epe alarm

Başlatan zenze, 14 Mayıs 2005, 20:43:16

zenze

epenin 2002 nisanındaki alarm projesini isis de simüle etmeye çalıştığımda  şu hata mesajını veriyor
[U1] PIC16 model release 6.01.00 simulating PIC16877 device.
[U1] Loaded 256 bytes of persistent EEPROM data.
[U1] Loading HEX file 'E:\elo\2002-04\PICalarm\alarm415.hex'.
ERROR: [U1] Error reading HEX file 'E:\elo\2002-04\PICalarm\alarm415.hex' at line 240: Checksum error: expecting 0x19 but 0x07 in file..
[U1] Loaded 1905 program words and 0 data bytes.
[DSIM] BOOT Error.

sorun ne olaki ?hex orjinal

sertac2003

hex i icprog, picdiasm vs. ile disassemble edip asm ye dönüstürdükten sonra tekrar hex yaparak denediginde birseyler degisebilir.
Şirketteki herkes en üst yöneticinin müşterisidir.

zenze

disassemble edip asm ye dönüştürüken "invalid checksum " diyor ilgilenirsen asm sini gönderebilirim

zenze

sertac2003

@zenze
gönder bakalim...
neymis bir inceleyelim.

sertac2003

@zenze

asm yi kusursuz derledim.
% ile baslayanlar b'xxxxxxx' seklinde degistirildi vs.
.EQU lar EQU yapildi vs. vs. vs. artik checksum hatasi yok.

dosyalar emailinde...

asm den kod olarak sadece OPTION kelimesi degistirildi.
oda OPTION eski 16c54 lerde falan baska amacla kullanildigindan,
mpasm hata veriyordu. OPTION_ZENZE yapidi.

zenze

teşekkür ederim hata vermiyor ama lcd de birşey gözükmüyor(simülasyonda) bağlantıları şemaya göre kontrol ettim optionun bununla ilgisi olabilirmi yada devreyi kursammı lcd simülasyondan dolayı hata vermez gibi geliyor

sertac2003

OPTION dan olamaz. pdf ten kaynak dosyayi alirken eksik kopyalanmis olabilir. yada devrede lcd de veri görülmesi için ilgili tuslardan şifre vs buton girisi gerekiyor olabilir. çalismasini iyi okumak gerek bence. ama devrenin parçalari varsa kurman iyi olur bence. proteus herzaman %100 çalismayabiliyor.

zenze

devreyi kurup sonucu yazarım teşekkürler

zenze

devreyi doğru şekilde kurdum çalışmadı
sertacın hex dosyası sorunsuz yükleniyor fakat devre çalışmıyor . orj hex i
yüklerken Checksum hatsı veriyor bunu kabul edip yükleme yapınca bazı kısımlar calışıyor .LCd ninüst kısımındaki açıklama satırarı hiç gözükmüyor
keypadden bastığım harflarin bazısı farklı gözüküyor.menülere geçemiyorsadece reset ve panik tuşlarunda doğru tepkiler veriyor.

sertac2003

ozaman orjinal asm de problem var demektir. verilen orjinal asmde hayati hic bir degisiklik yapilmadi cunku. orjinal hex dosyayi asm  ye cevirip, benim sana gonderdigim asm ile satir satir karsilastir farkli olan yerler olacaktir. hangisinin dogru olmasi gerektigini tespit edip yeni bir asm olustur ve derle derim. adam orjinal asm de biryerlerde örnegin portb,2 yerine portb,1 vs. bunun gibi yazlislikla yazmis olmali. iyi kontrol edersen bunlarin hepsini düzeltip çalistiracaksindir.

kolay gelsin...

zenze

önerini deneyeceğim yalnız böyle bir dergi neden böyle bir hata yapsın asm neysede hex de