SMD Örnek Kitapçığı Arıyorum

Başlatan FxDev, 24 Şubat 2015, 10:33:24

FxDev

Arkadaşlar merhabalar,

SMD 1206 ve 0805 paket direnç ve kapasitör örnek kitapçığı arıyorum.
Türkiyeden nereden alabilirim?

Forumda bazı bağnaz kişiler tarafından engellenip, atıldım. Tüm bu bağnaz kişilere rağmen Atatürkçülüğü sonuna kadar savunacağım; onlar da bağnazlıklarında boğulacaklar. Haberleşme için: info[at]firatdeveci.com / ©firatdeveci.com - ße Different Everytime!

z

Kusura bakma ama şu kart eleştirisinin bulunduğu başlıkta yazdıklarından sonra bu konuyu açmış olman bence çok abes olmuş.

Profesyonel birisi bu soruyu sormamalı.

Eminimki kızacaksın bana.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

FxDev

Bir araç gereç neden abes olsun ki? Programlayıcı sorsam da mı abes kaçacaktı.
Bu tür bir araç ARGE Mühendislerinin elinin altında çok kolaylık sağlar.
Her seferinde stoktan makara mı sökelim.

Böyle bir aracı ararken ne tür bir soru sorayım merak ettim örnek verir misiniz?
Forumda bazı bağnaz kişiler tarafından engellenip, atıldım. Tüm bu bağnaz kişilere rağmen Atatürkçülüğü sonuna kadar savunacağım; onlar da bağnazlıklarında boğulacaklar. Haberleşme için: info[at]firatdeveci.com / ©firatdeveci.com - ße Different Everytime!

z

Binlerce onbinlerce malzeme tedariki için saç başa tedarikçilerle kavga ediyorum diyordun ya,  profesyonel, aradığın malzemeleri kimin sattığını avucunun içi gibi bilir.

polleme

z haklı ama bu piyasa çok durağan değil. SMD kitapçığını ben geçen yıl tesadüfen Ebay'de görmüş ve Türkiye'de satan yer bulamamıştım. Ebay'den bir adet sipariş ettim. Daha sonra Türkiye'de satan yerler artmaya başladı. Olmayan bir ürünün yeni satılmaya başladığı zamanlar (hele bir de satılan yer sayısı sınırlı ise) onun satıldığından haberdar olabilmek her zaman mümkün olmuyor. Bazı satış noktaları Google aramasında da çıkmıyor. Bu durumda gelip burada sormak gerekebiliyor. Bu sebeplerle ben bunun sorulmasını normal karşıladım. Ben de bir başka malzeme için aynı duruma düşebilirim.

z

Profesyonelim diye gezinmezsen ne istersen sor. Profesyoneller forumda basit sorular sordumu kafam karışıyor.

FxDev

@z: Seri üretim tecrübeniz olmadığını bildiğim için sizi güzel bir noktadan vurdum. "Hayır efendim seri üretimde o iş öyle olmaz" diyemediğiniz için de küplere bindiniz. Başlıkta güzel bir yem oldu bunun için, yazacağınızı adım gibi biliyordum. O yüzden şimdi bağırmanın gerilmenin anlamı yok. Sorduğum soru kısaca "..... ihtiyacım var bildiğiniz yer var mı" sorusuydu. Sizin derdiniz bu değil başka :)

Binlerce doların döndüğü alanda adama "abi be iki tane kitapçık vardı, biliyor musun" şeklinde alaturka muhabbet yaparsanız bir ara sizin Ankara'da sanayicilerden aldığınız cevabı alırsınız: "Hadi be kardeşim sende dalga mı geçiyorsun, işimi gücümü bırakıp sana yardım edeceğim.". Öyle bir şekilde yaklaştığınız için sanayi ortamına burada garip bir başlık açıp, "beni dikkate bile almadılar" diye yakarmıştınız.

Başlık burada: https://www.picproje.org/index.php/topic,56889.0.html

Konuya dönecek olursam; geçenlerde forumda böyle bir şey arayan vardı, o başlığı bulamadım sordum, bu ne benim işime saygısızlık ne de bu foruma. Bilen de bilmeyene söyler ya da söylemez. Ben arkadaşın verdiği linklerden işimi gördüm. Sağolsunlar.

Dip not: Stand-up gösterisi gibi oldu, millet okuyup okuyup iyi gülüyor atışmaya dönen bu sohbete, şahsen beni telle arayıp güldüren arkadaşlara da teşekkür ederim :)

ayhani

Alıntı yapılan: FxDev - 24 Şubat 2015, 18:02:27
@z: Seri üretim tecrübeniz olmadığını bildiğim için sizi güzel bir noktadan vurdum. "Hayır efendim seri üretimde o iş öyle olmaz" diyemediğiniz için de küplere bindiniz. Başlıkta güzel bir yem oldu bunun için, yazacağınızı adım gibi biliyordum. O yüzden şimdi bağırmanın gerilmenin anlamı yok. Sorduğum soru kısaca "..... ihtiyacım var bildiğiniz yer var mı" sorusuydu. Sizin derdiniz bu değil başka :)
Ovvvvvvvvvvvvv Fxdev çok set vurdu. Bu şut gol olurmu sayın seyriciler? Şaka bir yana elin kartı yüzünden bu kadar gerilmeye gerek yok. Her ikinizde kendi alanlarınızda profesyonelsiniz. Bence bu kadar gerginlik yeter.

En iyi bildiğim şey hiçbir şey bilmediğimdir.

t2

Profesyonel adamın telefonu gizli olur. Tel bir süre sonra sizi sıkmaya başlar. rehberde 750- 1000 kişi olmuştur. 10 sene önceki adam bile arayabilir. isim benzerliği olan adamlar birbirine karışır yanlış adama kızabilirsiniz. Teli kollamak için envayi çeşit taklalar atmak gerek. data hattınız varsa onun numarasını verebilirsiniz mesela. işte tel bu ! evi badana yapacak adama teli verdiniz o bile sakıncalı. adam akıllı telefonuna zzt programı kurmuş rehberdeki tüm kişilere mesaj gitmiş. size de gelmiş. Gubidik sosyal ağına katılmanızı istiyor.

mesajda konuyla hiç alakası olmayan kısımları sildim

hgs

Belli büyüklükte üretim yapılıyorsa malzeme tedarikçileri, bolca ve bedava smd sample book temin eder. Alay konusu olması meselesi olacak bir durum değil.