pil dayanıklılık süresi

Başlatan apsis, 10 Eylül 2014, 23:08:11

apsis

Alıntı Yapyukarıda yazan sistemi neden kullanmadığınızı anlayamadım gayet mantıklı ki otomobil kumandalarında da aynı sistem kullanılıyor.
Alıntı Yap. arkadaşlar butonu güç anahtarı olarak kullan demişler de bu sefer alıcı devre çıkışı sürekli 1 konumunda kalıyor. ben vericiyi çalıştırıp 1 bilgisi gönderiğim alıcı hep çıkış verecektir. ben kendi devremde butondan elimi çektiğimde 0 bilgisini gönderip tx modülünü devreden çıkartıyor.
"Makineye Beyin" MEKATRONİK

learner

Butona basıldığı sürece 1 gönder. Alıcı 1 aldığı sürece çalışsın. Buton bırakıldığında verici kapanacağı için alıcı 1 i göremeyince çıkışı kapatsın. Hata olmaması için alıcı 100ms lik periyot içerisinde bilgi gelmezse çıkışı kapatır. Eğer 100ms içerisinde bir bilgi gelirse kapatmaz. Böylece arada istemsiz kapat açlar yaşanmaz.

apsis

tamam işi çözdüm. şöyle yapacağım: normalde butona basıldığında vericiyi açıp 1 bilgisini gönderip buton basılı kalsa dahi veriyi gönderdikten sonra vericiyi kapatıyorum. bende sizin dediğiniz gibi butonu beslemeye bağlayıp program akışını direk başlatacağım. devreden regülatörü söküp 3.7V pil takacağım
"Makineye Beyin" MEKATRONİK