programcilara bir soru

Başlatan Karamel, 04 Ekim 2014, 05:50:59

Karamel

merhaba. az once define ile tanimladigim pin in define ismini tum programda degistirmek zorunda kaldim. yaklasik 200 kadar isimi tek tek degistirdim. programcilara sormak istedigim soru su. mesela program icersinde TX_CSN diye bir define yapmisim. tum TX_CSN leri tek seferde RF_CSN yada daha farkli bir isim yapabilmenin bir yolu varmi?

kantirici

Hayırlı bayramlar herkese. Replace / Değiştir ile bu yapılır.Örneğin MplabX ide sinde bu seçenek File->Replace 'de. Buraya değiştirilmek istenen kelime ve ne ile değiştirileceği yazılır. 

bayelektronik

tam benim yazdığım sırada kantirici cevabı yazmış.bu iş için replace seçeneği kullanılır.tek seferde ilgili kelime yeni kelime ile değiştirilir.

Karamel

Herkese iyi bayramlar :) hocam disarida oldugum icin suan deney yapma sansim yok ama kesin mikroc dede vardir bu ozellik. hocam peki bu ozellige ne kadar guvenebiliriz? degismeyen bir karakter vs olabilirmi?

Gökhan BEKEN

IDE'nin destekleyip desteklememesi hiç önemli değil, notepad'a yapıştırın kodu, ctrl+h yapın, bütün kelimeleri bir hamlede replace yapabilirsiniz.
Özel mesaj okumuyorum, lütfen göndermeyin.

hasankara

yada "#define RF_CSN TX_CSN" makrosunu yazarsan eski yazılanları değiştirmeden güncel olarak yazacaklarını RF_CSN şeklinde kullansan da TX_CSN yazmış gibi olursun. yani kütüphaneyi bozmadan adapte etmiş olursun.