I2C - protocol monitor (i2c- spy) yapmam gerekiyor..

Başlatan fsan, 11 Mayıs 2005, 19:38:38

fsan

Merhaba arkadaslar,
aynen konu basligi,, PIC ile mi yapsak yoksa PC Serial/paralel portu ile mi?  nasil yapilir bu? :P

Proteus v6.7 sp3 de Virtual Instrumens --> I2C Debugger component var, iyi bir seye benziyor. MODDLL=STERM.DLL yaziyor. Nasil bir source code kullanilmis acaba?

sevgiler, saygilar..

optech

Yapmak istedigin iki cihaz/donanim arasinda iletisim esnasinda DATA, ACK, Start, Stop, NACK, Restart gibi islemleri ayrica gostermek mi? Yoksa daha degisik bir sey mi?

diot

Bence Pc nin paralel portunu kullan.
delphi yada basic ile programınıda yazarsın. Hiç olmazsa kısıtlı bellekle çalışma derdi yok.

gelen bilgileride daha sonra incelemk üzere hdd ye atarsın.

SpeedyX

Paralel portta windows ortamında çıkılabilecek max hız : 1khz dir,
i2c yi pek bilmiyorum, paralel port un hızı yeterlimidir bu iş için?
Seri port daha uygun gibi görünüyor, bencede pc ile yapılmalı.
pic ile i2c to rs232 converter yapılabilir, hem başka yararlarıda olur bunun.

diot

speedyx arkadaşım bu 1khz hız fikrine nerden kapıldınız bilmiyorum fakat iee1284 port standartları böyle demiyor. Eski spp standardında( 8086 pclerde) bile 500kb saniye ile iletişim kurulabiliyor.

SpeedyX

Alıntı yapılan: "SpeedyX"Paralel portta windows ortamında çıkılabilecek max hız : 1khz
bizzat denedim, öyle cevap yazdım, bir yerden okuyarak değil.
linux de 500khz e de çıkar.

z

PIC gibi bir islemcide islemci butun zamanini size ayirir. Isin icinde sadece PC  karti ve bios gibi bir yazilim olsaydi gene islemci butun gucunu size ayiracakti.

Ana karta  bir isletim sistemi, isletim sistemi ustune de sizin programiniz oturunca sizin yaziliminiz ancak islemci gucunun belirli bir  yuzdesinden pay alir. Dolayisi ile ornekteki gibi gercek zaman uygulamasi gerektiren uygulamalarda sorunlar baslar.

Hiz dusuk oldugunda sorun olmaz ancak isin icine yuksek hizlar girince artik yaziliminiz isletim sistemi tarafindan ayrilan zaman dilimi disindaki olaylara tepkisiz kalir.

Bu nedenle DOS windowsa gore tercih sebebidir. Linux ise tartisilmaz. Ancak windows icin de gercek zaman uygulamalari yapilabiliyormus . Bunun icin isletim sistemine ne tur eklentiler gerekiyor bilmiyorum. DirectX bunlardan sadece birisi.

Yoksa ben de kendi uygulamalarimda ozellikle windows ortaminda FLZ03 gibi bir kart yapmak yerine, yuksek hizli port islemleri icin dogrudan PC'nin paralel portunu kullanirdim.

Sorun portun hizinda değil, islemcinin sizin yaziliminizla ilgilenme suresinde. Multitasking uygulamalarinin soz konusu oldugu isletim sistemlerinde programinizi cekirdege yazmazsaniz bu sorun on plana geliyor.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

fsan

sağol un ustatlarim ;)
Yapmak istedigim (100KHz) I2C hattinda olup bitenleri gözetleme Start, Adress, R/W,  DATA, ACK/NACK, Stop/Restart gibi islemleri ayrica bir monitorda göstermek.

uygulamada ,, bilgileri HD de bir dosyaya kayit edip daha sonra inceleme fikri de cok güzel.

asagidaki semadaki gibi birsey de olabilir yalniz sadece EEprom gözetleme yerine daha genel birsey olacak.
http://elrasoft.hostcolor.com/images/upa2.gif

fsan