bilgisayar oturumu sorusu

Başlatan Karamel, 02 Aralık 2014, 03:08:39

Karamel

Merhaba. hocaarima birsey danismak istiyorum. evimize her misafir geldiginde. gelen misafirlerin ne zaman bilgisayar ile isleri olsa benim bilgisayarimi kullaniyorlar. bu durum hosuma gitmiyor ama hayirda diyemiyorum. misafirler icin sifresiz bir oturum olusturmam ve bunu ana oturumdan soyutlamam mumkumu? dosyalarima ve programlarima erisemesinler istiyorum. misafir oturumu sanki yeni ve baska bir bilgisayar gibi olsun. Ana oturumdaki programlar bunda olmasin. bunu yapma sansim varmi?

एक होना

yeni kullanıcı oluşturduğunda erişim sınırı uygularsın.
kendi oturumunu şifrelersin.

senin dosyalara ulaşamaz ve göremez.
misafir kendi oturumunu açtığında pc ye virüs bulaştırırsa senin dosyalara da ulaşır bir şekil.

aslında 2 işletim sistemi kurarsan daha iyi olur. dosyaların korumuş olursun.

hatta bulabilirsen win95 kur bir daha kullanmak istemezler.

t2

misafir(Guest) kullanıcısı var ondan tanımlayabilirsiniz.

Windows 7 Denetim masası Kullanıcı Hesapları > ekleme çıkarma kısmında var.
Başka hesabı yönetin kısmına gelerek görebilirsiniz. Guest hesabı kapalı diyorsa. onu açabilirsiniz
yeni ve baska bir bilgisayar gibi olur. sizin belgelere erişemez.

MrDarK

Diğer önerilere eklenti olarak sanal işletim sistemi kurabilirsin, hatta onuda XP açıp ram hdd alanı vs belirleyebilirsin :)

Bu sayede kendi oturumuna girebilecek virüs sorununuda çözmüş oluyorsun, sadece internet bilgisayarı oluyor ;)
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

M.Salim GÜLLÜCE

Bir altermnatifte benden olsun.
Bios Default boot ayarlarını başkalarının açacağı şekilde yap. dandik bir işletim sistemi kur.
Sen kullanacağın zaman Özel boot ile başka bir hard diskten başlatabilirsin. Kendi sisteminde ne istersen.

Aynı zamanda bağımsız 2 işletim sistemin olmuş olur.
Bi an VM kur diyecektim ama vaz geçtim.
VM default boot olarak seçilmiyor sanırım.

MC_Skywalker

En temizi ve sıkıntısızı misafir(Guest) kullanıcısı aktif etmek.  hiç bir kurulum vb. yapmamakta ayrıca tüm davranışlarını admin siz olduğunuz için istediğiniz şekilde kontrol edebilmektesiniz.

Karamel

Yanitlar icin hocalarima tesekkur ederim ::) eve gidince su guest oturumunu bir deniyeyim :)