Haberler:

Foruma Resim Yükleme ve Boyut Sınırlaması ( ! )  https://bit.ly/2GMFb8H

Ana Menü

yüksek hızlı pıc 120mhz

Başlatan t600, 24 Aralık 2014, 12:04:20

robomaster

#15
Ben denemedim ama Atmega328 30Mhz çalışabildiği not edilmiş...

Pardon başlık pic miş özür !

XX_CİHAN_XX

PIC32MX serisi 100Mhz olarak çalışabiliyor.
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.

OG

Alıntı yapılan: t600 - 24 Aralık 2014, 12:04:20
Arkadaşlar PİC Ee yüksek hızlı kıristal takın pll yapın çalışıyor , yani 30 mhz takın 120 mhz de çalışır , ben bir sorun görmedim . Hayırlı olsun :)

Buna overclock denir. Bütün işlemcilerde denenebiliyor.
İstediğiniz kadar zorlayabilirsiniz. Ancak üreticisi garantili çalışacağı limitleri vermiştir.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

hasankara

pic32mx 160 mhz çalışıyor. peripheral bus clock 2 kat hızlanıyor 80 mhz e göre oradan yaptığım teste göre periyodikliğini koruyacak şekilde kare dalga üretebilmiştim. belki psikolojiktir ama elimle yaptığım sıcaklık testinde hafif ısındığını düşünmüştüm.

Kabil ATICI

Tamam bu aletleri oveclock ederek daha yüksek hızlarda çalıştırdık diyelim. Yaptığımız bir cihazın düşük hızlarda ve kararlı çalışmasına göre,  performansı tercih edersek sonuçlarına katlanmaya hazır mıyız?
Biliyorsunuz hız arttıkça, parazitlere daha açık olacak, ve parazit oluşturacak. Ram, eeprom, çevre birimlere erişim hızları belki çalışacak ama nereye kadar?

Overclock durumunda aletin çektiği akım artacak.
Yaptığınız işlem ile (oveclock) satılan bir cihazın ileride geri dönmesinin maliyetini düşünmek gerekir. 
Deneme için , kendi kullanımlarımız için evet ama ticari ürünler için ciddi bir risk.
ambar7

ahmetbudak


SBTECH

Bende böyle bir şeyin olduğunu gördüm ve endüstriyel uygulamalarda kullandım bir sorunda çıkmadı , ama en son verilen linkte de görüldüğü üzere is not guaranteed :) , bence endüstriyel uygulamalarda etrafda pek çok değişken etki , manyetik alan gürültü vb varken yapmamak daha garantili bir çözüm olabilir , ve bazı ince zamanlarda hesaplamalarda sorun çıkabilir , bu yüzden bi dönem bu konuyla ilgili araştırma yapmıştım ve garip şeyler olabildiğini bir iki yerde okumuştum. Bundan sonra bir uygulama yapacak olsam özellikle endüstriyel anlamda ben datasheetin dışına çıkmamaktan yanayım. Sonrasında sahadan dönen cihaza çözüm arayacağım derken çıldırmamak ve akıl sağlığının devamı için kullanmasak daha iyi sanki :)
Elektronik ilimdir..