thermometre saat projesi şema dosya

Başlatan durubay, 05 Mayıs 2005, 00:38:30

ipek

dostlar selam bende erolec arkadasin saati yaptim saat calisti derece hic okumadi fakat benim sensor 18b20 değil 1820 idi yardim felan istedim sonucta olmadi.... ama dolasirken süper bir saat gordum breadbordta kusursuz calisti her kez faydalansin istedim takip ediyorum forumu bastan asagi geziyorum ozel mesaj falan su kadar ytl sizi gidi neyse
www.sixca.com
by bye

mustafacan

Alıntı yapılan: "ipek"forumu bastan asagi geziyorum ozel mesaj falan su kadar ytl sizi gidi neyse
by bye
Ne Demek Şimdi bu artniyet arayalımmı?Yoksa masumane bir yazımı!
Ama bu tavırı ben bi yerden hatırlıyorum. Onun için no problem.
Keşfedilecek çok teknoloji var. Boş Vaktim Yok!

ipek

bu konularda cevap vermek hic tarzim değil ama tabulari yikalim bana karsi yapilmis zerre bir konu yok bu konuda cok memnunun ama istersen
okumakta sikilacagin kadar forum ornegi verebilecegimi garanti ediyorum
bundanda zevk almiyacagimdan emin olabilirsiniz yorum susuyorum
by bye.

demirkan1

Merhaba arkadaşlar,
devrede kulanılan DS18B20 sensoru yerine DS1820 kulandım serson oku kısmını aşagıdaki gibi değiştirince sıcaklıgı okumaya başladım + ısı normal gördüm ancak - ısı test edemedim

SENSOROKU:
          OWOUT   Comm_Pin, 1, [$CC, $44]' ISI değerini oku
Bekle:
          OWIN    Comm_Pin, 4, [Busy]    ' Busy değerini oku
          IF      Busy = 0 THEN Bekle  ' hala meşgulmü? , evet ise goto Bekle..!
          OWOUT   Comm_Pin, 1, [$CC, $BE]' scratchpad memory oku
          OWIN    Comm_Pin, 2, [HAM.Lowbyte, HAM.Highbyte, Skip 4,Busy, per_c]

HAM = (((HAM >> 1) * 100) - 25) + (((per_c - Busy) * 100) / per_c)
   ISI=HAM / 100

RETURN

mustafacan

Alıntı yapılan: "demirkan1"Merhaba arkadaşlar,
devrede kulanılan DS18B20 sensoru yerine DS1820 kulandım serson oku kısmını aşagıdaki gibi değiştirince sıcaklıgı okumaya başladım + ısı normal gördüm ancak - ısı test edemedim

SENSOROKU:
          OWOUT   Comm_Pin, 1, [$CC, $44]' ISI değerini oku
Bekle:
          OWIN    Comm_Pin, 4, [Busy]    ' Busy değerini oku
          IF      Busy = 0 THEN Bekle  ' hala meşgulmü? , evet ise goto Bekle..!
          OWOUT   Comm_Pin, 1, [$CC, $BE]' scratchpad memory oku
          OWIN    Comm_Pin, 2, [HAM.Lowbyte, HAM.Highbyte, Skip 4,Busy, per_c]

HAM = (((HAM >> 1) * 100) - 25) + (((per_c - Busy) * 100) / per_c)
   ISI=HAM / 100

RETURN

sistem bende faal şekilde çalışıyor bence bağlantılarını kontrol et.
sistemii 4 digitmi 6 digitmi tasarladın? ds18b20 ile sorunsuz kullanıyorum. resimlerimdede mevcut. yardımcı olalım.

demirkan1

Merhaba,
benim elimde DS18B20 sensoru yoktu DS1820 vardı. 1820 sensor çalışmadı ancak yazılımı değiştirdikeden sonra çalışmaya başladı

ete

Arkadaşlar,

DS18B20 ile DS1820 sensörleri her nekadar aynı firma tarafından üretilsede aralarında mutlaka bir nüans farklılığı vardır. 18B20 yi biliyorum ancak 1820 ye ait data sheeti incelemedim. Bu yüzden kimse idaalaşmasın. Demirkan1 arkadaş 18B20 kodları ile çalıştıramadığına göre demekki kesin arada fark var. Aldığı kodlar zaten PBP nun OWIN komutu için verdiği örnek kodun aynısı. Yani kod 1820 için yazılmış Diğeri ise 18b20 için yazılmış. Devreyi yapanlar bu açıklamaya dikkat ederler ise ortada sorun kalmaz.

