Sahada Havyasız Lehim Nasıl Yapılır ?

Başlatan MrDarK, 15 Eylül 2014, 13:53:04

MrDarK

Merhaba arkadaşlar ;

Bugün izlediğim videoda enteresan bir durum gördüm ve sizinle paylaşmak istedim.

Eğer sahada lehim yapacak 220V arıyorsanız kritik birşey değilse bu method baya işe yarar görünüyor, ne dersiniz ? Deneyen var mı ?

HOWTO: Solder with a Disposable Lighter
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

Kabil ATICI

ambar7

diot

Dikkat edinde çakmak elinizde patlamasın.

demircan

vay anasını ne güzel bişey en kısa zamanda deneyecem .... :D 
Direnç kızarsa kondansatörün tepesi atarmiş..

MrDarK

Alıntı yapılan: diot - 15 Eylül 2014, 14:19:58
Dikkat edinde çakmak elinizde patlamasın.

Ne olabilir yaw :) En fazla çakmak elimizde erir :D Genelde dandik olanların yaptığı sonuc bu oluyor. Daha önce makaron eritirken çoğu zaman çakmakda eriyordu :)
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

kayatech

Daha önce 2 tane çin malı gazlı havya almıştım.
Keşke en başından Alman malı alsaymışım...

Şuan Dremel Versatip kullanıyorum.

Hem sıcak hava (smd söküm takım için), hem havya hem çakmak hem ısı kesme hepsi bir arada.

Kalitesine zaten diyecek söz yok.

Tavsiye ederim.

makdeniz

Bence bu tür işlerde ne kadar profesyonel olmasada çakmak tehlikeli bir seçim olacaktır.
Benimde sahada çok fazla işim olmuyor... Genellikle yanlış lehimlenen RX TX kablolaları için Sahada bu havyayı kullanıyorum
Tavsiye ederim.

Hiç bir şey sizden değerli değildir.

Karanlık olmadan aydınlık, Ölüm olmadan yaşam mantıksız.

metaltrrocker

Bir depo gazla ne kadar götürüyor?
Hiç kullanmadım. Bir tane kablo lehimleyeceğim zaman lehim makinesini takıyorum, 10 dk ısınmasını bekliyorum.
Kullanım süresi nedir?

makdeniz

Alıntı yapılan: metaltrrocker - 15 Eylül 2014, 15:38:11
Bir depo gazla ne kadar götürüyor?
Hiç kullanmadım. Bir tane kablo lehimleyeceğim zaman lehim makinesini takıyorum, 10 dk ısınmasını bekliyorum.
Kullanım süresi nedir?

Ustam hep ben kullanmadığım için tam dolduktan sonra ne kadar gideceğini kestirmem zor...
2-3 dakika içerisinde ısınma gerçekleşiyor.
Yaklaşık olarak 5 yıldan beri şirkkette kullanıyoruz hala sorunsuz...
Karanlık olmadan aydınlık, Ölüm olmadan yaşam mantıksız.

kayatech

Proskit Pilli olanını da kullandım ama hafif rüzgarda çabuk soğuyor. Kalın malzemeleri lehim yapmıyor.

Dremel Versatip ile 30 - 60 dakika kullanabiliyorsunuz. 1200 dereceye kadar ısı verebiliyor ve lehim ısısı 650 dereceye kadar çıkabiliyor. Isı ayarlanabiliyor.

Kutunun içine küçük çakmak gazı aldım bauhaus'dan yanımda yedek olarak duruyor.

Lehimleme için ısınması 10-20 sn kadar sürüyor.

Gazlı havya kullanmanın en büyük avantajı havyayı soğuması için bıraktığınız yerde unutmuyorsunuz.
Müşterilerime çok elektrikli havya hediye etmişimdir :)

metaltrrocker

En yakın zamanda bir tane edineceğim. Ticari çalışmıyorum ancak ufak bir iş için havyanın ısınmasını ve ardından soğumasını beklemek tam bir işkence benim için:)

kayatech

Alıntı yapılan: metaltrrocker - 15 Eylül 2014, 17:44:19
En yakın zamanda bir tane edineceğim. Ticari çalışmıyorum ancak ufak bir iş için havyanın ısınmasını ve ardından soğumasını beklemek tam bir işkence benim için:)

İşin daha vahim yanı şu ki benim masamda istasyon havya olduğu halde ben gazlıyı kullanıyorum :D
Çünkü çok çabuk ısınıyor işimi bitirip kapatıyorum.

metaltrrocker

Sorma hiç:)
İkinci el bir tane dramel versatip bulmuştum ama sıfırı hepsiburada.com da indirimde görünüyor.
Yüzey montajda kullanılabiliyor mu peki? Deneme yapacağım gelince ona göre.

kayatech

Evet kullanılıyor. Çok yakın tutmadığın sürece hiçbir sıkıntı olmuyor. Alışırsınız zaten.
İkinci el alırsanız eğer , sıcak hava ucunun olup olmadığını kontrol edin.

metaltrrocker

Teşekkür ederim bilgiler için. İkinci el almaktan şimdilik vazgeçtim. Kargo vs derken, indirimli fiyatına yaklaşıyor zaten.