Micro C'mi ? Mplab XC32'mi ?

Başlatan HeCToR, 25 Aralık 2014, 19:08:26

HeCToR

Merhaba Arkadaşlar orjinal licence satın almak istediğim mikroC PRO for PIC32 ve Mplab XC32 PRO ikilisinin arasında kaldım karar veremedim buna ek olarakta microC Visual TFT compiler var Asıl amacım TFT üzerinde çalışmak önerileriniz Hangisidir ? Teşekkürler
Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Gerekir

LukeSkywalker

Visual TFT'nin desteklediği TFT sürücüsü sayısı sınırlı. Göz atmanızı tavsiye ederim.

HeCToR

Sınırlı Derken ? Bulmakta sorun yaşamıyorum Tercih olarak hangisini almalayım ?

LukeSkywalker

Yani mesela ILI9341, HX8347, SSD1963 gibi sürücü çiplere destek veriyor. Bir inceleyin isterseniz.

HeCToR

SSD1963 Kullanıyorum  LukeSkywalker Öneriniz Nedir varmı farklı arayüzler tavsiyeleriniz

LukeSkywalker

SSD1963'ü destekliyor sonuçta. Kullanabilirsiniz. Biraz deneyin satın almadan önce bence.

HeCToR

LukeSkywalker Deneyecek vaktim kalmadı artık bir an önce bir karar verip start verip tamamen üzerine yoğunlaşmam lazım  mikroC PRO for PIC32 ve Mplab XC32 PRO arasında kaldım

HeCToR

Evet Üstadlar Önerilerinizi Bekliyorum Yarın Sipariş Vereceğim

Recep METE

printf(lcd_putc,"\f  Ne kadar okursan oku, bilgine, yakışır şekilde davranmıyorsan cahilsin demektir.  \n   semfero");d

HeCToR

Nedeni açıklar isen memnun olurum semfero

oyaz

En basit sebeple çipi üreten şirketin derleyicisi.
Become a learning machine...

ogy

XC32 Microchip'in kendi derleyicisi olduğu için tabii MikroC'den daha başarılıdır.MikroC'nin tercih edilme sebebini genelde hazır kütüphanelerinin olması ve dolayısıyla hızlı proje gerçekleştirilebiliyor olması olarak görüyorum.Aslına bakılırsa hem Dünya'da hemde ülkemizde Arm'a çok yoğun ilgi olduğu için her iki derleyicide de 8 bitlerde olduğu kadar çok fazla örnek kod bulunmuyor.Yinede ileri seviye işler yapmak için XC32 ile çalışılması gerektiğini düşünüyorum.

RaMu

İleriye yönelik düşünüyorsan xc32 altın bilezik,
örnek kodlar bana yeter diyorsan mikroc.

Arm cotex de iyiyim diyorsan ikiside gereksiz veya fazlalık olur.
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

HeCToR

RaMu Hızlı Halletmem gereken bir proje var onun için mikroC PRO for PIC32 ve Visual TFT Sipariş Ettim ama MPLAB XC8 cracli pro versionu var Bilezik olarak yine onun üzerinden çalışmaları devam ettirebilirim Teşekkürler

RaMu

Bence doğru karar vermişsin,
mikrocde işler help ve örnekleri sayesinde genelde hızlı ilerliyor.
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html