

musti463

Hocam ölçüm sonucunu kiyasladigimız sınır değeri nasıl belirliyorsunuz
Mustafa Emir SADE