Havya tavsiyesi

Başlatan fbkaya, 04 Aralık 2014, 19:16:11

fbkaya

Forumda daha önce birkaç konu açılmış biraz bakındım.
şu ikisinden birisini almak istiyorum, ilki:
http://www.direnc.net/YH862D-Dijital-Istasyonlu-Havya,PR-14855.html
istasyon şeklinde hava üflemeli.

diğeri ZD937ESD:
http://www.direnc.net/ZD937ESD-Istasyonlu-Havya,PR-7389.html

Ben önceden 10-15 liralık kalem havyalara dimmer takıp idare ediyordum, şimdi smd lehimlemeye de yönelmek istiyorum. En azından 64pin tqfp kılıfları lehimleyebilmek istiyorum.
Tqfp kılıfları sökmek açısından sıcak hava tabancalı olanı mı almalıyım ? yoksa lehim emici telle de sıcak hava tabancası olmadan sökebilir miyim ?
Hangisini tercih edersiniz ?

Teşekkürler. :)

Kabil ATICI

Bir işi birçok yolla yapabilirsin, hatta en uygun olmayan yöntem bile sana uygun gelebilir.

Kendi açımdan
Sıcak hava üfleyen havya sehpaları oldukça işe yarıyor. Sadece kullanmak için biraz tecrübe gerekiyor.

Isı ayarlı havyalar konnektör gibi plastik içeren ürünleri lehimlemek için iyi oluyor. Plastik erimeden , havyanın ucu yanmadan, lehim yanmadan veya soğuk lehim olmadan lehim yapabilmeyi olanak tanıyor.
ambar7

xoom

Oldum olası  Vacum ve Üflemeli havyaları sevemedim.. Vakum özellikleri özellikle hiç iyi olmuyor.. Ama eğer şöyle süpürge gibi çekebilen vakum sorunu olmayan temizlemesi kolay olan bir model seçmenizi tavsiye edebilirim.. 2-3 Değişik vakumlu havya kullandım hiç birisini beğenmedim

fbkaya

Peki siz hangisini tavsiye edersiniz ?

polleme

Kalem havya olarak Weller TCP 24 kullanıyorum. Değişik uçlarını aldım ve çok memnunum, ısı sınırlaması var.

http://www.ebay.co.uk/itm/WELLER-TCP-S-SOLDERING-IRON-50W-24V-/390614551530?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item5af2710bea

Ayrıca sıcaklık ayarlık hava tabancası var, onunla da SMD ve sıcak lehimleme-sökme işlerini yapıyorum.

gokhangokcen

fiyatı tuzlu gelmeyecekse şu havyayı tavsiye ederim 1 senedir kullanıyorum tık demedi her türlü ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor  ::)

[IMG]http://i58.tinypic.com/2q8bw55.jpg[/img]
Bildiğini paylaşmak, Allah'ın verdiği öğrenme yeteneğinin zekatıdır.

fbkaya

polleme ve gokhangokcen hocam, tavsiye ettiğiniz ürünler benim bütcemi neyazık ki çok aşıyor :)

ogy

862D kullanıyorum.Fiyatı uygun ve benim işimi görüyor.Sıcak hava tabancasıyla tqfp paketleri rahatça sökebilirsin.Kalem havyasının birçok parçası plastik olduğu için çok uzun ömürlü olmuyor.Kalem havya arızalandığında onuda uygun fiyata bulabilirsin.18,5TL direnc.net te.

fbkaya

Alıntı yapılan: ogy - 05 Aralık 2014, 14:10:26
862D kullanıyorum.Fiyatı uygun ve benim işimi görüyor.Sıcak hava tabancasıyla tqfp paketleri rahatça sökebilirsin.Kalem havyasının birçok parçası plastik olduğu için çok uzun ömürlü olmuyor.Kalem havya arızalandığında onuda uygun fiyata bulabilirsin.18,5TL direnc.net te.
hocam, değişik tipte yedek uclar da almayı düşünüyorum. direncnet te varmı acaba ? hangileri uyumlu ? yardımcı olabilirmisiniz :)

coco

fbkaya

diot

Ben smd entegreler için 25watt  kesik uçlu antex havya kullanıyorum. Fiyat uygun ve işimi görüyor. Diğer standart işler için dijital kotrollü solomon havya kullanıyorum. Şu aralar Hakko fx-951 üzerine yoğunlaştım  , almaya niyetim var.

Bu resimdeki antex havya smd için gayet kullanışlı.

Okan AKÇA

Hayvaya fazla para vermenin anlami yok 150 tlye istasyonlu seramik uclu havya fazlasinla yeterli  ben kendim ise neca marka havya kullanıyorum cokta memnum disarida ariza işlerine ise weller gazli havya kullanıyorum  ihtiyacimi fazlasinla karsiliyor

ogy

@fbkaya  Ebay' da bu havya için 10-15 tane farklı uç takım olarak satılıyordu.Ebay'da biraz araştır istersen.

HexfeT

Ben geçen sene güzel bir indirim denk getirip 280Tl'ye quick 202D aldım, çok memnunum. Resistans yerine indüksiyon ısıtma tarzı bir sistem kullanmışlar. Açtıktan yaklaşık 10sn sonra ayarlanan ısıya ulaşıyor. Havya ucundaki termocouple üzerinden geribildirim alıyor, bir yere dokundurulduğunda düşen ısıyı hemen telafi ediyor. 90W a kadar güç verebiliyor. Eskiden ısının yetmediği kaba işlerde tabanca havya kullanıyordum, şimdi gerek kalmıyor. Bütçe müsait ise çok güzel bir çözüm.