DM-021 kutusu ile ilgili anlayamadiklarim

Başlatan Karamel, 05 Eylül 2014, 14:53:15

Karamel

merhaba. bu kutunun boyutlari altin kayanin sitesinde farkli pdf te farkli olarak gozukuyor. ayrica pcb nin nereye vidalanacagini yada montajlanacagini anlayabilen varmi?

https://www.altinkaya.com.tr/Yeni-Urunler/DM-021.html

http://www.altinkaya.com.tr/documents/DM-021.pdf

diot

Vidalama deliği görünmüyor çizimlerde. Sanırım silikonla vs. yapıştıracaksınız yada üst kapak ile alt kapak arasına pcb sıkışacak.

Karamel

Hocam silikon mantikli bir montajlama sekli degil. sokmek istedigimiz zaman pcbyi kutuan koparip silikonuda kopari sonrada yeniden yapistirmak duzgun olmaz. pcb nin sIkIsma meseleside pek mantikli degil. bu kutudan kullanan varmi ki aramizda?

Kabil ATICI

Bu ürünü kullanmadım
DM-021-P-2 çiziminde taban plakası boyutları verilmiş. Tek dikkat edeceğin ortadaki çıkıntıları hizalayacak şekilde kartı yerleştirmen. En kötü intimalle havşa bir veya iki civata somun ile kartı kutuya monte edersin. Hizalama işini kutu taban plakası halledecek. (plastik kutuya 3mm delik delme konusunda kartlardan birini klavuz olarak kullanabilirsin)
ambar7

Karamel

Hocam kutuya pcbyi sabitlemek amacli delikler delmek istemiyorum. elektronik cihaz kutusunun pcb yeri ve nasil sabitlenecegi dusunulmus olmasi lazim.

ipek

@Karamel " elektronik cihaz kutusunun pcb yeri ve nasil sabitlenecegi dusunulmus olmasi lazim. "

valla bravo ,günün tespiti.

Karamel

ipek hocam. neden kizdiniz ki simdi bana?  :(

Kabil ATICI

seçenek olarak başta söylediği gibi yapıştırma veya  sünger gibi bir malzeme ile sıkıştırmak seçeneği kalıyor!
Çizimlerden görüldüğü kadarı ile kartı sıkıştıracak bir yapı yok.
ambar7

Karamel

ambar hocam. birde su var. http://www.altinkaya.com.tr/documents/PR-040-0.pdf yalniz bunu kullaninca kutuya delikler actirmak gerekecek. DM-021 de soket deligi var. yarin bir mail yazayim. cevaplanirsa buraya sonucu yazarim.

Kabil ATICI

her halükarda kutu delinecek. İster vida için, ister soket için; seç beğen al.
Son adresteki daha fazla kart montajina olanak tanıyor.
ambar7

Karamel

hocam DM-021 in soket deligi benim soketime uyuyor. yani pcb yi sabitleyecek bir mekanizmasi varsa hic kutuyu kesmeye yada delmeye gerek kalmayacak.

Kabil ATICI

Devren konusunda bilgi sahibi olmamakla birlikte eğer iş sadece soket etrafında dönüyorsa ve soketin karta iyi sabitlenmiş ise kartı sabitlemekle uğraşma soketini bir şekilde destekleyerek sabitle. Kartın otomatik olarak monte edilmiş olur.
Kutuda gördüğüm kadarı ile iki tarafıda açık.!(DM-021-P-1'daki kesit A-A bak).
ambar7

ipek

kızmıyorum tebrik ediyorum.bir elektronik cihazının içine ne konur ?,tabiiki PCB ee bu PCB uzay boşluğunamı monte edilecek . bu kalıbı dizayn eden mühendisin bunu düşünebilmesi gerekirdi diye düşünüyorum.tabii kutunun içini hiç görmedim umarım bir yeri atlamıyorum.

diot

@karamel  , çizimlerden de anlaşıldığı üzere bu tür kutularda genelde pcb yi dışarı çıkan soket ve kutu içindeki pcb merkezleme çıkıntıları tutar istesende istemesende böyle . Örnek olarak notebook adaptör kutuları, adsl modem splitterleri, vs.  Eğer bu kutuya illa vidalayacam ve delik delmek istemiyorum diyorsan firma ile görüşüp size uygun imalatı yaptıracaksınız.  Bu kutu pcb yi sıkıştırmalı tip tutanlardan.