@ipek, arkadaşım yazdığın açıklamalarından ve siteminden hiç bir şey anlamadım. Sanki mağdur olmuş gibi bir sitem yazmışsın ve kinayeli konuşmussun. Bunlara gerek yok. Burada ticaret yapılmıyorki zaten. Kendinde üstelik senden bir şey istenmediğini belirtiyorsun. Ohalde bu tip sözlere ne gerek var (sizi gidi vs.). Ne demek istiyorsan açıkça belirt ve cevabını al. Burası bir bilgi alışverişi yeri. Bazan fiyat bilgiside bilgilendirme açısından üyeler arasında yapılıyor. Yapılanda bu zaten. Dolayısıyla her kes sözlerine dikkat ederse iyi olur sanırım.

Herkese kolay gelsin
ETE
Bilgi hazinedir paylaştıkça büyür.            http://etepic.com

mustafacan

sistemin asm dosyasında gerçek çalışma esnasında bu satır silinecek yazıyor o satırı sildikten sonra derleyip çalıştırmak lazım. umarım bu detayı atlamadınız!

peko

Kronometreler içinde bu saat olayındaki sapma geçerlimidir acaba ?
Yani , işin biraz daha detayına inip bir kronometre yapsak 1/1000 falan hata ne düzeyde olur acaba ?
" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

ipek

hocam size guvenerek dunya masraf edip saat te calismayinca cilgina dondum umarim bir anlik cahilligimi hos gorursunuz aslinda konu siz değilsiniz ozel mesaj ile gelen calisan hex var su kadar ytl beni iyice tetikledi
sonucta bu tarz uslubum değil tekrarlanmayacaktir iyi calismalar hocam...

PicProje

lütfen bu arkadaşın nick i ni bana özel atarmısınız yada ben database den çıkaracagım??
İzindeyiz Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK

mustafacan

Alıntı yapılan: "ipek"hocam size guvenerek dunya masraf edip saat te calismayinca cilgina dondum umarim bir anlik cahilligimi hos gorursunuz aslinda konu siz değilsiniz ozel mesaj ile gelen calisan hex var su kadar ytl beni iyice tetikledi
sonucta bu tarz uslubum değil tekrarlanmayacaktir iyi calismalar hocam...
Sn  ipek
bu nicki mümkünse özelden bende öğrenmek isterim. Hatta burada açıklanması bence daha iyi. Kim kimdir bilelim. Ete usta bana bu saat konusunda çok yardımcı olmuştur. ve çalışma neticelerini ve reimlerinide ete ustanın müsaadesi ile siteye koydum. ete ustanın verdiği link ve projelerde çalışmayan yoktu. çünkü bizzat simule ettim uyguladım çalıştırıp fotolarını verdim. Amma kim bu terbiyesiz. Merak etmekteyim!

ipek

arkadaslar  su saati ypamaz olaydim kadikoyde 8 cm display la haziri
50 ytl ye satiliyor israr ettim forumda uzlasma ile halledebilirim diye
gereksiz israrim universite ogrencisi yegenime dersti yetismedi o hocasindan süper firca yedi ben burada gereksizce istemeden bir suru
uyeyi kirdim ayrica ilgilenmeniz beni cok gururlandirdi arkadaslar bir suru
imparatorlugumuz ihbar ve jurnal sayesinde coktu dusmanin beceremedigini biz becerdik o arkadas bir daha tekrarlarsa bana yada baska bir topikte o zaman bildirecegim hic supheniz olmasin gelin ona ikinci bir sans verelim harikasiniz dostlar iyi calismalar......

PicProje

sayın ipek

benim bu boardda uye yazılarına cok gerek olmadıkca mudehale etmediğimi neredeyse tum uyeler bilir eger iş benim müdehaleme kadar geldiyse durum ciddi demektir ve ikinci bir şans verip vermeyeceyım beni ilgilendirir.
Teşekkur ederım yardımın için.
Ayrıca tarih değil dersimiz elektronik ve ucretsiz paylaşımı bol olan cinsinden bunu yapan arkadaşların dikkatine sizin yüzünüzden bu boardda özel mesajları kapatacagım bu sefer nereden satmaya calısacaksınız bakalım .....
İzindeyiz Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK

Erol YILMAZ

Sayin Ipek;
Bu sahsin nickinin toplam harf sayisini okursak en bastaki harf Y mi oluyor ? Cok merak ettim... Calisan HEX calismayan HEX :)