48V 40A güç kaynağı

Başlatan ido2323, 11 Şubat 2015, 21:50:55

ido2323

Hayırlı akşamlar, Bugün Cnc sürücü(TB6560) için güç kaynağı almaya gittim, orada gözüme çarptı 48V 40A bir güç kaynağı vardı,  "ATX server PSU" bunu alsak acaba gerilimi ikiye bölmek mümkün olur mu?

HeCToR

Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Gerekir

ido2323

FAZLA BİLGİM YOK SADECE MERAK EDİYORUM 48VDC Yİ 24 VDC YAPMAK MÜMKÜN MÜ?

Tagli

O zaman neden 24 voltluk bir güç kaynağı almıyorsun?
Gökçe Tağlıoğlu

ido2323

Çünkü bunu sadece 50 Tl ye alabiliyorum.

necati

[email]entegreterbiyecisi@yahoo.com[/email]

papsukkal

Uygun tasarim ile 2x24 olarak kullanılabilir

Mnemonic

marka Modeli bende çok merak ettim.
bu tarz bir projem var sıf uygun güç kaynağı yapamadığım/bulamadığım için bekliyor

Salih

Alıntı yapılan: ido2323 - 11 Şubat 2015, 21:50:55
Hayırlı akşamlar, Bugün Cnc sürücü(TB6560) için güç kaynağı almaya gittim, orada gözüme çarptı 48V 40A bir güç kaynağı vardı,  "ATX server PSU" bunu alsak acaba gerilimi ikiye bölmek mümkün olur mu?

Yapmak mümkündür, ama yeni yaptığında güç kaynağı demektir.
DC-DC convertor olarak adlandırılır. Aynı maliyete gelir.

Mnemonic

Salih bey;
bunları biliyorum. benim demek istediğim bu kadar ucuza maal edemedim yada yapılmışını bulamadım
bu rakama bu güçte var ise bolca alırım

ido2323

Arkadaşlar 36v 12A bir güç kaynağı aldım, üzerinde 5v 10A, 12v 2A, 5,2V 3A, ... bayağı bir çıkış vardı 50TL saydılar, aldığım güç kaynağı ikinci el bir server güç kaynağıydı, TB6560 için kullanayım dedim sıkıntısız çalıştı fakat lpt portu tornavida ile kurcalarken bir tane TB6560 yandı. Aynı yerde çok farklı güç kaynakları gördüm dc to dc den tutunda dc 200 volt çıkış veren güç kaynağına kadar bayağı vardı, şu eski server toplayanlar oluyor onlarda bayağı var böyle güç kaynağı

Mnemonic

bilgi için teşekkür ederim
ben ürünü sıfır ve adetli zannetmiştim ikinci el olan ve sürekliliği olmayan bir ürün ile imalata giremem :)
bir an çok heveslenmiştim aslında uygun fiyatlı yüksek akımlı güç kaynağı varmı diye :)

ido2323

Aslında ikinci el alıp bire bir kopyalamakta makul bir çözüm olabilir.

Mnemonic

işin o kısmı sorun değil. zaten kendimde tasarlıyabiliyorum. derdim ürünün tamamı satılacak rakamların üzerine çıkıyor
bana 48V 2,5Kw bir smps lazım. bunun peşine devrenin devamı falan derken maliyet yükseliyor ve ticari olarak satışı zorlaşıyor

ido2323

Bu arada ürünü alırken kendime zorla 3 tane hediye ettirdim, lazım olan varsa seslensin;
http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/toshiba/1990.pdf