S7-1200 plc seçiminde röleli çıkış ve transistörlü çıkış

Başlatan fthdmrl, 10 Şubat 2015, 20:14:09

fthdmrl

merhaba arkadaşlar..S7-1200 plc seçiminde çıkışların röleli mi veya transistörlü mü olması konusunda ne gibi fikirleriniz var acaba..hangi çıkış türü daha iyi olur?

mustafa_cmbz

Kullanılacak olan yere göre değişir.Ama röleli olması bana daha mantıklı geliyor ..

fthdmrl

röleli tercih edersek röle kontakları içeride kalacağı için herhangi bir sorunda plc içi açılıp röle grubu değiştirilirken ,transistörlü çıkışta röleler dışarıda olacağı için değiştirmek daha kolay deniyor ...bunun önemi ne kadara acaba bide transistörlü çıkışlara yüksek frekans elde edildiği için PWM gibi sinyaller elde edebiliyoruz diye bilgim var ....bu konuda kararsız kaldım açıkçası

ayhani

Alıntı yapılan: fthdmrl - 10 Şubat 2015, 20:51:31
röleli tercih edersek röle kontakları içeride kalacağı için herhangi bir sorunda plc içi açılıp röle grubu değiştirilirken ,transistörlü çıkışta röleler dışarıda olacağı için değiştirmek daha kolay deniyor ...bunun önemi ne kadara acaba bide transistörlü çıkışlara yüksek frekans elde edildiği için PWM gibi sinyaller elde edebiliyoruz diye bilgim var ....bu konuda kararsız kaldım açıkçası

Öğrenmek için alacaksanız röleli alın. Çünkü röleliyi bozmak transistörlüye göre daha zordur. Eğer çok hızlı aç kapa işlemleri yapacaksanız  veya direk plc çıkışı ile mesala bir valfi kontrol edecekseniz o zaman transistörlü alın.
En iyi bildiğim şey hiçbir şey bilmediğimdir.

Melih1802

Transistör ve Röle çıkışlı PLC yapılacak uygulamaya göre tercih sebebidir.

RÖLE:
A.C çıkışlar,
Eklenti gerektirmeden daha yüksek akım,
İzole çıkış.

TRANSİSTOR:
Temelde NPN çıkış,
Hızlı çıkış,
İstendiğinde çıkışına harici Röle bağlanarak hem röle hen Transistörlü çıkış avantajı.